Mamas lullabies.

Åh, vilken underbar dag! Eh, okej vädret suger men tiden på jobbet gick lika snabbt som en blixt som slås ner. Underbart! Underbart! Ännu en gång. Underbart!

Idag spelade radion en låt med Helen Sjöholm, enligt mig en av Sveriges bästa sångerskor. Vilket fall fick den mig att tänka på dagar mamma är på riktigt gott humör och börjar sjunga med i låtarna hon känner igen med hennes underbara röst. Dov och mysig. Denna tanken övergick till hur hon sjöng vaggvisor för mig och mina syskon. Bäst var de gånger när hon tog fram sin gitarr. När man själv försökte spela räckte inte armarna om, utan man fick lägga den i sitt knä. Denna tanken övergick senare till hur pappa sjöng vaggvisor med en tillgjord falsk röst. Fram till att Sjöholms låt var slut kom jag att tänka på hur hela familjen Andersson stod i köket och dansade med varandra. Det var speciellt när mamma eller pappa bar upp mig och började dansa runt i det stora köket. Underbara minnen som får mig att både le och fälla tårar. Ja, tänk hur man kan få fram så många minnen och känslor av endast en låt. Liv utan musik är inte värt leva.
 

/sanne andersson.


Sanne-helg.

It's all about me. Så har denna helgen varit. Nästan. Helgen börjades ju i fredags. Efter en lång och plågsam jobbedag körde jag ner till stan för att införskaffa mig ett par nya, riktiga löparskor då mina andra jämt orsakar benhinneinflamation och dessutom håller på att förfalla. Ett par Adidas löparskor blev det. Över 1000 spänn, men lyckligtvis var det rea på dem så jag betalade endast 700! Och lyckat köp var det, verkligen! Kändes som man sprang på moln, aaah! Och fick inte alls så ont i fötterna som jag brukar. Så tumme upp för dem! Även tumme upp för blommorna jag köpte till mamma. Lyckliga lottor, som mamma gillar så mycket. Ibland uppskattas den enklaste mest. Visst jag hade kunnat köpa ett vackert smycke, eller en prynad men vad skulle hon ha för nytta av det? Nej, min mamma uppskattar och älskar blommor - även om det bara kostade mig en hundralapp.

Och igår var det ju eurovision, som var helt okej! Visst var några bidrag rent åt helvete så dåliga, men majoriteten var ju värda att lyssna på. Mina favoriter var Tyskland, turkiet och... Azarbaijan var ju faktiskt bra. Och klart att man hejade lite extra på Danmark. Svenskskriven låt och väldigt typiskt svensk. Konstigt att svenska melodifestivalen ratade den. Ukraina gillade jag också, på något sätt. Låten växte ju mer jag lyssnade på den. Sen fanns det som sagt riktigt hemska låtar. Grekland, ojojoj. Var det sympatiröster de fick eller? Pga den ekomoniska krisen? Kanske? Och Serbien. Visst sjöng han om att han ville dricka vodka och ta viagra? Visst gjorde han det? [Ja' vill ha vodka, ja' vill ha vodka!]. Mm. Hörde minsann jag.

Nu har jag minsjäl glömt berätta varför det har varit Sanne-helg. Tidigare i veckan beslutade jag mig för att inte göra något som krävdes att jag skulle behöva sätt mig i min bil, utan jag skulle hålla mig hemmakring. Och det har jag faktiskt lyckats med. Även om det var trist att jag fick nobba bion ikväll, men det hade verkligen inte gått. Nu när man är vuxen och jobbar får man ju prioritera. Trist men sant. Fast snart börjar jag skolan och då kan jag ju bättra mig på den punkten. Jajamen! Men nu får jag avsluta här och önska alla mammor en trevlig morsdag!

/ sanne andersson.

Äta bör man annars dör man.

Nästan två veckor nu och jag skippat varm choklad på morgonen på jobbet för att undvika alla onödiga kalorier, och dragit ner på godis ännu längre. Men, hur ska detta hjälpa när jag inte kan dra ner på maten? Seriöst, jag äter ju mer nu när jag inte går och småäter. För mig är det nästintill otänkbart att äta småfesiga portioner, och som mamma säger: "Det var väl inte lönt till att smutsa ner tallriken". HAHA. Men sen å andra sidan, äta bör man, annars dör man :) Jag älskar mat och kommer nog aldrig kunna dra ner på det, eller äta något jag inte tycker om bara för det är nyttigt. Nej, jag skärper mig med löpandet istället och vid löning är det jag som står i stadium för att köpa mig ett par riktiga löparskor. Kan inte springa i mina utan att få benhinneinflamation. Och beach 2010 lär ju börja väldigt sent i år så man hinner väl dra sig i kragen lite, HAHA.

