Bättre och bättre dag för dag.

Igår hade jag en riktig skitdag! Inget gick som jag ville. Behöver inte berätta allt. Men. Mina muffins. Som skulle bli perfekta. De blev värre än pannkaka! Skulle göra så avancerade muffins med citronfyllning. Men först och främst stelnade inte fyllningen tillräckligt. Sen fyllde jag formarna på tok för mycket så väl inne i ugnen rann de bara över. Och skitsur blev jag på mamma för hon inte fattade en grej och hon var sur tillbaka, vilket gjorde att jag blev ännu mer sur. Det hela slutade med att jag slängde muffisen. Även om de blev goda stod jag inte ut med att titta på dem.

Meeen. Jag fick hem en supersöt klänning och ett par vita Converse! Så får trösta mig i det. Och idag har jag haft en mycket bättre dag. Skolan var tråkig, men jag överlevde. Tur man har bra lärare och underbara klassisar! :)


Och så en bild som har absolut inget med inlägget att göra, men älskar den! Min fina P <3

/ sanne andersson.

Halmstad.

Har inte haft ork att föra över bilderna från Halmstad till datorn, så det får bli ett bildlöstsinlägg om Halmstad.

Hanna, Maja, Cicci, Ann och jag. Blev en riktig tjejkväll men mat, mat, mat. Först åt vi Anns maträtt, en blandning med vitkål, morätter, köttbullar... ja, en ren blandning så blev supergott. Efter det åt vi mango och vindruvor. Sen blev det Ciccis och min misslyckade kladdkaka. Den var inte det minsta kladdig. Men den gick ner ändå. Blev ju en chokladkaka istället. Vi var ju inte nöjda där utan fortsatte med chips också. Mätt och belåtna bäddade vi ner oss och skulle titta på film. Men jag somnade redan efter 10 minuter.

På morgonen åt vi en god frukost och sen satte vi oss i vardagsrummet och snackade om allt och lite till. Så sjuk länge sen jag träffade tjejerna, så vi hade en del att snacka om. Speciellt Cicci och jag. Pratade gamla minnen från skolan, från fester m.m. Hoppas vi träffas snart igen :)

Jaha, det var min helg i Halmstad :) Hände en annan rolig/konstig grej i Helsingborg. Men det tar jag nån annan gång.

/ sanne andersson.

Nostalgi - Ängelholm

I fredags åkte jag bussen mellan Klippan och Ängelholm och jag råkar ha många minnen från just den bussresan.

Bland annat alla fester i Ängelholm med Nikuu, Crizi, Viktor, Van, Markus, Lilleman... Ja hela gänget. Helt sjukt kul vi hade! 16 år, spriten flödade och alla var helt galna ^^ Ibland skulle jag vilja resa tillbaka till den tiden. Inga bekymmer i världen! En gång, när Crizi och jag skulle åka hem från Ängelholm mitt i natten. Vi var tvungna att åka till Helsingborg först, och Crizi glömde sin mobil på bussen! Tur så var bussen kvar så vi kunde hämta den. Och när vi satte oss på bussen till Klippan bad busschaffören oss att sätta oss längst fram, i fall vi skulle må illa. HAHA. Så pinsamt ^^

Ett annat minne är David. Jag hoppade av bussen. Han satt på parkbänken (som jag såg i fredags!) med Eddie och väntade på mig. Och vi gick en runda i skogen. Och vi tittade på film hos honom. En Beck-film minns jag. Och Malin var jättesur för jag kom hem så sent! Haha! 

Sen om jag minns jättelång tillbaka. När jag var mellan 6-9, när jag bodde i Ängelholm. Träffade Anna, hatade henne, sen älskade henne. Vi var som systrar. Idag pratar jag inte med henne. Vi har vuxit ifrån varandra. Jag simmade då. Mycket. Och dansade. Och bröt nyckelbenet två gånger på 2 månader. Jag fick min första "pojkvän", Sebastian. Vi var tillsammans i hela 2 veckor! 2 veckor kändes som en evighet då... Och jag och Robban gick på bio varannan fredag, eller lördag. Alltid. Och jag gick på Noaks Ark med Nina.

Jag föddes i Ängelholm, och den staden kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. I sommar ska jag på en nostalgirunda där faktiskt. <3 Ängelholm!

/ sanne andersson.

