DAAAMP!

Internet vägrar fungera som det ska, jag kan inte göra ett skit... typ. Nej, men att går äckligt segt så jag drar mig för att sitta här. Och nu fick jag byta batterier i tagentbordet också, HAHA. Kom ingen text när jag skrev. Fokus. Jag fattar inte vad det är med Internet, någon annan som vet? Hah?

Körningen idag - gick asbra :D Förutom att jag höllt på att bli påkörd av en tant som inte såg sig för, höllt på att köra på mig vid sida. Lite läskigt faktiskt, men jag klarade situationen finfint och fick därför mycket beröm av Inger. Åh, jag känner mig så redo för uppkörning! Jag hoppas inerligt att jag klarar det så det blir det planerade roadtrippen Cc och jag har snackat om så länge. Jag har typ 5 lektioner kvar till uppkörningen, så jag hoppas alla går lika bra (eller bättre till och med) som idag. WISH ME LUCK!

/ sanne andersson.

I DID IT!!!

Jag klarade uppskrivningen!! YEAH! Inte för det är en stor grej, men det är guld värt att ha det avklarat. Ett steg närmare mitt körkort. Det var inte nervöst...förrens man skulle trycka på "Avsluta". När man gör det får man ju reda på om man är godkänd eller ej. Vilken lättnad det var när där stod "GODKÄND" med gröna bokstäver. YES, INDEED! Nu behöver jag bara oroa mig för det viktigaste, det svåraste, det avgörande... Uppkörningen. WAAAAAH!

Stackars Amanda, hon var så nervös inför provet att hon glömde vad jämt och udda va! Men hon klarade sig, på håret men hon klara sig. Jag hoppas vi båda har körkortet i handen snarast.

Ps. Internet fuckar sig som vanligt, så blir inga bilder på ett tag. Tråkigt men sant. Äckliga Internet.

/ sanne andersson.

New pics?

Jättelänge sen jag laddade upp nya bilder. Kanske dags att sätta sig vid den bärbara och kolla vad den har att erbjuda. Har dock inte så många ny eftersom jag antingen inte tagit med kameran på events eller helt enkelt glömt att jag haft med den. Lätt hänt när man heter Sanne. Jag glömmer lätt, måste skriva upp ALLT i min mobil för att komma ihåg. Okej då, inte allt. Men viktiga saker, som möten och andra, mer privata grejor. Aja. Ska jag redan nu gå ner och kolla om datorn är ledig? Jag tror inte det, vi är ett gäng datanördar.
 













/ sanne andersson.

Study all day long.

Idag blir det teori, teori, teori! Ska minsann memorera varenda fråga och varenda svar, sen kommer nog uppskrivningen gå superbra! I have a good feeling about this. De har ju faktiskt inte så höga krav när det gäller teorin, man ska väl ha 52 rätt av 65 för att bli godkänd. Jag är mer nervös för uppkörningen. Men jag tror inte jag kommer köra upp den dagen jag har fått, för jag känner mig inte hundra på bilen. Och sen är hela situationen jättenervös. Jag gillar inte när folk ska bedöma mig, jag blir så nervös! Aja, den dagen är ju inte här ännu.



IIIIIIIH!


/ sanne andersson.

Marely and me.

Åh, vad tårarna flöda under filmen! Speciellt som hundägare kan man verkligen sätta sig in i filmen. Jag fruktar den dag jag måste ta det beslutet att låta min bebis somna in. Usch. Men det är ju flera år till dess! Han har lovat mig att han ska bli 14 år minst! HAHA.



Men filmen är självklart mycket rolig! Tänk er en liten puppy som förstör allt! Och sen en bjässe som... ja, förstör allt. Jag rekommenderar denna film stark! Finns tydligen som bok också, om ni hellre vill läsa. Funderar själv på allt läsa den.













/ sanne andersson.

Marknad och PMS.

Igår var jag, Malin, Daniel och Jasmine på Röstångamarknad, vilket är en marknad på ett lantbruk. Och det luktade därefter, och det var gyttja, överallt.. Jag fann inget intressant, utan höllt mig till mina remmar. Som vanligt, marknader roar mig inte sådär jättemycket. Jag tycker det är kul att gå runt och titta, men jag köper nästan aldrig något. Sen är det ju samma saker, år efter år. Börjar bli lite tråkigt. Maten där var också skit. Och dyr! Nej, aldrig mer Röstånga marknad. Men! Malin och jag åkte karusell! Ni vet de kopparna, som snurrar runt, runt, runt, runt! Vi åkte två rundor, vilket resulterade i att vi mådde illa resten av dagen, men fifan vad kul vi hade!

