Som... dagis!

Det är aldrig jobbigt att bege sig till skolan längre. Visst är det drygt att köra 8 mil om dagen, men det är absolut värt det! Idag var en sådan dag man inte vill missa. Bara en massa lek, inget allvar alls! Först spelade vi bingo, sen sjöng vi, sen spelade vi bingo och sen gjorde vi... typ viskleken fast på teckenspråk. Så jävla kul. Kanske inte bingon men bättre än matte! HAHA. Man är som ett barn på dagis. Det är svårt att lämna mamma eller pappa (sängen) men när dem väl kommer och hämtar en, så vill man inte lämna dagiset. Nästan. Hem vill man ju. Tillslut.

Åh, älskar min utbildning!

/ sanne andersson.

Jönköping, Dövas Dag.

Hade så skoj med klassen i Jönköping. Resan dit var seg som F-A-N, men absolut värt det. Bodde bara ett stenkast från ett äventyrsbad och där spenderade några av oss (typ 1/4 av klassen :S) ett par timmar. Och träffade på några assnygga killar som ville lära sig lite teckenspråk. HAHA. Hanna, Anna och jag satt i bubbelbadet och pratade om dem på teckenspråk - alltså rakt framför dem. Som om dem inte fattade att vi prata om dem :P Teckenspråk ÄGER!

På kvällen grillade vi, pratade, hade lekar och spelade kort. Och sjöng på teckenspråk. Vilket inte är speciellt lätt. Klockan 11 var vi helt slut och gick och la oss.

Lördagen spenderade vi på Elmia för Dövas Dag. Helt grymt, träffade en döv tant som bott i Mjönäs, bara någon kilometer från mig! Vad är oddsen liksom, med tanke på att vi bara pratade med tre stycken döva som Sara presenterade oss för? Fanns inte så mycket att göra där utan vi gick mest runt och kollade på grejerna de sålde där. Dem flesta i klassen köpte ett "i <3 teckenspråk"-armband. Man var liksom bara tvungen! HAHA. 

Kul hade vi och idag har jag kompledigt, vilket är skönt. Hell yeah.

/ sanne andersson.

Absurdighet.

Känns helt absurt att jag, Sanne Andersson, ska lämna Skåne imorgon. Det är något jag gör allt för sällan. Jag far med min underbara klass + de andra TUarna till Jönköping för dövas dag. Kommer bli helt sjuk skoj med bad, grillning och sleepovers. Och så klart att träffa många döva! Samtidigt som det är skrämmande. Man får liksom EN chans att koppla sitt namn till något positivt. Gör man fel eller säger fel saker kan man bli stämplad för livet. Typ. Men hur det än slutar, tror jag ändå att vi kommer få så roligt där :)

Ni kanske undrar över min titel. För det finns inget som heter aburdighet. Nej, faktiskt inte. Men i teckenspråk böjer man sällan ord, och vi människor är experter på att böja, vrida och förändra ord. Som mänsklighet. Eller stärka. Det blir väldigt klurigt för oss tolkar att översätta när sådana ord inte finns på teckenspråk. Man måste helt enkelt förändra hela meningen. Jobbigt.

Nej om man ska packa väskan. Och läsa sin bok som måste vara utläst i helgen. Jag tänker inte sitta och läsa i Jönköping, så fan heller. Så det blir till att läsa, läsa, läsa... BLÄ.

/ sanne andersson.

Pluggilipluggplugga.

It aaaaall 'bout plugga. 1 redovisning, 2 prov. Ett svenska prov och ett prov om örats anatomi. Öronvax och stigbyglar, det är grejer det! Egentligen borde jag faktiskt plugga in om örat nu, så jag får väl strax pilla min söta lilla rumpa till mitt rum för att.... pluggilipluggplugga. Smått över trött och smått förbannad. Liksom. Men eftersom det handlar om politik (INTE om SD) så skiter jag att skriva om det utan beklagar mig till min mamma som är lika förbannad.

Nej, pluggilipluggplugga va det ja!

/ sanne andersson.

Massamånga smygrasister!

Vem kunde ana att det fanns så många smygrasister i SVergie va? För man hör ju aldrig någon skrika ut: "Jag är rasist!" Men att rösta på Sverigedemokraterna är okej! För då är man inte rasist. Man värnar bara om Sverige. Och det ÄR ju helt okej att kasta ut en hel familj från Sverige om en familjemedlem begått ett brott! Och vi ÄR ju emot abort! Bull shit.