Earth Hour.

Lite traditionellt för mig att fira Earth Hour, så känner att det måste jag göra även i år :) I förr fjol satt jag med tända ljus, musik från mobilen, chokladpuddig och Ozzy. Ifjol minns jag inte. Tror jag satt med mamma. Men i år sitter jag med musik från datorn, tända ljus, en grogg och Jasmine i luren. Ganska mysigt med lite egen tid och att få ta igen lite med bästisen.

Va ju i Halmstad igår, men det får jag ta imorgon. Får ju ladda upp de få bilder jag tog, haha :)

Nehe. Göra nu? Trevlig Earth Hour på er iaf! <3

/ sanne andersson.

Upp, upp och iväg!

Nu är det inte många minuter innan jag sätter mig i min fullt fungerande bil (tackar Peter för det) för avfärd mot Halmstad. Men innan dess ska jag göra några stopp. Första stoppet blir skolan och andra stoppet blir Klippan. Därifrån tar jag buss till Ängelholm och där får jag skjuss av C resten av vägen. I Ängelholm möter jag även upp Hanna och Maja. Kommer blir grymt kul att hälsa på Ann! Vi har inte träffas sen vi åt tårtbuffén i Kristianstad (något jag aldrig gör om, jag tycker inte ens om tårta! ^^) Vad som kommer hända där uppe är fortfarande ett mysterium. Kanske utgång, kanske hemmakväll. Det beror på hur alla känner för det.

Jaha... Jag tror allt är packat och att jag är helt klar. Jag har ju packat så många väskor i mitt liv så jag börjar bli proffs på det där. Tandborste! Jag har glömt tandborste! Se, kommer alltid på det tillslut ;) Vi hörs!

/ sanne andersson

Urspårning.

HAHA. Jag vet inte varför, men det spårar alltid ut när jag snackar med Mattias ^^

Tror du han är rik?

sanne andersson säger

neeej då. han har ju fått alla

Baron Johansson säger

Silken skandal!

Eller så har han en arme utav små slav pojkar som springer omkring och stjäl bilar!

stjäler

sanne andersson säger

åh, ska vi joina eller han kanske inte tar emot tjejer... men jag kan klä ut mig!

Baron Johansson säger

Ja! Gör Mcdonalds ögonbryn, sen lite skäggväxt så sticker vi!

sanne andersson säger

eller hur! typ ready to go

Baron Johansson säger

Packa din väskor sanne, skit i skorna!

Så drar vi

Första flyget Out-a heeeeeere!

sanne andersson säger

vart bor han? hoppas det e varmt

Baron Johansson säger

hmmm....

kanske skulle kollat upp de :/

Brunei

Bor han

han är sultanen där

sanne andersson säger

brunei! jag har alltid velat åka dit

Baron Johansson säger

Bra!

sanne andersson säger

vart ligger brunei?

Baron Johansson säger

Hmm...

Brunei är ett land i Sydostasien.

Så nu är vi tre steg närmare!

sanne andersson säger

väskan e packad! när åker vi!

Baron Johansson säger

Hoppas inte skorna är med nu!

Slavpojkar/flickor måste ha slavfötter!

sanne andersson säger

självklart. tänkte jag kunde gå till flygplatsen så det e äkta!

/ sanne andersson


Love is a wonderful thing.

Låter låten tala för sig själv :)



/ sanne andersson.

Fin dag.

Tycker vi hoppar över hela skoldagsberättelsen och går direkt till vad jag gjorde efter skolan. Börjar tröttna på att skriva om skolan, inte allt i mitt liv ^^

Okej. Körde från skolan, direkt till stan. Lyckades fickparkera (klapp på axeln). Detta har jag gjort 2 gånger sen jag fick mitt körkort för över 1½ år sen. En gång satt mamma i bilen och sa vad och hur jag skulle köra och andra gången klarade jag det iofs själv, men det blev inte så jättebra. Nej! Nu kom jag på en till! Med Hanna. Skiiiit... Halva bilen stod i rutan, halva utanför... Det värsta va att jag sket i det och gick in och handla godis ^^ Det var på kvällen så nästan inga bilar fanns i sikte ändå. Och nu tappade jag tråden. Okej. Iaf. Jag gjorde en helt perfekt fickparkering! End of story. Efter den perfekta fickparkeringen (haha, jag var tvungen!) gick jag in på ett solarium för att sola. Så jäkla skönt, hjälper verkligen mot ömma ryggar. Plus att man blir lite brun, det är väl inte fel? :)