Idag har jag bara haft pms. Inget har varit bra. Haft tråkigt, ont och tråkigt. Tur jag har min syster, hon förstår mig allt! Det blir iaf Priviledge, Marly and I och grönsakt stänger med dippa! Ett gott slut på en tråkig söndag.

/ sanne andersson.

Förfest.

Blev dock till fest! HAHA. Vi hade ett litet problem angående sovplats. Inte för min del, jag skulle ändå åka hem vid två. Men istället åkte jag hem 22.36 vilket resultetade i att jag träffade halva min klass, typ! HAHA. Eller min föredetta klass.

Iaf hade Jasse, Parre, Ida och jag förfest hos Parre. Jag drack Martini efter Martini efter Martini. Det är verkligen jättegott, även om jag inte blandar som man ska. Sedan satt vi och snacka en massa goja och upptäckte nya saker om varandra! Blir så när man inte träffas så ofta. Borde vi ändra på, för jag trivs verkligen i ert sällskap :)

Nej, sängen kallar på mig. Ozzy också för den delen. Och ögonen e alldeles klistriga efter makeup-removern.

/ sanne andersson.

Blixt och dunder!

Här åskar det minsann. Mysigt värre. Älskar åska, men gärna från långt avstånd. Vill inte vara mitt i smeten. Men det ska faktiskt klarna upp ikväll och bli sol sol sol. Perfekt då jag ska till Helsingborgsfestivalen. Kommer att kännas konstigt att inte Cc kommer vara med. Det har ju blivit lite av en tradition att jag, Ida och Cc varit på festivalen tillsammans. Men nu är lyckoosten i Kroatien! Härligt för henne :) Jaja, Ida kommer vara där ju. Också Jasse och Parre. Så jag kommer nog allt överleva. HAHAHA.

/ sanne andersson.

Got nothing else to say.

Internet har varit lite knepigt de här sista dagarna. Det har funkat, men varit extremt segt och därför att jag helt enkelt gett fan i att blogga. Har varit glad att jag ens kommit in på msn och fb. Funkar bättre idag, men ibland vill den inte. Känns som vi lever på 90-talet igen! HAHA. Ni vet, men det seeega internetet man hade då. Man kunde gå in på en sida - gå och laga mat - äta - och när man gjort det har sidan precis laddat klart. Nej, men nästan.

Jag har inte kört så mycket denna veckan. 4 Lektioner. Igår var jag helt ledig. Men jag var seg hela dagen, så jag blev bara deprimerad för jag inte hade något att göra. Allt har blivit så tråkigt. Jag dööör. Finns ingen att umgås med heller, för ingen bor i dumma Klippan. Okej, inte i Mjönäs heller. Men då kommer jag att ha körkort och kan ta mig ur allt precis när jag vill.

Well, i got nothing else to say.

/ sanne andersson.

Walkin' in the rain.

Innan idag var Malin och jag ute och gick. Ozzy fick följa med då jag kände mig något engagerad. Men till saken. När vi var några meter från huset började det att ösa ner! Det regna så mycket att det gick igenom min regnjacka! Kände hu fuktig jag blev på rygggen. Men det var ändock ett väldigt mysigt regn. Stora droppar som bara faller ner i marken. Åh, det är så mysigt. Blir påmind av Anna och mig i Ängelholm när vi gick ut i baddräkt när  det öste ner. Varmt regn. Härliga minnen.



/ sanne andersson.

Waiting for better times.

Idag börjar jag inte förrens 3, så här sitter jag i morgonrock och gör inget vettigt alls faktiskt. Ingen körning idag dock. Bara teori, vilket är tråkigt, men nödvändigt. Mycket mer blir det inte idag. En väldigt tråkig dag.

Just det, igår var jag på bio ju. Harry Potter and the half-blood prince. Hela filmen i sig var ju bra, men den var dyster och det fanns inget slut. Alla harry Potter filmer brukar ju börja med en stor fest, men istället så skickades alla till sängs direkt. Nej, en mycket dyster film. Och den sista kommer nog inte bli gladare. Men i det stora hela var den ju bra :) Blev bara lite besviken där.