/ sanne andersson.


Sock it!

Jag har alltid undrat. Vad tusan det är med folk och deras strumpor?! Påvägen mot Lund och mot en helt förträffligt picknick (tackar för det Hanna och Maja!) så såg jag en mycket välklädd herre. Ni vet, inte så där överdrivet men ändå väldigt prydligt. Jag granskade honom från topp till tå och upptäckte till min förskräckelse hans... randiga strumpor! Hela hans image slogs sönder likt en spegel.

Samma gäller rutiga, blommiga, djuriga. Jag klara inte av det. Fråga mig inte varför, själv tycker jag det är störigt att jag stör mig på det. Men, jag har alltid matchat mina kläder. Eller mamma har. När jag var liten. Jag har ett särskilt minne till detta faktiskt. Det var en dag när jag skulle ha röda byxor, för sånt hade man ju då. Och jag var väl 3... 4 kanske. Och fick privilegiet att alldeles själv, helt utan vuxen uppsikt, plocka fram ett par strumpor från min garderob. Rosa strumpor. Jag minns inte om jag satte på dem själv, men jag gick till mamma, antingen med ett par rosa strumpor på fötterna eller i handen och fick höra: "Men Sanne du kan ju inte ha rosa strumpor till röda byxor!" Nehe... så fick jag ta andra strumpor på mig. Så, kanske det är grunden till mitt strumpproblem. Numera har jag bara svarta strumpor. Och ett par röda som jag fick av mamma för hon inte ville ha dem. Men dem har jag bara till en röd tröja. Måste erkänna att några av de svarta strumporna har tryck på sig, stjärnor eller vad det är. Men det syns ju inte när jag har byxor ovan på.

Så, nu har jag erkänt. Jag gillar inte färgade, randiga, blommiga strumpor!

/ sanne andersson.

Worlds Greatest.

För oss som känner oss lite extra braiga idag. Jag känner mig jättebraig och jag kan nog tänka mig att Ida också känner sig väldigt braig idag, hoppas jag och vill tillägna henne denna låt! Sen hoppas jag att det finns fler som känner sig lite extra braiga också, så klart!



/ sanne andersson.

Destiny.

Ödet, ett favorit ord bland många. Sitter och pratar med en av mina käraste vänner om just ödet. Förr trodde jag på ödet, eller jag ville tro på ödet. Ödet tar hand om allt, man lägger sitt liv i dess händer. Men en dag slog det mig. Vad ger ödet mig egentligen? Har inte jag format allt som finns omkring mig? Bestämmer inte jag vem som får vara min vän eller om jag ska gå till höger eller vänster om personen som så irriterad går precis framför mig? Sen slog det mig, likt en blixt från en klar himmel: Förnekar inte ödet den fria viljan? Klart den gör. Om ödet styr oss alla, hur vet vi att den styr oss rätt? Nej, fy skamen på ödet. Länge leve den fria viljan!

/ sanne andersson.


Plans for four years.

Nu vet jag vad jag ska göra de närmsta 4 åren. Jag ska utbilda mig till teckenspråks- och dövblindtolk och jag har aldrig varit så entusiastisk till att börja plugga! 18 augusti kör vi, men detta innebär att jag måste säga upp mig från jobbet en månad innan dess, vilket jag tycker är jättesorgligt. Trivs ju med alla på jobbet, pappersvändarna som soppgubbarna. Alltid lika glada och trevliga och det känns jobbigt att lämna dem. Dessutom är jag född med en stark pliktkänsla och vill därför göra allt klart med EDP future och taggningen. Men som jag sagt till mig själv: Jag kunde inte offra ett jobb för att jag kanske skulle komma in på skolan, likväl att jag inte kan offra min framtida utbildning för ett jobb jag inte kommer ha särskilt länge. Men som sagt, jag kommer verkligen sakna alla, när denna dagen kommer förstås. Men jag är lycklig, jättelycklig!

/ sannne andersson.

Fan, fan, fan!

Magkatarr men inga jävla tabletter! Detta kommer bli en plågsam dag... Bara för man är glömsk och inte packar ner saker och ting i tid. Jaja, nu får man bita i det sura äpplet. Ska aldrig mer glömma mina tabletter igen!

/ sanne andersson.

Where did the sunshine go?