Efter solningen körde jag till godishuset för att köpa godis till mamma. Har hon inte världens bästa dotter? Nästan varje gång jag ska lämna henne över helgen brukar jag köpa hem något gott till henne. Ibland en liten påse för 5 kr och ibland, som idag, en stor påse för 70. Haha, ooops. Jag som skulle spara pengar :P Men tycker faktiskt man ska slösa lite pengar på sin mamma, speciellt om man har världens bästa, som jag :)

När jag kom hem drog jag på mig träningskläderna och sprang min runda. Förr tog det mellan 25-30 minuter att springa rundan, men nu tar det bara 20, så får ta och förlänga den lite när det har torkat upp i skogen. Ganska lerigt där nu. Tyvärr finns inga bra, lagom långa rundor på detta ställe. Konstigt med tanke på att Skåneleden går här. Men just här är leden igenväxt och det e omöjligt att springa utan att bli vilse. Får se om jag kan ge mig iväg och utforska skogen till sommaren. Det ska finnas en väg ner till Lerjevallen, mitt favoritbadställe. Som sagt, får bli en upptäksfärd i sommar :)

Nej nu måste jag återgå till pluggandet. Har en helt del att plugga in ser jag nu... Öh. tar aldrig sluuut! Låt det bli Hamburg nu :)

/ sanne andersson.

...

Ska egentligen inte klaga. Vi har nästan aldrig läxor och vi har oftast god tid på oss att göra de. Men med min självdisiplin får jag sitta med ett helt berg med läxor, bara några timmar innan allt ska vara klart och inövat i skallen. Smått panikslagen? Jo visst! Smått. Att jag sen dessutom ska vara så komplicerad väljer jag att använda engelska källor, vilket innebär att jag inte bara kan skriva av hela skiten, utan måste översätta allt i skallen först... Och sen göra ett fucking power point på detta... Jag som hatar att göra power pionts! Bra jobbat Sanne!
Okej, förutom det ska jag lära mig 40 ord och synonymer till dessa. Plus hitta på meningar. Greeeeat...

Imorgon, när allt är klart, så jag fira med något. Vet inte vad, men något litet. Kanske lägga mig i ett solarium, bara för det är skönt. Sen hem och springa benen av mig och därefter ställa mig i en kall dusch. Låter som en ganska bra plan va? Lite egen-tid. De behöver vi alla! Nu längtar jag lite till morgondagen faktiskt :) Iiih!

/ sanne andersson.

God morgon eller god natt?

I detta nu är klockan 05.20 och jag är vaken. Har jag vaknat? Nejnej. Jag har varit vaken hela natten. Kan bero på flera anledningar, en av de är att jag åt två glassar från McDonalds vid typ 9-tiden. Hade även blivit tvingad att beställa en milkshake men några timmar efter jag beställt den och skulle dricka den var den smält och smakade... inte gott. Första och sista gången jag lyssnar på någon vad jag ska beställa, HAHA! :)

Hade kunnat säga säkert 5 anledningar till varför jag inte kan sova, men väljer att stanna - och skylla - på glassarna. Illamåendet har precis släppt och jag har redan ätit frukost. Haha. Förr hade jag kunnat stanna i sängen till jag somnade, men jag kan inte det längre. Bättre att gå och och ta lite nattamat. Nu sitter jag och funderar på om jag ska gå och försöka sova eller om jag ska stanna uppe. Klockan ringer halv 8, måste gå upp 8 för jag hade tänkt jag skulle springa en runda. Förbränna glassarna :P

Nej, får nog bli att försöka sova lite. Med lite sweet music i öronen kan jag nog somna. God natt gott folk!


Fräs säger också god natt :)

/ sanne andersson.

Fortfarande vinter.

Våren dröjer nog ett tag till innan den verkligen är här. Men jag har inte suttit inne och surat för det. Nej jag har faktiskt varit ute och gått. En timmes promenad var precis vad jag behövde! Gick först ner till Immelnsjön. Slaskigt hela vägen upp dit och sjön är täckt med is. När man ser det känns det som evigheter till sommaren... Uf. Efter det var jag på väg hem, men där vägen delades kände jag att jag ville mer. Så istället för gå höger gick jag vänster. Jag hade inte gått där på kanske två år så ett tag trodde jag att jag var vilse, men det var jag inte. Jag har ju världens bästa lokalsinne - NOT. Men det är inte så lätt att gå vilse här. Kan ju alltid gå tillbaka.