Är lite seg idag. Vi var ju inte hemma förrens ett i natt. Och stackars Malin skulle upp och jobba nu på morgonen. Lider med henne! Själv ska jag nog hoppa i sängen en timme till, bara ligga och dra mig. Orkar inte ens klä på mig just nu. Vädret gör allt inte bättre precis, man vill inte klä på sig. Bara sitta inne och mysa.

/ sanne anderss

Check up on it.

Nystädat rum, nyduschad Sanne, nytvättade kläder och snart en nybäddad säng. En ren söndag blev det trots allt. Jag brukar undvika städningen på mitt rum så länge som möjligt men idag stod jag inte ut längre. Dammade av allt (förutom byrån, för den glömde jag) och damsugade, även under sängen. Tiden kommer säga hur länge detta kommer hålla i sig. En vecka kanske, sen ser det kaotiskt igen. Men så blir det när man har noll förvaring till kläderna och en hund som man måste fjäska för eftersom jag är borta hela dagarna.

Snart flyttar jag iaf, och då kommer det bli mycket bättre. Ska slänga massa saker och sen rensa garderoben i gästrummet så jag får plats med kläder där. Gött. Ska undvika att ha Ozzy på rummet också, han drar med sig tonvis med grus. HAHA. Min sötnos.

/ sanne andersson.

Sishelg.

Detta blev en riktig systerhelg. Igår var Malin och jag hemma hos mamma. Åt hennes fantastiska kyckling, marinerad i honung, citronsaft och citronpeppar. GOTT! Vi åt sjukt mycket. Kunde knappt resa oss efteråt. Sen var vi ju i Immeln också, med hundarna som badade. Stackars Shiva hoppade från bryggan så hon drunknade nästan! Alla var beredda på att hoppa i och rädda henne, men som tur var så lyckades hon ta sig upp i land på egen hand. Hon var lite skrajsen sen, men det gick över och ganska snart var hon långt ute och simmade igen! Mamma, Malin och jag satt ute i uterummet och pratade i flera timmar, och helt plötsligt blev klockan elva, så vi var tvungen att bege oss hem. Alltid lika sorgligt att åka ifrån mamma.

Idag ska Malin och jag se Harry Potter-filmen. Alla säger att den är jättebra, så jag hoppas jag inte blir besviken, men det tror jag knappt :) I viket fall som kommer det att bli jättemysigt, bara vi två som ska ha riktigt skoj! <3

/ sanne andersson.

Körskolan, dag 10.

ÄNTLIGEN HALKA! Nej, inte på Knutstorp, utan i Halmstad.Ja, det var kul att få sladd på bilen och nästan snurra runt. Men det var också lite läskigt, när man tänker att det kan hända på riktigt om man inte håller jävligt låg hastighet. Typ 30! Och sen fick jag "volta" i en bil! Alltså sitta upp och ner. Allt blod bara forsade ner i huvudet. Tänk er när ni står på huvudet, fast 10 ggr värre typ! Kändes som huvudet skulle sprängas, HAHA. Sen gjorde det jävligt ont på mitt nyckelben, nästan hela min kroppstyngd fick den hålla upp, inte så jättebra för just mitt. 

För att förkorta hela dagen, det var kul. 

Imorgon åker vi till mamma över dagen och äta mumsig kycklig. Mamma har gjort ett nytt recept, så Sanne måste godkänna. HAHAHA. På söndag blir det kvällsbio med syster. Harry Potter. Najs. Längtar till mammas kycklig och till bion. En bra helg kommer det att bli! Maxat taxat!

Trevlig helg alla!

/ sanne andersson.

Körskolan, dag 9.

Vad ska jag säga om körningen idag då? Vetefan, börjar bli lite enformimgt, men jag har dock blivit mycket bättre sen jag började köra med Inger. Hon är nog en sådan som tvingar ut det bästa ur en, och gör man inte det blri man bara arg på sig själv. Och alla vet väl att det är irriterande att vara arg på sig själv? HAHA. Jag hoppas verkligen att jag klarar hela skiten. Jag är lite av en pessimist när det kommer till körnigen, men tack vare allt stöd jag får försöker jag hålla humöret på topp. Vi fårhålla tummarna helt enkelt, och hoppas jag inte får järnsläpp.

