Kycklinggryta.
Första receptet här. Faktiskt min mamma som kommit på det och är en av alla mina favoriträtter. Dessutom är det lättlagat, man behöver verkligen inte vara proffs i köket ;)
ca. 4 pers.
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 stor gul lök
½ - 1 färsk chili ( beror på hur stark man vill ha det )
Ungefär en halv flaska thai sweet chili sås ( även här beror det på hur stark man vill ha det )
4 dl grädde ( alt. matlagningsgrädde )
purjolök
tomatpuré för färgens skull
Dela grönsakerna ( inte pujolöken ) i lagom stora bitar och stek de i stekgryta till de blir mjuk. Det ska inte bli bruna. Ta sedan bort grönsakerna och stek kycklingen. Häll sedan i grönsakerna igen och häll i såsen, grädden och lite tomatpuré. Låt små koka till smaken har satt sig. Medan det små kokar kan man hacka det gröna på purjolöken och häll sedan i den i grytan.
Till detta serveras Jasminris. Det blir jättegott ;D
/ sanne andersson.
ca. 4 pers.
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 stor gul lök
½ - 1 färsk chili ( beror på hur stark man vill ha det )
Ungefär en halv flaska thai sweet chili sås ( även här beror det på hur stark man vill ha det )
4 dl grädde ( alt. matlagningsgrädde )
purjolök
tomatpuré för färgens skull
Dela grönsakerna ( inte pujolöken ) i lagom stora bitar och stek de i stekgryta till de blir mjuk. Det ska inte bli bruna. Ta sedan bort grönsakerna och stek kycklingen. Häll sedan i grönsakerna igen och häll i såsen, grädden och lite tomatpuré. Låt små koka till smaken har satt sig. Medan det små kokar kan man hacka det gröna på purjolöken och häll sedan i den i grytan.
Till detta serveras Jasminris. Det blir jättegott ;D
/ sanne andersson.
Kommentarer
Trackback