Undra om det bara är jag som längtar till sommaren... HAHA! :)

/ sanne andersson.

Rocker.


Haha, jag bara älskar det här linnet! Så grymt! Kommer bli skitsnyggt till sommaren när man inte behöver ha linne under. Har faktiskt ett likadant i vitt - love it! ^^

/ sanne andersson.

Lev i nuet?

Det där med att leva i nuet funka inte så jättebra för mig just nu. Har så himla mycket att se framemot och jag har nästan inget roligt här i nuet. Självklart finns det saker som jag uppskattar mer än något annat, men jag vill hemifrån! Jag vill ut och träffa mina underbara vänner som jag saknar så sjuukt mycket! Det som ligger närmst är Halmstad. Åker upp med Hanna och antagligen Maja också. Upp till fina Ann :) Och Cicci kommer vara där! Henne som man inte har sett på över ett halvår. Alltså kommer det bli en riktig tjejhelg med mycket, mycket prat! Vi borde gå ut och göra Halmstad osäkert faktiskt! :D

Nästa sak jag längtar till är Marielles födelsedag. 20 år ffs! Först blir det förfest i Åstorp och sen ska man dra vidare ut i Helsingborg. Kommer bli galet! Hela klassen är bjuden + några gamla klasskamrater till mig. Kommer säkert bli kalas ;)

Fast det jag längtar mest till är självklart Hamburg. Vad som kommer hända där har jag ingen aning om, men det blir vad man gör det till, right? Bara att slippa skolan är ju underbart i sig. Och sällskapet är fantastiskt! Kan bara bli toppen! ;D


Jag och Cicci i Göteborg för ett år sen. Sakna!

/ sanne andersson.

Dryg vecka.

Förstår ni vilken dryg vecka jag har haft? Öööörk! Hade sönder spaken till vindrutetorkarna på bilen i fredags, vilket betyder att torkarbladet går förfullt och jag kan inte använda spolarna, vilket i sin tur betyder att jag inte får köra bilen, och detta betyder att jag måste ta bussen till skolan. Och detta ogillar jag en hela massa mycket. Förutom detta så är skolan bara allmänt tråkig just nu. Men så är det väl, även de roligaste utbildningarna kan bli dryga. Jag får kämpa på och inte tappa glöden.

Imorgon ska jag in i TU2:an och jag är lite nervös. Vet inte vad lärarna ser i mig som tycker jag behöver det. Jag känner mig så jäkla kass just nu och vill verkligen inte. Men vi får se hur det blir imorgon, kanske går bra ändå. Hoppas 2:orna är snälla och tecknar lungt. Haha.

Imorgon kommer Peter och fixar min bil, så förhoppningsvis kan han fixa den snabbt så jag kan använda den igen :) I betalning så får han god mat. Billig arbetskraft kallas det va? HAHA! Och inte ens jag som lagar maten :P Jajaja, jag får allt serverat på silverfat, jag vet.

Kom nyss på att jag är ensam hemma och att jag måste gå ut med hundarna. Ut. I det kalla vädret. Hoppas det inte snöar. Fan om det gör. Jag dör. Jaja. Önska mig lycka till typ, haha.

/ sanne andersson.

Falun - dag 2.

Vaknade upp i ett vit, väldigt vit Falun. Inte på världens bästa humör. Hade lite hemlängtan och såg verkligen inte framemot bussresan hem.

Iaf. Studiebesöket, sista, var på Svt - Dövas Tv. Inte jätteintressant, men vi träffade en kändis! Inte för jag tror ni vet vem det är men om ni någon gång sett Teckenlådan som små, han som spelar hunden, Busan, han träffade vi. Tappade hackan när man började teckna. Jag var helt nollad! Mest troligt för jag var så himla trött och inte orkade anstränga mig, men ändå helt impad.

När besöket var avslutat var det nästan raka vägen hem mot Skåne. Så jäklans skönt. Satt desstuom längst bak i bussen, så jag hade gott om plats att ligga på. Tyvärr kan jag inte sova på bussar, eller något annat som rör sig. Men fick ändå vila lite.