Men man kan ju inget annat vara väldigt nyfiken hur den här mandatperioden kommer att bli. För... änsålänge har ju faktiskt inget parti vunnit, inte med majoritet iaf. Och hur ska det gå för Ohly som inte vill vistas i samma rum som Åkesson? Jag tror det kommer bli 4 spännande år! Med massamånga konflikter!

/ sanne andersson.

Idag röstar vi rödgrön!

Jag är inte den mest politiskt engagerade människan som finns, men eftersom jag är emot diktatur så måste man ju rösta, right? Och eftersom alliansen har utförsäkrat alla sjuklingar, så röstar jag på de rödgröna! Vilket egentligen alltid varit mitt val, välfärd och miljö är ju det viktigaste frågorna enligt mig. Och varför ska de rika bli rikare medan de fattiga förbli fattiga? Jag har aldrig hört en moderat säga att de ska höja några bidrag. Och nu som student jag är, lovar ju vänstern höja studiebidraget! Sen hur det blir med vallöftena återstår att se. Om de vinner, vilket jag inte tror de gör. Jag har iaf gjort mitt val. Over and out! / sanne andersson.

In the military.

Har nog hittat höstens hetaste plagg. Dock kommer den inte hålla mig varm, HAHA.


DÖÖÖÖR. Tycker också ni ska observera vår fiiina toalettpappershållare! I Hyllinge hade vi dena mus i "finrummet" och idag har det byt yrke till... Ja, toalettpappershållare.

/ sanne andersson.

Dags.

Dags för ett nytt inlägg. Har egentligen inget att skriva om. Känns ganska tråkigt utan bilder, naket liksom. Iofs fotade jag the cutest kittens idag. Asså. Vi har en hundkoja, och för några veckor sen la vi ut en kattbädd till "LillaMise" för att hon skulle kunna kurra ihop sig där. Men hon ville inte utan låg med dem andra kellingarna. Så häromdagen tog jag tre av katterna och "tryckte" in dem i hundkojan. Och helt plötsligt vill alla stanna. T.o.m. "Fegis" gick in där. Och idag när jag kom från skolan låg där 4 kellingar, ihop tryckta i den lilla kattbädden. FYFAAAN vad söta dem var! Låg i en endaste stor hög. Får lägga upp bild imorgon. 2 die 4!

/ sanne andersson.


Ånges!

Fatta vilken ånges jag har över att jag inte kan gå ut ikväll. Hela min kropp vill ut, go all in, liksom. Men nu, när jag har värsta uppsatsen att skriva kan jag inte. Den måste bli bra, liksom allt annat. Perfektion ska bli mitt motto. Vill att hela skolgången ska gå som en dans på rosor, men då måste man undvika taggarna, och för att undvika taggarna... ja. Ni fattar. Man måste lägga manken till.

Kanske man skulle ta en dusch innan man lägger manken till? Eller umgås med mami en stund. Världens bästa mamma <3

/ sanne andersson.

HANNA!

Hanna, Hanna - världens bästa Hanna! För det är hon ju! Offrade hela två timmar för att åka från Staffanstorp till mig i Kristianstad, bara för mig! Som vanlig satte vi på vårt favorit cafe med varsin kaffe för att prata. Hanna är nog den enda personen jag känner där det är kul att snacka om politik! Seriöst, få kan politik som hon! Och att hon dissar Moderater precis lika mycket som jag är ett stooort plus i kanten! MAHAHA! Tänk hon lyckades till och med att omvända hennes sambo från moderat till miljöpartist, är inte det fantastiskt va? Som den kvinnan kan! :D

Efter fikan gick vi en runda på hm för att leta efter någon fin höstjacka, men jag gick därifrån med världens finaste klänning kan försöka ta kort på den med mobilen), ett linne och fingerlösa vantar. Allt för endast 400 spänn. Oyeah. Sen for vi till Engelbreksboden och jag hittade en parfym som luktar väldigt lik den parfymen jag fick av min syster för 10 år sedan. Eftersom jag letar efter denna parfym i 5 år så köpte jag den direkt. Var tvungen! Efter det åkte vi till Rusta för att lukta på ännu fler parfymer då Hanna letade efter en speciell doft. "tivoli" skulle den tydligen lukta... Hmm, inte något jag hade valt men... ^^ Fy fan vad illa vi mådde när vi väl hittade en passande. All doft är fortfarande inte borta från mina händer trots all tvål jag använt! HAHA.

