Free fallin'.

Känner mig förvirrad. Jag vet varken ut eller in. Jag vet inte ens varför jag är förvirrad. Nästan som det känns rätt att vara förvirrad. Kan det vara julen tro? Förr älskade jag julen. Jag räknade ner varje dag. Jag pyntade med omsorg och kärlek. Idag slänger jag upp det gamla skrället till gran och bakar ut pepparkakorna så fort jag kan. Nuförtiden känns julen för kommersiell. Allt handlar om klappar och en viss musik och en viss mat. För en jul skulle jag vilja ändra på allt! Ta bort allt traditionella, förnya. Bara för att. Jag är ju ändå en "bara-för-att-människa".

Fick nyss en god jul-hälsning och insåg att jag nog ändå inte velat ändra på det. Fick även ett kort från mina före detta underbara grannar. Visst är sånt härligt? Visa att man tänker på folk som man kanske inte tänker på varje dag? I år har jag dock inte skickat några julkort. Mina vänner har flyttat runt en massa och jag har noll koll på deras adresser. Nästa år kanske?

/ sanne andersson.


Sommar...?

Det är dan före dopare dan, och det enda min hjärna vill tänka på är fina svala sommarklänningar! Är det inte helt sjukt? Borde man inte längta till maten, klapparna, stämningen? Helt ärligt är jag inte alls sugen på att ha jul. Inte nu. Inte som jag mår. Eftersom jag inte kan äta utan att må illa. Igår, efter att inte ätit något på hela dagen, så vräkte jag i mig sjukt mycket kyckling, tändstickspotatis och beasås och jag kan ju säga att det skulle jag definitivt inte gjort. Nej, tänk er en fin sommardag med en finfin sallad till middag. Lite kyckling till, och vitlöksdressing?! Åh, det vattnas i munnen på mig!

SOOOOOMMAR, SOOMMAR OCH SOL, HAVET OCH VINDEN OCH DOFT AV KAPRIFOL, SOOOOOMMAR, SOOMMAR OCH SOL, HIMMEL SÅ BLÅ SOM VIOL!

/ sanne andersson.

Skolavslutning.

Oh, världens bästa avslutning igår! Efter själva skoldagen var slut gick jag och mina kära klasskamrater till klassrummet, drack glögg och gjorde oss vackra. Efter det bar det av till julbordet. Mumma. Kom på att julskinka med citron är asgott! Verkligen! Testa! Bättre än rälig senap :s Sen for vi (alla tio meter) till aulan för att göra bort oss. Seriöst i förda i blöjor, nappar och pyjamasar ställde vi oss på scen och sjöng "Jag såg mamma kyssa tomten" på teckenspråk. Och det blev ett stooort jubel när mamma kysste tomten ;) HAHA! Hade världens roligaste avslut där pappa kommer in säger "MIN TOMTE" kysser tomten och går sin väg och mamma står där snopet. HAHA, gud vad roligt!

Sen blev vi seriösa när vi sjöng Halleluja och O holy night i kyrkan. Åh, måste sett jättevackert ut! Vill se filmen nu, nu, nu! Mamma och Kjell var där med och tittade, så var extra kul för min del. Sen hände det en annan sak jag helst inte drar upp här.

Tyvärr gick kvällen bara neråt efter det. Jag hade magkatarr och min bil gick inte att fixa på plats. Något med kylaren, så ikväll ska Kjell och jag bogsera ner den till verkstaden. När han nu kommer hem.

/ sanne andersson.

FLS!

FLS=HELG! Det har aldrig varit så skönt med helg som nu. Hela veckan har jag varit helt slut och torsdagen i Köpenhamn (bilder kommer) tog verkligen mina sista krafter. Jag var så häääääär nära att skita i skolan. Men imprincip i sista minuten gick jag upp och tog på mig och körde iväg till skolan. Måste säga att när jag såg min klass fick jag ett litet leende på läpparna. De såg lika trötta ut som jag kände mig, men de var lika glada för det. Sånt underlättar verkligen. Jag älskar att omges av positiv energi!

Tänkte bjuda er på en väldigt vacker sång.



/ sanne andersson.

Vinterlek.

Så söt video. HAHA, observera min "djur-röst". Varför låter man så fjantig när man pratar med djur? Konstigt.



/ sanne andersson.

Snart, snart...

Snart jullov. Det ska verkligen bli skönt. Behöver vila hjärnan en stund, det känns. Nu är nästan allt i skolan klart. Har en filmning som jag måste ha klar till fredag, hur nu det ska fixa sig. Beror på om jag kan filma på min laptop, vilket jag inte tror kommer fungera. Inte bra iaf.