I Önnestad satte jag mig i bilen och det första jag gör är... Att ha sönder spaken till vindrutetorkarna. Om det är någon som lyckas med det så är det ju jag. Dock va det syrran som hade sönder den först. Jag bara fullföljde det kan man säga :P Jälva skit iaf. Nu går vindrutetorkarna och går inte att stänga av och jag får inte köra den. Bara till bussen. Måste ju till skolan, så klart :)

Ja ni. Det var min vecka i Stockholm och Falun. Haft en massa skoj som ni säkert förstår. Längtar redan till nästa resan, men då blir det i Göteborg! :D

/ sanne andersson.

Stockholm - dag 4, Falun dag 1.

Dag 4 var väskan packad och inne i bussen. Vi hade vårt sista studuiebesök. Jag på SDR, Svergie Dövas Riksförbund. När besöket var slut for vi mot Falun. Någon middag blev det inte denna dagen, utan jag levde på drick yoghurt, kakor och godis. Nyttigt värre. Haha. Snön låg vit när vi kom fram, och det var inte lite heller! Vi fick släpa våra väskar genom snön, precis som det inte var jobbigt som det var. I Falun bodde vi i stugor, som lämnade jobbiga ljud ifrån sig. Jag var inne i en annan stuga och när jag kom tillbaka till mig egen var de andra tjejerna helt uppskrämda. Sa att det var någon som banskade i skåpet och började göra upp historier att någon stängt in någon där. Jag frågade om de hade knackat på skåpet och de tittade skrämt på mig och vägrade att göra det. Så jag gick fram, knackade och lyssnade. Sen skrattade jag och tittade på tjejerna, det är ju bara vattenberedaren. Så töntigt... ^^ Jaja, sen kunde alla sova, nästan alla iaf. Själv sov jag som en stock.

Mer hände faktisk inte dag 4.

/ sanne andersson.

Stockholm - dag 3.

Dag tre var en ganska så jobbig dag med två studiebesök. Först på Åsbacka skolan, en skola för döva med andra handikapp. Väldigt mysig skola och jag blev faktiskt lite avundsjuk! Haha, tänk att ha en sån fin skola när man växte upp! Förutom att gå runt på skolan fick vi se en film några av barnen gjort; Pettson och Findus. Åååh, va söta de va! Sen kom en pojke in och ville titta och även världens sötaste lilla flicka som ville viska hemligheter i våra öron och när hon skulle säga hej då sa hon det till var och en. Normalt sätt är jag lite rädd för såna barn, för de är så oberäknliga, men måste erkänna att mitt hjärta smälte lite där ^^

Nästa studiebesök var på ett ställe som heter SignCare som jobbar med bland annat personlig assistans och hustjänser. Inte så mycket att säga om det, satt mest och lyssnade.

Efter det studiebesöket var det raka spåret till vandrarhemmet och duschen och därefter sängen. Var helt utmattad! Hanna och jag köpte lite att äta i affären och åt det i sängen. Mys. Orkade inte äta ute.

På kvällen blev det lekar. Först skulle vi tafsa på varandra, HAHA. En fick en ögonbindel och den andra fick massa klädnypor som sattes på kroppen. Och så skulle man hitta de. Riktigt kul faktiskt! Nästa lek var inte riktigt så rolig. Alla fick ögonbindel sen skulle vi hålla varandra på axlarna och bilda en lång kö sen skulle man gå. Tråkigt. Men ändå! Efter lekarna blev det Alias med några tjejer. Mitt lag vann ;) HAHA. När leken var slut sa vi god natt.

Dag tre det där ja.

/ sanne andersson.

Stockholm - dag 2.

Dag två och jag vaknade upp i en skön säng och åt en god frukost. Var väldigt förväntasfull då jag och några till skulle på tyst teater. Först fick vi en liten rundtur, på teckenspråk. Utmaning i sig, verkligen. Sen var det dags för teater som heter "Vi betalar inte. Vi betalar inte". Och det kan ju beskrivas med awesome! Som tur var hade de svensk översättning, för med den takten de tecknade och så länge så hade jag inte klarat av det. I vilket fall som. Är ni sugna kommer de till Kristianstad, Malmö m.fl.

