Höststädning.

Har nästan "höst"städat idag, trots att det har varit superfint väder idag. Visst va det tråkigt att städa på en sådan här dag, men faktum är att när jag gick ut för att hänga mina kläder på tork, hade jag ingen större lust till att vara ute, ville bara bli klar med allt här inne. Rummet är nu nästan helt ren, jag är en sådan person som tar allt steg för steg, så allt jag gör tar väldigt lång tid. Men är nog klar imorgon x)

Efter min städning så gjorde jag hemmagjorda hamburgare med mexicans känsla. Gillar mexicansk mat förstår ni. De blev jättegoda med tanka på att jag gjorde att på måfå. Alltså utan mått, och hade inte ens allt man skulle ha (koriander) och tillsatte lite saker, så blev jättenöjd. Blev dock liiite tjocka, munnen räckte inte till. Nu är jag mätt, orkade bara en plus hemmagjorda klyfftpotatis. Jag är bigfan of hemmalagad mat!

/ sanne andersson.  

Ullared.

Fiskarna 19. februari - 19. mars
I dag vore det en god idé att lägga lite tid på att få överblick över din ekonomiska situation, så att den inte går över styr.

Jajaja, lite sent upptäck, då jag spendera ca 2000 spänn på ullared.

Kul hade vi 5 iaf. Resan dit e dryg som fan, men vi kom fram. Hann knappt in i affären innan man hade lagt något i vagnen. Jag orkar inte berätta hela dagen men kan ju sammanfatta. Chris Daugthry-mp3-kläder-panik-1350+600+800-panik-gettingar-PANIK-netonnet-hem. Fattar du inte? Nähe ^^

När man kom hem skulle man packa upp allt och lägga det på sin plats, det e härligt. Efter det åt Malin, Daniel, Dennis och jag mat från 21.an. Jag åt mexicans ryggbiff med stekta potatis och rödvinsås, mums. Sen gjorde jag citronfromage, snacka om att man är mätt ^^, Kränkt mat nästan hela långa dan'.

Måste sova snart, varit uppe sen klockan 6 och har kanppt fått sitta. Pust.

/ sanne andersson.

Skolmat.

Läste i tidningen idag hur mycket pengar skolor lägger ut på skolmat i olika kommuner. Det var väldigt krångligt, för Klippan var den kommunen som la ut mest pengar varje år per elev, men ändå kom vi långt ner på listan när det gällde kronor per portion. Båstad var så klart högst där, de är ju snobbarnas stad ^^ Fast de la ut mindre pengar på sallad. Ja, det är märkligt det där med skolmat. Dessutom, måste billig mat var så, inte äcklig, men osmaklig? Idag va det dock ganska god mat, kyckligsallad. Det var nog stor efterfrågan på det, för utbudet var högt ( samhällslektionen har verkligen satt sig i mitt huvud, för en gång skull ). 

Förutom det så har det inte hänt mycket idag. Inte så många tankar heller. 
Jo, förresten, det satt en getting i mitt hår på psykologin, och gettingfobi som jag har satt jag blixtstilla och väntade på att någon skulle ta bort... Tog typ 10 minuter innan folket fattade att jag inte kunde ta bort det själv, dumma er säger jag bara! Jaja, gettingen dog tillslut, tack vare Emil, MOHAHA!

/ sanne andersson. 

Regn.

...det suger. I hd i södags sa de att det skulle bli fint med sol och hela köret. Men neeeej då, det måste regna idag med. Men på fredag då ska det bli fint :) Och Gun sa att det till och med kunde bli badväder till helgen :D Jag litar på Gun, hon har alltid rätt.

För övrig sitter jag här, dricker mitt morgon te. Besk eftersmak, men jag tycker så mycket om det. Uppfriskande på något sätt, samtidigt som det värmer. Tyvärr får jag inte dricka så mycket, men oftast så skiter jag i det. Jag bryr mig inte om jag blir helt snurrig, att det svartnar för ögonen på mig, att jag nästan svimmar. Te är för gott för att motstå ;D Temani.