Imorgon har jag halkan i Halmstad. Folk säger det är kul så jag hoppas jag tycker det med!

/ sanne andersson.

Körskolan, dag 8.

Idag hade vi den så kallade riskettan. Där "lär" man sig hur farligt det är att köra alkoholpåverkad ett trött. Ja, som man inte förstod det redan innan. Men nej, detta skulle vi betala 500 spänn för.

Sen kördes det, med Dan, alltså en ny lärare. Min första lektion gick därför jättekasst, jag var nervös och glömde allt jag lärde mig. Tur var det att jag fick lite repetition så nästa lektion gick det mycket bättre!

En stor fluga ligger på rygg och håller på att dö. Vad gör man? Det ser äckligt ut när den ligger där och surrar. Ska man döda den för att låta den slippa lida? Men det är ju bara en fluga, liksom. Äsch, nu försvann den.

Jag vill ha pizza, NU! Ingen är hemma och det känns lite sent att påbörja middag för en nu. Fan hur lång tid ska det behöva ta va?! I'M STARVING!!!

/ sanne andersson.

Körskolan, dag 7.

Fick inte skrivet ett inlägg igår, istället lagade jag mat, och jag blev så mätt att jag inte orkade resa mig upp från soffan på en timme. HAHA! Sen vaknade Jasmine och Daniel och Malin var på Liseberg så hon och jag tittade på film på datorn. Så som sagt, så blev det inget inlägg igår.

Igår var det teori, teori, teori. Fick lång sovmorgon, till 3. Jag hann bli klar med alla dataproverna, så nu ska jag bara repetera så jag inte glömmer. Ungefär två veckor kvar till teoriprovet. Sen är det ur världen. Det är mest uppkörningen jag är nervös över! Fan, känns inte som jag kommer klara det. Har ju faktiskt inte kört så mycket om jag jämför vad de flesta som kör upp har gjort. Plus att jag ligger 6 lektioner back då Patrik var sjuk i tordags, så Amanda ( en annan intensivare ) ligger långt före mig. Jag får se till att köra mycket hemma istället! Jag ska minsann hinna ikapp henne :D

/ sanne andersson.

Körskolan, dag 6.

Idag gick körningen bra! Krypkörde så mycket att jag fick kramp i benet. Förhoppningsvis får jag köra till Ängelholm imorgon. Måste träna på stadskörningen. Tråkigt med tvunget. Mycket mer har jag inte att säga om körskolan. Eller jo! Jag har bara ett dataprov kvar = bäst! Häligt, då får jag lite mer fritid.

Det regnar ute och Ozzy ligger brevid mig och försöker fånga flugor. Sötegöte då. Just nu sitter jag här och undrar vad tusan jag ska hitta på. Bara skräp på tvn, och jag verkar inte hitta något kul på internet. Blä.

/ sanne andersson.

Sommarlov, härliga sommarlov.

Många har säkert gråtit en skvätt över att man inte kommer få fler sommarlov och då slog det mig. JAG SKA BLI LÄRARE! Haha, nej jag bara skojar med er. Spydiga ungar och rätta massa läxor är inte riktigt min grej, men tänk er hur skönt det hade varit med sommarlov - fram till pensionen! En helt fantastisk idé för er som vill ha mer sommarlov!

Btw, har hört rykten om att vädret ska bli bättre, stämmer det tror ni?

/ sanne andersson.

Tatto.

Jag vill fortfarande tatuera mig, men vart? Jag vet ju vad, en underbar lilja. Sen ska den sitta där i resten av mitt liv, så vart tusan ska man sätta den? Kanske vill ha den på foten, men tänker bara på hur det kommer se ut med skor på sen. Annars så vill jag ha den på sidan, under armhålan, fast under bhn då, inte så långt upp. Kanske borde boka en tid till hösten? Vill, vill, vill.


/ sanne andersson.

What about now?

Och jag har jag hunnit med idag då? Varit ute med vovven, gjort äggmackor à la Cicci, gått runt och varit hungig, varit ute i skogen med Tyson och Malin, installerat körkortsteoriprogremmet i onödan då jag saknade lösenord och det var från 2006. Mycket mer har det inte gjorts. Men snart, hoppas jag, ska det lagas mat och då blir det biff à la Lindstöm med pommes och mitt kryddsmör, mumma! En av alla favorit rätter jag har. Och jag har många. När jag blir tillfrågan så får jag verkligen problem, det finns ju så många goda rätter!