Ja, det var denna fredagen det :)

/ sanne andersson.


Älskar torsdagar!

Har en god anledning till det. Dels för att det bara är sista dagen till fredag och sen för vi har så grymma lärare då, paret Ivan och Sara. Fyfan vad man skrattar med dem två! Over the topp liksom. Ivan som skämtar heeela tiden och Sara som man skulle kunna tro att hon är döv för hon är så otroligt öppen. Mm, döva är inte alls som svenskar tydligen. De pratar om allt och lite till. Inte "tysta" för en minut. Så himla underbara är dem iaf. Knappt som man bryr sig om kafferast utan man sitter hellre och pratar.

Sen har man förstås klassen som ger än några goda skratt, som t.ex banan båten Anna och Mooooonokeln Marielle. Fy fan, vi skrattade så vi grät idag. Marielle skulle beskriva en kjol som hade stora prickar på, men istället så såg det ut som hon handtralla! Ja, hon levde verkligen upp till sitt givna persontecken, monokel. På mer privata delar, om man säger så. Än så länge har jag själv inte gjort bort mig iaf, PUH!

/ sanne andersson.

Välkommen höst?

Är den? Välkommen? Nääää... inte riktigt än tycker jag. Några varma, soliga dagar till förtjänar väl det skånska folket? Ändå verkar det som blåsten kommer med hösten. Tacka och ta emot, antar jag. Kjells flismaskin som dånar är också ett säkert kort om att hösten närmar sig med stormsteg. Något ska ju hålla oss varma hela vintern. Veden är sedan länge torkad och klar att förbruka. Tänk er som har det så bra, som bara behöver vrida/trycka på en knapp och tjong så kommer värmen! Nej nej, i 'skobyggden' får man jobba för värmen. Men jag trivs med det, trivs att bära stockar som väger flera kilon för att se dem förvandlas till små stickor. Och se elden bränna upp dessa.

Sen är hösten inte bara elände! Tänk alla vackra färger och den friska luften... Mer positivt kan jag inte direkt komma på, sommaren slår ju ändå alla årstider. Men det är bara att acceptera att efter sommaren kommer hösten.

Ånej! Glömde att jag satte mig vid datorn för att leta fakta om kaffe. Fick reda på idag att jag ska ha föredrag till nästa onsdag, bara så där, IN YOR FACE liksom. Och jag, som alltid, tänkte "guuuud vad fan ska jag skriva om". Och det första som bara ploppade upp i huvudet var kaffe! Kan bero på att jag drack kaffe till frukosten och hade sån där eftersmak nog ingen gillar. Men iaf, det får bli kaffe då det finns så oehört myckert att prata om. Och kaffe gillar vi! Eller? 

/ sanne andersson.

Men va fan?

Igår så hade tjänat 19 kronor på min fond, men nu står den på 17. Va fan?! Irriterande :P HAHAHA. Dock förvånades jag av att jag redan fått ihop 4500 spänn. Eftersom jag har en tendens att inte vara försiktig med mina pengar (jag gillar att vara generös) så är det ganska skönt att det dras pengar varje månad.

Nu ska jag och mami ut med dogsen. Pusshej leverpastej.

/ sanne andersson.

Back!

Damn, veckor sedan sista inlägget eller? Har inte haft någon dator då Kjells dator kraschade. Därmed inga inlägg. Förhoppningsvis blir det flera nu. Har ju min minipc också, ska bara få internet på den och det dröjer till den siste oktober, om jag inte skaffar mobilt. Men känns som det blir lite dyrt om jag bara ska använda det ibland. Drygt. Jag får se vad telia har att erbjuda där.

Okej. Skolan. Puh, riktigt tufft. Gäller att hänga med på lektionerna. Går inte att sitta halvvaken och bara skriva ner det lärarna skriver på tavlan, utan här gäller det att se vad lärarna tecknar, speciellt de döva. Går inte att fuska sig till något. Men annars går det väl bra. Inga prov eller så ändå länge. Lite läxor bara. Jaja, svenska prov men hur svårt kan det va? Bara en jäkla massa synonymer vi ska lära oss. Nej, detta får räcka för tillfället.

Just de. Ingen kamera - inga bilder. Så... en hel jäkla massa text, så ni lär känna igen er ^^

/ sanne andersson.