Gott nytt år!

Ska passa på att hälsa alla gott nytt år, god fortsättning och allt det dära. Just nu sitter jag mest och vänta på tåget in till Helsingborg där vi ska ha förfest. God mat och gott sällskap står på listan. Efter det far vi vidare till The Tivoli, där vi har bokat biljetter till kvällens evegemang.  Hoppas det blir fettkul. Nu ska jag bara fixa det sista - sen är jag redo för en oförglömlig natt... hoppas jag, illa annars x)

/ sanne andersson.

Stackars Ozzy!

Guuuud ni ska se min hund just nu. Helt nerdrogad. Ni förstår, Ozzy är en väldigt nervös hund och han klara verkligen inte av alla raketer så här runt nyår. Därför måste vi droga honom varje år. Och för en liten stund sen hörde jag Ozzy bakom mig så jag vände mig om, och stackaren kunde inte gå och han vågade nog inte lägga sig ner så jag fick hjälpa honom. Så låg vi på matten ett tag och bara mös. Sen gick jag upp igen för att stänga grinden så han inte skulle trilla ner för trappan. Så klart hade han hunnit ställa sig upp då, så istället gick vi in på mitt rum, så nu nannar han sängen. Lilla Ozzy kom knappt upp, men verkar som han sover nu.Guud, jag hatar folk som smäller raketer INNAN det är nyår. Självklart vill jag också se alla fina raketer, men det räcker att man smäller i 10-15 minuter, vid midnatt. Man behöver inte börja idag! Jävla idioter.

/ sanne andersson.

Recept.

Som några kanske vet så tycker jag om att laga mat och är inte rädd för att testa nya saker - därför kom jag på att jag ska lägga upp några av mina favoritrecept. Detta kommer införas efter nyår :)

/ sanne andersson.

Steakhouse&TheTivoli.

Igår bar det av till steakhouse och the tivoli med Cicci och Henna. Även Alex kom, en gammal klasskamrat till mig och Cicci. Hade inte sett honom på sjuk länge, så det var ju najs. Finns inte mycket att berätta, men det var fett med najs :) Kom hem ganska sent också, så Henna, Cicci och jag låg i sängarna till 2 ^^ Är fortfarande trött, så ska nog lägga mig tidigt. Fast längtar stark mycket till duschen, så det blir nog den först :) Ciao.

/ sanne andersson.

Mellandagsrea.

I morgon är det mellandagsrea. Ska upp redan 8 så vi kan åka 9. Kanske ska upp lite tidigare. Om ni känner mig så går jag alltid upp förtidigt. Lite av min charm kanske ^^, Iaf så ska vi iväg då och handla för mucho dinero! Använder mina sparpengar till detta. Men så är det faktiskt så att detta ska bli en julklapp från pappa. När jag var yngre så fick jag alltid välja ut mina presenter själv så varför inte nu? Tycker jag förtjänar det och jag tror pappa hade velat det faktiskt :) Att jag för en gång skull unnade mig något. Ska självklart hålla mig inom rimliga gränser och ska bara köpa det jag veeerkligen vill ha. Inte bara för att det är billigt-metoden. Vi får se vad om händer. Kanske vi ses :)

/ sanne andersson.

Underbart.

Här om dagen kom jag plötsligt på att jag hade massa gamla bilder på min gamla mobil som jag inte kunde få fram på datorn, men kom nu på att jag kunde MMS:a in dem till bdb. Tänkt och gjort. Så nu har jag massa nya gamla bilder x)


Jasmine någon vecka gammal.

Ozzbozz. Någon gång i somras skulle jag tro.

Fanns även en bild på Smirre. Gud vad jag saknar honom!

Och så en bild på mig. HAHA ^^

/ sanne andersson.


'Dan före dopparedan'.

Bara några minuter till det är julafton. Jag borde antagligen ligga i min säng nu, så att tomten kommer - men jag vill inte :) Och som blondinbella skriver, just nu vill man verkligen njuta av varenda minut. Tiden går så fort nu förtiden. När man var liten ( för jag borde ju få säga så nu ) så gick allt nästan plågsamt långsamt. Från den 1 december till den 24 december var som ett helt år. Fruktansvärt. Och då ska vi inte börja med väntan på julklapparna. Och då väntade man ändå bara kanske 12 timmar ungefär. Vi brukade alltid öppna julklapparna vid 6. Då hade man hunnit med nästan allt. Ni vet - mat, prat, fix och ännu mer mat. Nu förtiden är det mera "OJ! Är det redan dags för julklappar?!" Man hinner inte med.
Jag vill iaf önska alla en långsam och trevlig JUL.

/ sanne andersson.

Sanningen.