  • Biff à la Lindström
  • Tacos
  • Kyckliggryta
  • Kinagryta
  • Stek kyckling, marinerad i sesamfröolja och lime
  • Bakad potatis
  • Friterat ris
  • Mammas köttbullar
  • Creps med svampstuvning
  • Mammas potatissallad med grillat kött

Åh, vad gott! Blir sugen på att det nu, speciellt mammas potatissallad. Dregel! Seriöst, jag sitter här och dreglar nu. SOM TAYSON! HAHAHA! Eller Thaisås som jag kallar honom för. Och det tycker jag han ska ta som en komplimang, för jag älskar Thaisås. Nudlar och thaisås, mumma! Inte favoriträtt, men snabbt och lättare än att säga hyperneuroakustiska diafragmakontravibrationer! Typ.

På tal om kluriga ord, titta vad jag hittade: Hippopotomonstrosesquippedaliophobia (grek) eller på (latin) Hippopotomonstrosesquippedaliofobi = att ha en fobi eller en skräck för långa ord. Härliga ironi, eller hur?


/ sanne andersson.


Careday.

Det märks verkligen på min hy att jag har stressat hela veckan. Finnar överallt, disgusting. Därför tappade jag upp ett bad redan på morgonen och la en ansiktsmask för att skämma bort mig själv. Det förtjänade jag verkligen. Och hyn känns redan mycket bättre. Jag är fortfarande lite rödflammig, men finnarna är borta. Glöm inte att skämma bort er själva ofta! Jag ska göra det redan imorgon. Tappa upp ett bad och lägga en ansiktsmask, härligt.



Ser ni hur snäll syrran var huh? Sanne i sin älskade ansiktsmask som studentfoto. Tyvärr vissnade och dog mitt plankat eftersom Malin inte hade plastat in det. Så det ligger numera på en soptipp, men bäst är väl det x) HAHA!

/ sanne andersson.

Nattligt inlägg.

Var påväg till sängen då jag insåg att datorn stod på, lika bra att kolla mejlen och  mina favorit bloggar. Så jag tänkte att jag ger er ett nattlig inlägg.

Ikväll såg jag Bröllops duellen med Hudson och Hathaway. Jättesöt film, men inte riktigt vad jag väntade mig. Problemet som uppstod kunde ju faktiskt lösas, så lite minus där. Och vem väljer egentligen ett bröllop framför sin bästa vän? Nej, helt orealistisk var den, men jättesöt. Och äntligen ett annorlunda tema. Komedier är nästan alltid det samma; Killen hatar tjejen, tjejen hatar killen = dem blir kära. Ja, något i den stilen. Så det var ju faktiskt ett litet plus.

God natt!

/ sanne andersson.

Körskolan, dag 5.

Fan, fan, fan. Körningen gick inte så där jättebra idag. Har ju en nu körlärare och hon och Patrik fokuserar på helt olika saker. Jag fick jättemycket kritik av Inger som hon heter. Backningen gick skit, placeringen gick skit och parkeringen gick skit. Dock sa hon ju att jag lärde mig snabbt :) Så nu får jag träna hemma så att det sitter. Och jag får acceptera att jag har ny lärare. Men jag kommer sakna Patrik, kändes som jag körde mycket bättre med honom!

Jag vet inte riktigt vad som händer idag. Cc hörde ju av sig häromdagen, men har inte hört henne sen dess. Känner inte heller riktigt för att gå utanför dörren idag, det är nästan som det står spö i backen. I Klippan ska det sluta regna nu, enligt smhi. Men i Helsingborg ska det regna hela kvällen. Men imorgon lyser solen både här och där. Trevligt.

/ sanne andersson.


Körskolan, dag 4.

Halv fucking 8 skulle jag kört idag, alltså mitt i natten, men när jag kommer till skolan är Patrik sjuk. Tur var det att Inger kom så hon öppnade för mig så jag kunde sitta med det jag hade kvar och när jag fick det rättat klarade jag alltihopa! YEEAH! Så idag har jag hunnit med att klara av två dataprover. Sånt gillar vi. Tyvärr måste jag klara dem 5 gånger. 6 prov och man måste klara de 5 gånger! Drygt.