/ sanne andersson.

Allow me to laugh.

Har faktiskt varit en riktigt bra dag idag, om inte bäst!

Pogie fyller år idag, så grattis till henne :)
& sen fick jag träffa min hunny ;D Det bästa på hela dagen! Och tack så mycket för de finfina presenterna!!

Och sen när vi väntade på vår nya svenska lärare så tog jag lite bilder med Nikuus feta nya nikon  D200 ;D Nikuu skulle ta bild på Kurre, men gjorde inte det, då sa han "Du tog ingen bild!" och då sa Nikuu "Det går inte" Hela klassen asgarvar ;D Ni som inte var där fattar kanske inte, men kul va det. Sen började lektionen. Som sagt hade vi en ny lärare, och i början så störde jag mej på honom, han klädde sig vedervärdigt och kunde inte säga "kurs" utan sa "kuss", men efter ett tag visade det sig att han var uberrolig ;D Han skämtade och var väldigt lätt att ha att göra med. Som när vi gick igenom lite på tavlan frågade Dafina "stavas inte uppsats med två t?" och då sa han " nää, det tror jag inte, då hade det varit ett rött streck under" HAHA, som vi garva :)

Ja, det va lätt en rolig dag idag, även om ni säkert tror att jag har världens sämsta humor nu x)

/ sanne andersson.

Tankar med syster.

Ja, jag fick min vilja igenom trots allt. Malin, jag och vowarna tog en runda ut i skogen. Skogen för alltid något gott med sig på något vis, med alla färger, ljud och dofter. Det är sådant som gör att Malin och jag mår bra, lever i harmoni, utan naturen hade vi störtat in i ett rörligt berg, som man kan inte komma undan. Men det är inte bara det att allt är så vackert i skogen, utan man får tid på sig att rensa tankarna, kategorisera och planera. Eller så kan man bara släppa allt, bara gå utan att tänka på något annat än att bara va. Sådana är vi - systrar.

/ sanne andersson.

UUUT!

Jag vill gå ut, men ingen vill gå med mig! Ozzy vill så klart, men jag vill ner till skogen och där pallar jag inte ha med honom, då hoppar han bara i vattnet om han är lös och är han kopplad så dra han. Malin mår inte så bra så henne kan jag inte dra med mig. Det är så boring att bo i en by där man inte har några vänner. Alltså vänner man vill umgås med. Har förstås Nikuu, men hon är inte hemma än. Sen Pogie bor i åstorp/hässleholm, hon skiftar hela tiden, så jag hänger inte med. Sen har vi Ida och Cicci, men de bor ju där de bor. Och sen har vi alla andra som bor där de bor ^^ Ja, jag är totally ensam här i Klippan. Kan inte vänta förrens jag får flytta här ifrån! Förhoppningsvis till Helsingborg, beror ju på om jag ska plugga vidare eller vad jag ska göra. Ska nog kolla in polisens hemsida, http://www.polisen.se/inter/nodeid=4422&pageversion=1.jsp . Längtar tills jag kan börja :D Ska förstås gå andra kurser, kanske massage eller liknade, kanske sjukgymnast. Vill verkligen det!

No strength.

Har egentligen inten ork till att skriva, huvudet känns tomt, blankt på något vis. Sitter vid datorn, men har inget att göra. Och många intressanta människor finns det inte online. Inte för jag bryr mig speciellt mycket, som sagt, har ingen ork. Och det kan ju utvecklas till ett problem om min ork inte har kommit tillbaka tills på måndag, då skolan börjar på allvar. Fast det gör den nog, Nikuu är ju åter hemma då. Ska träffa henne för första gången på ett bra tag nu. Längar. Skolan är på sätt och vis inte den samma utan henne.