Sanningen är att jag har varit hos mamma och därför inte varit speciellt intresserad av att skriva. Sen är också sanningen att jag kom hem igår kväll med inte orkat att skriva något. Orkar inte skriva något nu heller, men känner att jag måste. En annan sanning är att jag har absolut noll julkänslor, då har jag ändå försökt med allt. Julmusik, bakning, julklappsshoppande... Sanningen är att jag inte har lust att fira jul, för sanningen är att jag vill ut och festa med kompisar. Sanningen är att jag har ingenstans att festa. Jag har inga vänner, det är nog sanningen :O

/ sanne andersson.

Officiellt.

Nu kan man officiellt säga att det är sista skoldagen. YEY! Och den kommer ju bli så underbar. För det första så kommer Ida till skolan, och henne har man inte sett på typ 7 månader eller vad det blir. För det andra så jag vi byta julklappar och det är ju alltid lite spänt på att se vad man får. HAHA.

/ sanne andersson.

Ljusparty.

Idag var det ljusparty hemma hos oss. Det var Johanna som höllt i det och Malin var värdinna. Iaf, så alla ljus. ÅÅÅH, vad underbara de va. Och de luktade underbart. Köpte faktiskt 12 ljus, 6 med mandarin/basilika och 6 medpäronchampange. Sen köpte jag två ljuskupor som jag ska ha ljusen i sen. Åh, vad jag längtar till de kommer i januari. De kommer brinna nonstop, HAHA.

Annars har dagen varit ganska seg. Det var näst sista dagen i skolan och jag var tvungen att köpa en bytesjulklapp. Den blev lite dyrare än vad julklappen egentligen skulle kosta men jag hittade inget vettigt, så jag köpte den. Tack vare min Nikuu :) Vad skulle jag gjort utan henne? Vet iaf att skolan skulle varit mkt tråkig utan henne! Puss på dej ^^

/ sanne andersson.

So excited.

Idag kan jag säga "imorgon är det lov" och det känns för jäkla härligt. De här sita veckorna har gått fort, men samtidigt långsamt, hur det nu funkar. Trort att skolarbetet gått slött, medan allt annat bara sprungit iväg. Iaf, så fylls jag av en varm och lättad känsla.

Imorgon blir det ljusparty hemma och självklart ska jag köpa mig ett par ljus. Visst, det blir säkert dyrt eftersom det är "märkesljus" om man kan kalla dem det. Men dem luktar jäääättegott och jag vill inte missa denna opportunity. 

 / sanne andersson.

"Sjukhus".

Idag upptäckte jag hur mycket jag avskyr ordet sjukhus. Varje gång jag hör någon säga det eller jag säger det själv så knyter det sig i magen på mig och jag blir alldeles yr och illamående. Att jag inte gillar sjukhus kanske man kan förstå, vi har ju pappa, farfar och alla gånger jag brytit nyckelbenen, men att ETT ord jag göra det intrycket på en. Jag fattar inte. Kommer ihåg en viss dag när jag gick in i skolan. Tror det var i slutet av tvåan, eller kanske i början i trean, what ever. Men så gick jag in i skolan och fick en riktig weird feeling. Det enda jag jag såg och kände var sjukhus. Det randiga golvet, tystheten och lukten från kafeterian. Mådde riktigt dåligt då och ville bara hem. Efter lektionen var dock känslan borta. En annan ska jag kommer på när jag sitter här är sist jag bröt mitt nyckelben. Jag hade voltat med cyklen och brötit nyckelbenet för femte gången. Men så cyklade jag hem, tog två panodil och mammas skjorta och gick och la mig. Nästa dag gick jag till skolan, utan värktablett och utan bandage. Jag hatar sjukhus så mycket att jag struntade att åka in. Jag jag kanske sjukhusfobi? :O

Så om ni en dag frågar mig om jag vill följa med till ett sjukhus, eller ens om ni vill se någon sjukhusserie, gör inte det ^^ Om det inte är en komedi, för det älskar jag x) HAHA.

/ sanne andersson.

Jordskalv?!

Kände ni det? Jordskalvet? Som skakade hela huset,fick sängarna att flytta sig och dörrarna att smälla igen. Jag gjorde. Jag log i min säng i väntat på att gå upp när hela jag började skaka. Jag trodde först det var katten som riste sig så mycket att jag riste mig, men jag insåg ganska snart att hela sängen skakade, och sen att hela huset skakade. Jag skrek på Malin och fråga varför skakade. "Det är tvättmaskinen" sa hon. "HELL NO", tänkte jag. Senare kom upp till mig och sa att det inte va tvättmaskinen trots allt, inte en tvättmaskin i världen kan skaka så där mkt. Lite senare fick jag sms av Hanna. "Kände du jordskalvet.Det väckte mig". "Från Klippan ända till Perstrop. Det var mycket", tänkte jag. Sen gick jag och la mig igen. Efter ett tag ringde mamma. Det hade varit jordskalv i Kristanstad också!! Bestämde mig för att starta datorn och kolla Hd, och jajjemensan. Det var ett stort skalv!!Publicerad 16 december 2008 kl 06:41