Lagom till att jag slutat jobbet så försvann solen. Jomen. Kände hur strålarna nästan nådde fram till mitt fönster och jag tänkte att det skulle bli skönt att suga i sig lite solsken, men så kan det gå, i vårt älskade Sverige. Han ger och han tar. Men glass fick jag iaf! Jomen. Hanna och jag körde ner till stan och tog oss en mjukglass bland värmen och de gråa molnen. Den satt fint. Ännu mer fint satt hamburgaren här hemma, men inser nu att jag har ätit hur mycket skräpmat som helst på sistonde så magen putar ut och man kan tro att jag är i sjättemånaden. Så det får väl bli lite skärpning där! Inte långt kvar till beach 2010, fan. Hur ska detta gå med mammas god mat! Och Max, min älskade granne som matar mig med så goda och billiga hamburgare! Åh, gisses amalia! Men nu är det Desperata hemmafruar.

/ sanne andersson.

Wanna be ma feeder?

Mat, älskade mat! Igår tvingade jag i mig en fett pizza från min favorit pizzeria, Möllan. Det tog mig säkert över två timmar att få ner den, men ner gick den. Gud, jag var så mätt jag trodde jag skulle spricka! Och idag ska jag äta kotlett med mammas supergoda sås! Ingen gör sås som min mamma. Den är så god att Kjell brukar dricka den! HAHA, uwäh - men sant! Och till efterrätt ska vi äta rabarberpaj med vaniljsås, eller ja. Jag ska nog äta vaniljsås med paj. Alla vet ju att jag inte är jätteförtjust i paj, men helt galen i sås! Den kan nog min mage garantera.

Från mat till mat. Jag vill säga lycka till till Ida som snart ska göra sitt slutprov(?) och förhoppningsvis bli kock. Och lite extra lycka till för Beanaisesåsen hon ska göra. Själv så lägger man ju lite pulver i vatten och voila så har man sås. Men vår kockajävel ska ju göra den från grunden. Så ja, lycka till gumman! Tro på dig själv så kommer det säkert gå jättebra! :) PUSS!

/ sanne andersson.

Dadadadance.

Det var menat att det skulle blir en ekonomisk utgång i Helsingborg igår men redan vid köpet av ett par nya skor, en flaska vin plus bensin till Klippan så hade det gått åt helvete. Men vad fan, man lever bara en gång.

Det började med en liten lagom förfest hos Patrik med Ida, Parre och Patrik. Men efter nån timme kom även vår älskade Jasse! Så kvällen blev ju som vi ville, med Jasse :) Efter förfesten drog vi till the tivoli och jag tyckte vi gjorde det bästa av läget, med gud vilket tråkigt folk det är där i övrigt. Men ändock dansade vi fötterna av oss! Bildligt talat. Gud, tror vi alla hade ont i fötterna. Förutom Patrik då, som har lyxen till att alltid få bära sköna skor.

Usch, i kombination med headbangandet och att ha legat i någon annans säng har lett till värsta nackont! Så öm! Plus att jag har ett lila blåmärke på höften som jag inte har en aning om hur jag fick det. Låter som en galen natt, men den var faktiskt relativt lugn. Men ändå är jag helt slut. Helt slut! Så slut att jag inte fortsätta skriva.

/ sanne andersson.

Rastar.

Tar lite rast från arbetet. Vet inte varför jag egentligen sitter kvar vid datorn när jag kan gå en sväng. Men det är ju inte särskillt mycket att gå runt bland. Och ut vill man verkligen inte, även om det inte ser allt för dåligt ut där ute. Bara molningt, men inget regn. "Peppar, peppar".

Ikväll, ikväll ska jag inte minnas imorgon ;) HAHA. Med andra ord ska jag ut och roa mig med mina raringar. Vi får se hur den slutar, med massa nya minnen eller bara rosa moln? Ja, det får vi se imorgon. Nej, om jag skulle ta en frukt.

/ sanne andersson.

Ps: Visst fick jag till ett exeptionellt avslut?! "Nej, om jag skulle ta en frukt."

Pisseväer.

Öhm, ja. Pisseväer som vi säger här ner i Skåne. Har regnat hela fucking dan. Vilket innebar att jag inte kunde köra ner till stan för att lämna in min klänning hos sömnerskan. Jag som ville ha det gjort. Dessutom har jag inte haft den på mig sen jag köpte den, så var nyfiken att få testa den igen, min vackra klänning. Tärnklänning, om ni inte förståd vilken jag menade. HAHA. Ibland är man så djupt inne i sina egna tankar att man glömmer förklara vad man faktiskt pratar om.