Dagens tanke går till min egen ork. Vart är du?

/ sanne andersson

Grattis.

Först och främst och viktigast till mig själv för jag fyller 18 ½ idag. Wihoo.
Och sen grattis i förskott till Pogie som fyller 18 på måndag, PARTY PARTY! :)
Och så klart grattis till er som börja skolan idag. MAHAHA!

/ sanne andersson.

Mitt namn är Sanne.

Idag hade vi presentation av oss själva och andra i både spanska, psykologi och mentor-timmen. Så det har blivit mkt "det här är Sanne" och "mitt namn är Sanne". I psykologin och mentor-timmen kände jag alla, så fattade inte riktigt vad edt gick ut på. Att lära sig presentera andra och sig själv, var Marias tanke. Men på spanskan, OJ! Jag kom dit först av alla, trodde jag. Såg en klump med ettor, som tydligen skulle in i samma klassrum som jag själv, och jag tänkte "WHAT?!". Frågade Bertil om jag kommit rätt, och det hade jag ju. Alla gick in i klassrummet och jag tänkte "de måste ha kommit fel här va" Men sen kom Jessica och sen visade det sig att jag ska gå spanska 3 med ettor! Inte för jag har något emot ettor, bara det att de kanske förväntar sig att jag ska vara bättre än de. Men se är det ju inte, de har läst i 3-4 år och jag bara 2, så de har läst mer x) Så jag behöver egentligen inte känna mig så kass.OJOJOJ, kändes ganska weird.
Och sen på samhälle. Vi ska läsa en bok som används i universitetsnivå! OMG. Kommer vara krånligt, nu verkar milleniumboken värsta bildboken :P Men ser dock fram emot det. Det är ju för förberedandesyfte. Det kommer bli en bra erfarenhet för oss alla.

Visste ni att hjärnan stelnar efter 11? Weeeird.

/ sanne andersson.

Sista första dagen.

Skola idag. Sista första dagen som mamma sa. Och det är ju sant, nästa gång man ska plugga igen så pluggar man något man faktiskt är intresserad av.
I alla fall så fick man träffa alla klasskamrater, inte för att jag saknat dem men, trevligt ändå. Har fått en ny klassföreståndare, nej förlåt, en ny mentor, vilken man nu ska kalla de för ( Varför? För att man måste följa utveckligen var deras anledning ). Hon kommer från Polen/Estland, så hon snackar dålig svenska, men förövrigt är hon väldigt trevlig. Ska henne i psykologi, så man får väl vänja sig vid hennes talfel, accenter m.m.
Vi var bara tillsammans i klasss rummet i 40 minuter, sen fick vi gå. Måste säga att jag nog har fått det chillaste shema någonsin, inte ens det shemat jag hade i 6:an i Hyllinge. I alla fall, sov morgon 4 dagar, slutar innan 2 måndag, torsdag och fredag. Roliga ämnen dessutom som psykologi, filosofi och religion. YES!
När vi slutat tog jag och Pogie oss varsin glass, mums. Sen följde jag henne till bussen och sen stack jag till Bokia och köpte två kollegieblock, en penna och ett suddigum. Ska inte köpa likadana kollegieblock som förra läsåret, tog nämligen fel block jämt. Man lär sig av sina misstag.
Första dagen på läsåret, ja, det var faktiskt helt okej.

/ sanne andersson.

Skolstart.

I morgon börjar skolan igen. Det är sista året för oss 90:or. Och några fler så klart. Även Ida och Nikuu m.fl.Det känns helt sjukt. Det känns inte helt förflutet när för första gången satte sin fot på skolan. Jag var 6 år. Nyinflyttad till Ä-holm, och jag grät! Som en stucken gris. HAHA. Jag var väl bara nervös. Första dagen träffade jag Anna, som jag tyckte verkade vara en sådan viktigpetter, men det slutade med att vi blev bästa vänner. Ja, fösta skoldagen var verkligen speciell. Undra hur sista skoldagen kommer att kännas...