Imorgon ska vi till Köpenhamn, Tivolis julmarknad! Ser verkligen fram emot det! Hoppas bara vädret tillåter det. Ska ju bli skitväder. Vi får se hur detta slutar.

Har gjort världens goda gärning idag! På avslutningen i kyrkan skulle jag vara körledare till min klass. Skulle göra O helga natt, men Marielle ville så gärna göra den, så jag lät henne. Rätt skönt att slippa pressen och jag vet att Marielle kommer göra den jättebra! Det bästa med att vara körledare egentligen är att man får se sin klass teckna så oehört vackert! Vissa är verkligen helt underbara, perfekta tecken och känsla. Andra är väl lite mer... ja gör tecknen, men inte med rätt känsla.

Åh, längtar till avslutningen. Inte bara för vi slutar skolan med vi ska ha så jävla kul! Först middag med hela skolan, sen ska vi spexa = min klass och jag ska göra oss själva till åtlöje! Verkligen! Jag kommer dö lite. Efter det ska vi göra oss mindre till åtlöje i kyrkan. Det kommer bli så jävla fiiiint! Ska teckna till Hallelujah med Molly Sanden och O helga natt instrumental. Hoppas vi gör ett gott intryck och att alla gillar det.

/ sanne andersson.


Lucia-rubrik 2.

HAHA. Som det kan bli! Det är ju fortfarande lucia!

Förmiddagen började med frågestund om julen. Jag sög. Jag överanalyserar allt hela tiden så det blir svårt. Men det värsta var när min partner sa "Jag sa ju det". FAAAN vad jag hatar när folk säger så. Kanske får förklara mig här lite. Man får visst säga så, OM man försökt övertyga den andra att man har rätt. Men ger man upp direkt visar ju att man är osäker och då ska man hålla käften om man inte kan stå upp för sig själv. Lite kluddigt blev det här, men den här tjejen, hon går mig grymt mycket på nerverna. GOSH.

Efter frågestunden gick vi till matsalen för lussefika. Satt och mumsade på en god lussekatt och njöt av de vackra stämmorna från Luciatåget - NOT! Det lät förjävligt. Förlåt, men de flesta kunde verkligen inte sjunga och det var i otakt och ja... Nej det var verkligen inte bra. Tittade man runt i salen stod alla och försökte hålla sig för skratt. Stackarna ville ju bara vara snälla... men nej. Det var inget bra.

Nehe, lite plugga på detta eller vad säger ni?

/ sanne andersson.

Lucia.

Glad Lucia! HAHA. Jag är uppe med tuppen jag. Mamma väckte mig 7 för att vi skulle titta på Lucian på tv, dricka glögg, äta lussebullar och pepparkakor. Sånt som vi gjorde förr i tiden. Och idag kände jag för att återuppta den traditionen. Så även om jag börjar 12.40 gick jag upp 7. Mysigt var det.

Ja så i lördags lussade jag och några av tjejerna i klassen för Kristianstads dövförening. Jag blev vald att till att vara Lucia och jag tänkte att det kan ju vara kul att förförsta gången i mitt liv vara Lucia! Så jag tog på mig kronan gömde mig i ett rum och sedan när det var dags tände Adrian ljusen och jag började gå. Och det gick ju bra, tills jag var uppe på scenen och jag kände att det blev alldeles varmt. Jag "viskade högt" till Hanna att jag brann. Sen kände jag lite stearin rinna på pannan och tänkte att nej jag står nog ut, tills det började rinna jättemycket. Jag imprincip skrek "släck!". Tur att de flesta var döva och inte hörde mig, HAHA. Gud. Jaja, resten av Lucian fick jag gå med släckta ljus, vilket iofs kändes betryggande.

Resten av eftermiddagen tillbringade jag med att pilla bort stearin från håret och äta julbord. Väldigt mysig stämning och tillsammans med världens bästa lärare Ivan och Sara. Kommer sakna Sara när hon slutar. Världens bästa lärare, verkligen. Får hoppas hon kommer vara på dövföreningen imellanåt så vi träffas :)

Nej, om man skule göra något vettigit?

/ sanne andersson.

Gossip Girl-maraton.