Var och shoppa på familia idag. En brun tunika och ett par gympadojer följde med hem. Tyckte jag förtjänade det efter dessa dagarna. Det har varit riktigt jobbigt, men det går bättre och bättre. Kan redan känna lukten av körkortet!

/ sanne andersson.

Körskolan, dag 3.

Ni kanske undrar varför alla mina inlägg heter körskolan. Men det är ganska simpelt för jag är där hela dagarna. Idag kom jag inte hem förrens 6 och de andra dagarna likaså. Idag hade jag fått gå hem vid 4, men jag ville bli klart med allt, så nu har jag bara pärm 4 och slutprovet där jag tyvärr fick 3 fel för mycket, ARRRGH! 10 fel av 70 fucking frågor! Så det måste göras om. Så på fredag kan jag iaf börja med dataprovet så ligger jag bra till. Men ska försöka komma ifrån där tidigt på fredag. Extra mycket helg ni vet.

Faaaan, börjar 7.30 imorgon. Så ska jag köra till 10.00 och sen ska jag köra igen vid 13.30! Fatta mycket jag sitter i bilen. Inte alls kul. Sitter heller på den mysiga körskolan, haha. AC, lädersoffa och frukt, perfa. Aja. Dags för sängen(!).

/ sanne andersson.

Körskolan, dag 2.

Idag gick det riktigt bra på körskolan. Jag är klar med 3 av 6 pärmar samt en trafikmärkes"blankett"! eller vad man ska kalla det. Dessutom gick körningen finemang. Självklart gjorde jag en del fel, men mest nybörjar fel saker som jag inte gjort innan med mera. Det roligaste var ju lätt att panikbromsa! Iaf när man gör det med Patrik för han skapar biler i huvudet och sånt. " FAN DÄR KOMMER ETT VILDSVIN" var nog hans favorit replik. Han kallar mig också numera rollergirl, bara för jag åkte inlines till skolan igår. HAHA, lite pinsamt när han står och gapar ut det för hela klassen!












Kom nu på att jag borde ringa mamma också, glömde att ringa henne igår. Ring mamma en gång om dagen håller doktorn om magen, HAHA.

/ sanne andersson.

Körskolan, dag 1.

Första dagen på körskolan - och magen pirrar smått. Har jag allt? Kan jag det ska ska? Har jag gjort vad jag ska? Har jag allt? Frågorna snurrar runt. Känns nästan som första dagen på gymnasiet. Nej, inte riktigt lika nervöst faktiskt. Om en timme börjar iaf allvaret och jag hoppas innerligt att jag klarar allt på två veckor. Wish me good luck.


UPDATE.

Körskolan gick väldigt bra idag tyckte jag. Jag hann göra 4 pärmar och jag körde i 2 timmar och 30 minuter. Allt detta plus en minilunch gjorde tyvärr att jag fick en jättehuvudvärk! Och jag kom inte hem förrens 18.30 då jag hade teorilektion. Blä. Men som sagt, annars gick det bra. Alla är mycket snälla och trevliga. Jag är riktigt trött nu, så borde nog lägga mig. Besöka John Blund som Cc så sött brukar säga. Först kvällrunda med Ozzy dock!

/ sanne andersson.

Hissa och dissa.

Hissa: Det äckliga vädret vi har idag! Efter så här många fina dagar är det skönt med lite svalka faktiskt. Tyvärr blir det ingen runda med inlinesen eftersom det har regnat.



Dissa: Människor som tar tre platser på tåget! Förstår ni hur svårt det är att tränga ihop en reseväska,  en handväska, en hund och sig själv på EN plats? Ville bara gapa och skrika åt dem vilka idioter de är! Vi smittar faktiskt inte varandra, man kan sitta brevid en okänd människa utan att man dör. När det kommer till sånt här hatar jag svenskar. Vi har blivit bortskämda med all plats vi får i vårt avlånga land.

/ sanne andersson.

Inlinesrunda?