Time will tell.

/ sanne andersson.Smärta.

Kan säga att gårdagen känns, har svinont i ryggen och nacken. Och sen det att jag inte kan ligga som en normal människa hjälper faktiskt inte. Undrar vad det är med min rygg. Är inte jag lite för ung för sådan här smärta? Borde inte jag vara friskt och stark? Känner mig som en 90 årig gammal tant jue! Borde verkligen börja träna igen. Det blir faktiskt en stor skillnad när man tränar ryggen. Yeah, ska snart börja simma iaf. Någon gång i december när de är klara med simhallen. Längar till otroligt mycket. För ett tag hade jag glömt hur mycket simningen betöd och betyder för mig. Slutade ju simma när pappa dog, kändes inte som jag hade orken kvar då. Och sen flyttade vi till Hyllinge, och det var för långt för att åka till hbg bara för att simma. Men nu känns det iaf som jag kan börja om på nytt, känner att jag har den kraften till att skärpa mig. Ska köpa en månadskort ( eller vad för kort de nu kommer att ha ) så jag verkligen skärper mig. Då måste jag, annars är det ju bortkastade pengar.

Dagens tanke går till simhallen, HAHA.

/ sanne andersson.

Shopping today!

Har längtat hela veckan till denna dagen, eller ja, inte denna dagen specifikt, men jag ska shoppa idag, och har inte gjort det på en evighet känns det som. Finns så mycket jag vill och ska köpa, och sen några andra saker som inte är till mig, men ska ändå kolla på det.
Jag älskar verkligen att shoppa. Man känner en sådan tillfredställelse på något vis. Och sen att lägga in det i sin garderob och se högen med nya kläder växa. Så klart tycker även jag att det finns viktigare saker i ens liv än kläder och stuff, men ibalnd är det skönt att skäma bort sig själv med nya saker. Nya, fräscha saker. Tihi ^^
 
Min mobil är helt cpe, så vill köpa en ny, men hittar ingen perfekt. Har förstås bara tittat i reklam blad och de brukar inte ha så många. Fst ny gör de reklam för en ny sonny ericsson mobil. Det är så fin. Vill ha den, men den har säkert dåligt batteri, sonny ericsson mobiler brukar ha det. Där är nokia bättre. Får se vad jag gör, mobilen är ju trots allt ganska dyr, och jag behöver många nya, dyra saker :P Men det är väl värt det, för min mobil är fucked up!

Jaa. Då har man shoppat idag dårrå. Två par jeans, smink och en underskönt höstjacka som jag älskar! Och sen att ha något fint att titta medan man shoppar är inte helt fel, right C? ^^ Läckerbit.

/ sanne andersson.

Dött.

Har varit en ganska död dag idag. Kunde knappt sova i natt, och vaknade relativt tidigt. Gick upp, åt, ut med Ozzy, tvätt, ut med Ozzy, tvätta, duscha, titta på tv, glo vid datorn, titta på tv. Typ. Sicket liv jag har. Livlöst. Grått. Glädjedödare. Gosh i hate my life. DOH!

/ sanne andersson.


Home, sweet...

Well, kanske inte "home" men jag måste säga att jag vekligen har saknar min säng och min egna doft, och förstås slippa de där jäklar syrssorna spela utanför mitt fönster i Mjönäs. Dem gick mig verkligen på nerverna.

Och sen har jag förstås saknat civilisationen! Leve länge den säger jag. Jag älskar vekligen att vara hemma hos mamma, men ibland känns det som en fängelse, och att tillbringa 9 dagar i fängelse är inte så där jättekul. 

Så vad har hänt under dessa dagar då? Jo, jag har NÄSTAN blivit av med min getingfobi, jag hörde folk spränga ett berg och jag har sett tonvis med fästingar. Livet i skogen är verkligen glamoröst ^^ Kan inte fatta att jag funderar på att bosätta mig där under nästa sommar. Njae, en sommar klarar jag, mest för det är så underbart vackert där.