Ligger i min älskade säng med min älskade dator och tittar på älskade GG. Har ett eget litet maraton, och ni vet vad man brukar säga: Gratis är godast. Vad skulle man göra utan internet va? Sen finns det förstås mycket man hade gjort om man inte hade internet. Pluggat tex. Men känns som jag har gjort en del. Det börjar iaf likna något. Vad vet jag inte, men något känns ändå betryggande. Vet ni vad som hade suttit fint nu? Lite godis. Eller glass. Nej, inte glass. Men godis. En bit eller två. Jaha, finns bara en sak kvar att skriva:

You know you love me. XOXO. Goss.... Sanne.

/ sanne andersson.

Perfa.

Denna helgen har ju varit perfekt! Fredag var jag ute med mina käraste och igår lussade jag och mina klassisar på dövföreningen i Hässleholm, och det gick oväntat bra. Även om vi gjorde en massa fel så fick vi mycket beröm av alla. Jättekul! Och idag har varit en perfekt söndag. Snöskottning, revben, chokladpuddig, Gossip och Bones. Och jag har tagit bilder! Här kommer ett smakprov:



Nej, det var ingen bra bild. Men jag har filmat också! Så den kommer inom kort :)

/ sanne andersson.

ISPJ.

Hade en sån härlig kväll igår, så kände att jag redan nu måste skriva av mig lite. Började kvällen med Idas grymma mat. Alltså det vattnas i munnen när jag tänker på det. Förlåt, med det var så jävlar gott! Vår egna kockajävel :) Hon bjöd iaf på baconinlindad fläskflie (vilket jag först var skepptisk mot, men har defintivt ändrat åsikt nu!) klyftpotatis och en grymt god rödvinsås. Alla hjälpte förstås till, så det där med ju fler kockar desto sämre soppa stämmer inte alltid. Inte när det gäller oss, kanske för vi är så synkade, vem vet? Gott blev det iaf, och bara maten förtjänar definitivt många rader ;)

Sen drog vi ut på stan, med bil of course. HAHA. Jag var ju nykter, vilket var kanske skönt faktiskt. Ibland kan det vara jobbigt, men igårkväll var det bara skönt. Jaja, gud kan nog inte räkna upp alla ställen vi var på igår. 5-6 kanske? Vi var överallt och ingenstans. På cuba libre shakade vi, på Steakhous flippade vi, på Tempel fick vi våra pengar tillbaka. Det sög, de hade ju inte ens tillräkligt stor garderob. Vad fan tror dem, att kan ska komma utan vinterjacka, när det är -10 ute? Idioter.

Fy fan vad jag älskar mina tjejer alltså! Det är omöjligt att ha tråkigt med dem. Har vi inget att göra så blir det massa heta diskussioner eller rocka loss på vår egna dansgolv och är det snö ute så gör vi snöänglar! Faktiskt, det gjorde vi igår. På den blåafontänen i Helsingborg. Ida och jag slängde oss där. P gjorde det ofrivilligt, hon trilla ;) Sötnos! Som sagt, jag älskar er och ni är bäst!

/ sanne andersson.

Back on track.

Skönt att jag kunde ta mig till skolan idag! När man stannar hemma i flera dagar blir det i längden långtråkigt. Grymt och eländigt! Nej, nu överdrev jag. Men dagarna går segt och det enda som finns att göra är att gå på tv eller sitta vid datorn. Mycket annat var jag inte kapabel till. Herregud, jag befann mig inte ens utanför dörren! Men nu är jag nästan återställd. Hals och näsa är ju fortfarande lite irriterade, men kroppen i övrigt känns mycket bättre. Så nu ska jag ge järnet de sista veckorna i skolan. Tror jag redan har klarat delmålen, så med dem är det lugnt. Bara lite uppgifter som ska lämnas in och redovisas. Indeed.

Fy fan vad smart jag var idag när jag skulle köra hem, DÅ! Valde att köra kringelsekrok-vägen hem och det var ingen bra ide... Där var oplogat, osaltat, ogrusat, med rådjur och det fanns ett körfält. Så varje gång jag fick möte fick jag köra upp i snön vilket gör att bilen tappar fäste lite grann. Samtidigt som det är obehagligt är känslan och lite småmysigt. HAHA. Nej men man slirrar lite sådär lagom. Vilket fall som fick jag köra upp på stora vägen för att inte riskera något. Men efter ha kört några kilometer ser jag en Volvo som ligger i diket i säkert över en halv meter snö och några unga killar som stod utanför. Jag ska ju inte döma de, jag vet ju inte vad som hänt, men jag antar de lekt lite förmycket. Tänkte att de minsann aldrig skulle bli jag!

Nej, nu pallar jag inte meeeer!

/ sanne andersson.