Jättesugen på att ta en runda med mina inlines, men har tyvärr ingen att åka tillsammans med. Dumma Klippan. Dumma inlines. Dumma mig. Men ska nog trotsa ensamheten och åka ut en sväng, om inget annat ikväll, när det är riktigt svalt ute. Just nu är mitt rum desperat efter en storstädning. Ozzy har dragit in tonvis med sand i rummet. Men han var ju så söt häromkvällen när han började gå upp för trappan efter kvällrundan. Och hans stora bruna ögon kan man ju inte säga nej till. Tji fick jag dock! Ska nog vara så duktig att jag till och med ska tvätta några av mina skor som ser hemska ut efter några utekvällar. Har inte fått gjort det än.

Lets go, lets go, lets rock n' roll.

/ sanne andersson.

Summerheat.

Man kan nästan tro att det värsta med sommaren är alla kryp, men det kan jag nog inte riktigt hålla med er om. Nätterna är det värsta. När man ska sova då alltså, annars är det ju supermysigt att sitta ute vid en eld och bara mysa. Men det är nästintill omöjligt att sova i denna värmen. Bara lakan och ingen pyjamas och det är ändå för varmt! Nästan som man skulle lagt sig där ute under bar himmel som mamma gjorde när hon var ung. I morfars underbara trädgård som jag saknar så sjukt mycket. Päronträd, plommonträd, svarta- och rödavinbär, jodgubbar, nypotatis... Han hade allt. Och huset! Åh, doften av hans pipa och ved. Det är bland det bästa jag vet! Och källaren, inred med en gammal tv, hans mormors gungstol som jag får av mamma när jag flyttat, mormors ryamatta som luktade så härligt och mammas broderade tavla på en palm och en solnedgång hon gjort till morfar. Blundar jag kan jag se allt framför mig, nästan precis som det var! Jag minns när han dog, och vi fick plocka med oss några grejor vi tyckte om. Jag tog skidskorna som hängde på vägen i källaren. Ni vet sådana riktigt gamla som man fäste på sin sko. Och så tog jag en vad jag tyckte var en lustig liten vas, som tydigen hade ett väldigt stort värde. Någon tusenlapp eller något sånt kan man få för den om man har tur. Den tredje saken jag tog var ett litet förstorningsglas som heter något speciellt men jag kommer aldrig ihåg vad. Men det påminde mig om morfar. Jag fick också med mig en liten fickkniv som inte funkar. Kniven är slö, men det påminde mig om hur mycket morfar älskade att jobbade ute i skogen.

Det är det lilla som gör det. Jag brydde mig inte om stora, roliga grejor utan om det som påminde mig om morfar och som gör det än idag.

/ sanne andersson.

Get burned!

Redan vid 10-tiden befann sig Malin och jag på Klitterhus i Ängelholm. Stranden där Anna och jag brukade springa runt som små. Gräva ner så kallade skatter, bygga standslott och vallgravar åt manetera och bada stod då på vår "att göra-lista". Idag var det dock stekning som stod på denna listan. Med Malin då, inte med Anna. Jag somnade två gången, en gång på rygg och en gång på magen, så nu är jag bränd. Jag som skulle vara så försiktig i år. Men sen trodde jag inte heller att vi skulle vara där ända till två.

Vi har också grillat idag. Vi blev ganska många, vilket alltid är kul. Fick dessvärre inga bilder att lägga upp. På menyn stod det grillspett, klyftpotatis och olika såser. Muma. Även korv och bröd för de små, något jag inte äter. Minns när jag var liten fick mamma alltid beställa en korv med bröd - utan korv till mig. Bröd med ketchup endast. Jag har aldrig gillat korv.

Nu ska jag kolla tv-tablån för att se om det finns något att glo på i mitt rum till bastu.

/ sanne andersson.

Hjärta Immelnsjön.

Har nu kommit hem efter 5 dagar hos mamma. Riktigt skönt har det varit. Lungt och tyst.... Eller inte. Kjell och grävt upp hela uppfarten, vilken är jättestor! Och sen har han kört hem massa bränne så traktorn har brummat på bra dessa dagar. Det bästa med dessa dagarna var ändå doppen i immelnsjön! Helt underbart vatten. Inga äckliga alger eller saltvatten och ingen jobbig sand! HAHA. Ozzy och Shiva var också med och bada. Ojojoj, va det simmades :)

På måndag börjar allvaret. Tur att vädret ska bli lite svalare. Inte så skönt att sitta i en bil när det är 40 grader i solen inte!

/ sanne andersson.