Shiit vilken tabbe jag gjorde idag på jobbet! Skulle åka till Max för att köpa något att äta, som ligger typ granne med hos. Men det känns att man måste ta bilen för att köra igenom drive-in:en. HAHA. plus att det regnade granater ju. Iaf, så står jag i en världslång kö och inser att jag blockar utgången från Max parkering.Så kommer där en Opel och jag tänker vara snäll att släppa förbi honom, så jag backar en bit. Men han kör inte så jag backade lite till för att visa: "Hallå, du kan köra!". Då kör den lilla jävlen in i kön före mig! ARGHHH! Så dum jag var att jag inte fattade att han inte körde för han inte ville tränga sig, men att han sen inte hade något val för jag fattade tröööögt. Blev först arg på honom, men efter lite dividerande med mig själv fick jag ju erkänna att det var jag som var så oehört korkad. Ja, sånt händer. Mig.

/ sanne andersson.

Tumme upp.

Intervjun idag fick skitbra. Humöret och självsäkerheten var på topp. Dessutom världs lätt att hitta. Värsta hålan Önnestad. Men det får jag leva med. I 4 år. Om jag kommer in d.v.s. Men det var också väldigt mysigt där, lite lagom lantigt. Liksom. Och kursen verkar jätterolig. Ska på någon Sverigeresa, praktisera lite vart stans i Sverige samt åka utomlands! Woho! Inte bara sitta i en tråkig skolsal. Klasskamraterna verkar också trevliga, dem jag träffade. Finns ju 23 platser och jag fick träffa 10 stycken. Alla tjejer. Men det är ju så med såna här utbildningar, mest tjejer som drars till det. Iaf, jag kan nog överleva i 4 år. Herregud, som jag bor borde jag klara alla hålor i världen! HAHAHA!

AAAAH! I morgon ska jag och Peter snacka allvar. Om jobbet då. Kommer jag få en anställning? Hoppas, hoppas, hoppas! Jag har ju sköt mig och alla verkar trivas med mig. Men som sagt, hoppas!

/ sanne andersson.

Shop 'til you drop.

Är det inte helt fantastiskt att man kan shoppa massa underbart fina kläder utan att lämna ytterdörren, ens sovrumsdörren om man har det så. Sitter nu på Nelly och har bestämt mig för att beställa en helt underbar klänning. Åh, jag blev kär. Men nu ska jag fortsätta kolla runder.

Känns att jag borde nämna att jag varit på "hundens dag" i Kristianstad. Visst, där fanns massa uuuurguuliga hundar och de hade en liten agility uppvisning, men det var inte mycket att komma med. Att det sen desutom regnade gjorde det hela inte bättre. Men som sagt, man såg en hel hög med söta små och stora vovvsingar :)

/ sanne andersson.

Game on.

Har varit fööör trött för att blogga. Eller rapportera för att vara lite 70-talist. Tydligen. Hörde jag på radion häromdagen.

I tisdags åkte jag till Johans jobb för att få bilen tvättad. Nu glänser den likt en diamant :) Men vilka kommentarer jag fick: "Sanne det är en bil, ingen jävla garderob". Öhm, jag hade tre par skor och en väska. Det är ju ingeting! Sen var det även "Jävla hund!" men jag hade bara haft honom i bilen en gång, och han hade ju knappt hårat ner. Däremot hade han dreglat ner typ alla rutor ^^ Men som sagt, bilen skiner nu likt en diamant. Till och med däcken blev putsade! Jajemen.

Resten av veckan har väl varit ganska död :/ Jag har varit ganska död faktiskt. Om några timmar ska jag dock njuta av helgen. Ska slöa och inte göra ett skit. Härligt!! (Y)

PS: JAG VILL GRILLA!! :( Kom soool!

/ sanne andersson.

Hey, hey, heeey.

Nästan så jag hoppade upp från min stol på jobbet och började dansa. Men bara nästan.

/ sanne andersson.

Valborg i Lund.

Vilken dag igår alltså! Började med jobb som vanligt till klockan två. Sen stressa till stan för att fixa lite ärenden för att sen ställa bilen i andra änden stan för att sen inse att det var fri parkering inne i stan. Tröttsamt. Men jag kom iaf på det tidiga tåget mot Lund där jag äntligen fick träffa mina töser Jasse och Parre! Inte setts på hundra år känns det som. Sen börjades festandet. Some pics.







Det var en hårig man det!

Denna vackra bild får avsluta kvällen. Mjao.

!! Även om kvällen var jätterolig så var nog det att jag körde automatare det mest fantastika!

Sanne: "FAAAN! Ingen koppling!"

... 10 min senare.

"FAAAN! Ingen jävla koppling!"

Men det gick bra! Det gjorde det. Även om jag blev grymt irriterad av min instruktör som nog glömde att jag faktiskt har körkort. Jag vet faktiskt att man stannar vid rött. Jag vet också att man blinkar när man svänger och jag vet till och med att man får prejja cyklister! HAHAHA :)

/ sanne andersson.