Kraftigt skalv skakade Skåne

Klockan 6.20 inträffa ett jordskalv i hela södra Sverige. Marken skakade kraftigt under 10 - 15 sekunder. Även Danmark drabbades. Seismologer beräknar skalvet till 4,5 och 5 på Richterskalan.SKÅNE. Skalvets centrum låg cirka 60 kilometer öster om Malmö och nio kilometer nordost om Ystad. Landskrona, Bjuv, Båstad och Helsingborg. Överrallt rapporterar människor om ett kraftigt jordskalv.

Klockan 6.20 inträffade skalvet som höll på i 10 till 15 sekunder.
-Väggarna skakade och jag trodde att en gruvgång ramlat in. säger en av alla oroliga som hört av sig till hd.se.

Uffe Johansson från Asmundtorp vaknade av att sängen skakade.
-Vi bor precis vid vägen så jag trodde det var någon maskin som höll på, säger han.Vi överlevde detta jordskalvet, men när kommer nästa komma och vad kommer hända då?

/ sanne andersson

Told you so.

Måste bara säga en sak:

JAG HADE RÄTT, JAG HADE RÄÄÄÄÄTT!!!!

Jag har alltid rätt :)

/ sanne andersson.

Hett.

Gud var jag htar att vara sjuk. Im fredags kväll fick jag kramper i hela kroppen som gjore skit ont. Så jag tänkte "Går jag ut en stund med Ozzy försvinner det säkert" Men neeeeeeej, det blev 10 ggr värre. Så jag la mig i badet, med säkert 50 grader. Då slutade kramperna, men så fort jag steg ut badkaret började kramperna igen + illamående. Så jag gick och la mig i sängen med morgonrocken på. Då började jag svettas som en gris. När jag tog min hand på låret brände jag mig nästan. Somnade dock ganska snabbt. Sen vaknade jag vid 12 på natten och mådde jätteilla! Jag reste mig ur sängen och hela rummet snurrade. Tog mig sakta men säkert in till badrummet och blev liggande där i tio minuter till jag fick tillbaka balansen. Aldra värst var det när jag skulle mer för trappan för stegfanen rörde ju sig ^^ Kom ner tillslut och var påväg upp igen när jag insåg att jag hade glömt mobilen och en påse. Svort åt mig själv men gick ner, hela, snurriga väger ner. När jag väl var i sängen igen mådde jag så illa att jag inte kunde somna... tog nog två timmar innan jag somna. Fast när jag vaknade igen runt 6-7 så mådde jag jättebra! Vilken betyde att jag kunde julhandla! Köpte många fina presenter och sen träffade jag Cicci och Parre på Väla :) Cicci och jag har nog någon connection när det gäller att träffas slumpvis. Vi har träffats utanför Asian Trading, City Gross och nu Väla ^^

/ sanne andersson.


Nobel-Jeopardy.

I fredags hade vi Nobel-jeopardy med Marie. Mitt lag orkade inte bry sig, vi försökte ett tag men när vi räckte upp handen först så såg dem inte oss, så vi la ner hela projektet. Hände iaf en del roliga grejor.

Lärarkanidaten: när skedde första prisutdelningen
Joel: 1902?
Sanne tyst: Hur kan första prisutdelningen vara 1902 när Selma fick pris i litteratur 1901?
Hanna Linnea: 1901?
Lärarkanidat: Rätt
Sanne dör av idioti.

/ sanne andersson.

Qvadrilabial inhalations-smack.

Ska vi studera philematologi ihop? ^^

Eller kanske hyperneuroakustiska diafragmakontravibrationer?

Eller något annt som låter kul i vetenskapliga termer? ^^

/ nörden.

Fuck it.

Har varit i skolan i 5 timmar nu utan att ha någon lektion. Svenska - inställd, historia - eget arbete. Men duktiga jag har gjort lite nytta. Har börjat på filosofi uppgiften och sen va Pogie och jag i byn och glodde. Inte på något vettigt men ändå. Vi har rört på oss iaf. Sen har vi spelar Guitar Hero på mobilen ^^ Börjar bli svårt nu när man ska använda så många knappar. Sen sov vi väl lite grann med ^^ Nästan iaf.