Just det ja. Jag har börjat få ihop lite grejor nu när man snart är vuxen och ska flytta hemifrån ( kan inte fatta att det verkligen kommer att hända! ). Jag har ett knivset, vanliga och grillbestick, en våg, möjligvis tallrikar, vet ej än, finfina glas. Ja, jag är på rätt väg :) Kan inte fatta att jag redan har börjat. Med det är väl lagom dags nu, eller? Detta året kommer gå som sjutton!

 

Ja C, kanske jag borde göra något med min dröm ^^ Har alltid velat skriva en  jue ^^ Kan ju leda till en skräckfilm! Jag som hatar skräckfilmer, de e så... långtråkiga ;P Men kan King, så kan nog jag, HAHA

 

Dagens tanke går till Nikuu, som säkert har det så trevligt i Dublin :)

 

/ sanne andersson.


Mommi.

I helgen var jag i Mjönäs, och tänka sig, just nu e mamma hemma hos oss :) Det har inte hänt så mycket ännu. Vi ska åka till Danmark och äta chokladglass :) Mums, världens godaste chokladglass! Och så ska vi ju åka med sundsbussarna så att det guppar extra mkt!

Men för tillfället är det nästintill momöjligt att åka över dit, så som det blåser och regnar för tillfället. Ja, höstvädret har nog kommit för att stanna. Redan. Det är sjukt. Jag hatar hösten. Ja, när det regnar då. Annars uppskattar jag faktiskt hösten med den friska luften och de vackra färgerna. 

/ sanne andersson. 

Movienight.

Jag hade en sån konstig och läskigdröm i natt. Jag drömde om en film. Så här gick det till:

Det var en mamma som fick tvillingar, en flicka och en liten pojke. När hon såg barnen var hon så lycklig, men läkaren som hade förlöst barnen hade en mörk hemlighet.

Allt var helt underbart tills barnen blev runt 5-6 år. Då började flickan känna sig nervös inför sin bror. Hon tyckte att han tittare på henne med en mördande blick och varje gång han höll i något som kunde skada henne gick hon undan. Men hon sa aldrig något till någon, utan levde med den rädslan, dag ut och dag in.
En dag var flickan och pojken i köket ensamma då pojken tog fram en vass kniv. Han tittar på flcikan går börjar gå mot henne, kniven riktad mot henne. Hon backar och börjar sedan springa mot deras mammas sovrum. Hon berättar vad hennes bror gjort, så mamman går ut i köket, och finner pojken med två vanliga skedar. Ingen kniv i han närhet.


Sen hoppar allt i drömmen.

Mamman är på sjukhuset där hennes barn förlöstes. Hon ville prata med läkaren. ( Hon hade antagligen fått reda på att det var något fel med hennes son, så hon skulle kolla upp varför, jag har glömt ). När hon pratade med läkaren sa ha n att han hade något att visa. En röntgen bild. Först vissade han en bild på dottern. Hon var helt normal. Sen visade han en röntgen på hennes son. Men den bilden var inte normal. Det man fick se var ett monster. Ett monster med svart ögon och ryggraden stack ut. På bilden skrek han på ett skrämmande vis. ( Man kunde se exakt hur han såg ut på bilden, så vet ej om jag borde kalla det röntgenbild ). Läkaren berättade för mamma att hennes som var något fenomenalt, men han trodde inte det skulle bli ett problem. Men det var det. Nu är hennes dotter i fara.

Sen vaknade jag tyvärr, men hjärtat i halsen. jag trodde verkligen jag hade sett detta som en film. När jag väl hade vaknat vågade jag inte blunda eftersom det som hade fastnat på min näthinna var bilden på detta monster.

/ sanne andersson.