Jag tänkte plugga när jag kommer hem, men jag e så sjukt trött så jag kommer nog lägga mig i sängen och somna bums. Kanske kan få in lite pluggtid på kvällen. Kommer dock många bra program på tv:n idag. Först vänner, som man kan hoppa över, sen Ugly Betty, Desperate Housewives och sen Christine. HAHA, jag har inget liv. Men det gör inget :)

I går var jag så duktig :D Jag träna igen, för första gången på kanske 3 veckor. Har ju varit så sjuk så har inte dirket vågat. Sen beror det väl lite på lathet. Men nu är jag på G igen. Ska träna på onsdag och lördagmorgon. Ska bli ett träningsfreak ;D

Sen på lördag ska jag köpa julklappar. Vet vad ska ska köpa till några, medan andra är helt omöjliga. Typ som Nikuu och Kjell. Ja, Robban också, men verkar som jag har en plan i år :D Det kommer vara dyrt, men jag har nog aldrig köpt något till honom. Han önskar ju sig aldrig något och gör han det kostar det 3 000 spänn! Men tror han kommer bli glad över detta, hoppas jag iaf :) Sen ska han fan få sig förbannade kammar han önskar sig varje år ( på skämt, men i år ska han få det! ). MAHAHA.

Börjar om 15 min :D Sen kan denna dagen avslutas. 10 dagar till jullov!! :)

/ sanne andersson.


Wordsworth.

"What though the radiance which was once so bright
Be now for ever taken from my sight,
Though nothing can bring back the hour
Of splendor in the grass, of glory in the flower;
We will grieve not, rather find
Strength in what remains behind"

Så underbar dikt av William Wordsworth! Helt klart min favorit!


None
/ sanne andersson.

Jasmines 1-årsdag.

HURRA, HURRA, HURRAAAA!

Idag är det Jasmines födelsedag och det har vi firat med många presenter, massvis med marängtårta (för mosters del), prinssestårta och kakor. Och så klart tonvis med folk. Emma, Maliq och Savvas, Robban, Stein, Linda, Rikard, Niklas, Pernilla, Cornelia och Alex och till sist mamma och Kjelle. Så ni kan ju gissa att Jasse fick måååånga leksaker, bland annat ett prinssestelefon av morbror ( naaaaw), byggklossar från mormor och morfar,dvd-film av moster, ett hund som gör votler av faster, pengar av farfar och tre mobiler från farmor ( som hon köpt av Elgiganten, ni vet såna som är en kopia av riktiga mobiler, såna som Malin sagt ABSOLUT INTE till eftersom annars kommer hon leka med våra mobiler och ja... DYRT om de går i sönder ). Sen fick hon lite kläder och sånt också från farbror med familj. Det var en mycket trevlig dag.

Btw, nu har Jasmine levt i 366 dagar ^^

/ moster sanne.

Stoltish :)

Min kompis loppis för ett barnhem i Nepal. Läs här.

Stoltish Ida :)

/ sanne andersson.


Brända pepparkakor och goda lussekatter.

Igår va Cicci och Parre här och baka. Vi började göra lussedegen först och lät den sedan jäsa. Sedan gick jag till Gun för att hämta pepparkaksformar, vilket tog över 20 min för hon ville visa mig runt och berätta gamla historier, ja ni vet sånt äldre folk gör. Iaf fick jag säga att degen var klart och jag var tvungen att röra mig hemåt. När jag var hemma igen satte vi igång och kavla ut pepparkaksdegen och tryckte ut formarna och la sedan in dem i ugnen. Sen började vi på lussekatterna och våra käfar glappade som fan så vi glömde bort pepparkakorna! Alla pepparkakor förutom Parres hjärtan blev brända. Aja. Lussekatterna lyckades vi med och de blev jättegoda! Mums. Även lilla Jasmine fick en egen lussekatt. Hihi.

Ja, vi hade en jättetrevlig stund men massa snack och lussekatter :)

/ sanne andersson.

Första december.

"ÅHH!" Tänkte jag när jag vaknade runt 7 i morse. "Idag kommer ju första delen på julkalendern, det får jag ju inte missa". Det har ju blivit lite av en tradition att man iaf ska se första och sista avsnittet på julkalendern. Så jag slog på tv:n och väntade på att det skulle börja. Men när det väl började tänktye jag: "VAD I HELSIKE ÄR DET HÄR?!" Grått, trist och sjuttital var det man tänkte på. Den var så fruktansvärd tråkig att den inte är värd att titta på. Tänk på den gamla goda tiden, när det var Pelle Svanslös och Mysteriet på Greveholm, det var julkalendrar det! Jaja... sånt är livet.

Kommer du ihåg Mysteriet på Greveholm Ida, ÅÅÅÅH vad vi älskade den när vi va små. Jag överdriver nog inte när jag säger att vi har sett den minst 50 gånger ^^

/ sanne andersson.