Efter teatern blev det shopping med Hanna, Marielle och Samira. Fick inte hem något speciellt. En svart klänning från Gina och ett grymt linne från Bik bok. Längtar till det blir varm så jag kan använda den! :D Till lunch blev det bara en varm choklad MÄÄ grädde ^^

När vi kom tillbaka vilade jag lite och sen stack vi ut och åt. Medan de andra tjejerna mumsade på pizza så mumsade jag på banan och knäckebröd. Sen stack vi ut och bowlade. Så jäklans kul och så jäklans dålig jag var. HAHA! Men jag skyller allt på cidern :) Lyckades dock göra en spärr bakifrån och mellan benen! Respekt! Jag har till och med videobevis på det! Efter bowlingen stack vi tillbaka till vandrarhemmet men Josefine, Anna, Hanna och jag var sugna på mer så vi stack till puben precis brevid och fortsatte dricka och tecknade en hel jäkla massa! Så jäkla kul vi hade och alla i puben började fråga oss om teckenspråk. Och sen tecknade vi till mikrofonkåt. Alla ögon på oss. Tur att ingen vet vad vi pratade om. Och som sagt, allt stannar emellan oss.

Väl på vandrarhemmet kände jag hur huvudet snurrade. Inte konsigt med tanke på att jag knappt hade ätit något på hela dagen. Kan säga att natten blev inte så trevlig, men det var mitt fel, så förlåt :)


Grymma tjejer! Uppe - Samira, Nathalie, Marielle, Hanna. Nere - Elin, Josefine och Sanne.

Och det var dag två! :)

/ sanne andersson

Stockholm - dag 1.

Sov ingenting natten innan färden mot sthlm skulle ske. Klockan 5 gick jag upp, klarvaken och på väldigt gott humör. Satte igång att packa det sista och göra mig mentalt redo. Jag hämtade upp Anna strax efter 6 och efter det var det raka vägen mot Önnestad och hoppa på bussen. Nästa håll plats var Hässleholm och där fanns de andra undebara tjejerna! :) Ja, sen började resan.

Måndagen kan man ju säga att vi kommer minnas med tre ord: Hanna, mobil och sopor. Vi stannade för att äta på McDonalds. Vi åt och sen skulle vi lämna våra brickor men en som arbetade där tog våra brickor och kastade allt åt oss. Frid och fröjd. Hanna, Anna och jag gick ut och de skulle röka. Sen mot bussen. Där börjar Hanna i panik leta efter sin mobil... Det var bara till att gå tillbaka och... Ja, gräva i soporna :P Fy fan vad illa det luktade. Men som tur är så äter nästan alla upp sin mat där så det var mest ketchup som låg och kladdade. När vi står där och rotar skriker Marielle: det vibbrerar här!! Och tillslut får hon tag i en mobil med pommes och ketchup på, HAHA. Detta ögonblick fångade vår lärare Mats på bild. Ska bli kul att se ^^ Tur iaf att det löste sig.

Efter det bar det iväg mot Stockholm. Där väntade vårt första studiebesök på STAB (tror jag det var) Stockholms tolkarna AB. Väldigt intressant för mig, mindre intressant för er, så jag ger fan i att berätta ^^

När vi var klara där checkade vi in på vandrarhemmet och gjorde oss smått hemmastadda. Sen bar det ut på fridhemsplan i sökan efter en restaurang. Alla var sugna på Thai och tänkte att det skulle vara jättelätt att hitta! Inte så lätt som vi trodde. Men tillslut hittade vi en. Alla beställde buffé och även om jag visste att jag skulle äta en gång till direkt efter kunde jag inte låta bli buffén. Sushi och massa andra rätter liksom. Och sen glass efteråt. Hade så ont i magen efteråt men det var grymt värt det!

Som jag sa skulle jag äta direkt efteråt. Orsaken till detta var att jag äntligen skulle träffa min Nikuu! Hon hade beställt mat till oss på världens mysigaste restaurang med grymt god mat. Så vi satt där, snackade och mumsade på den goda maten. Sen följde hon mig hem. Fast det blev till McDonalds, den tjejen kan äta! Sen följde jag hemme till tunnelbanan och sen gick jag till vandrarhemmet och la mig för att sova.

Japp. Det var dag 1! :) Bilder får jag ta i ett inlägg, blev tyvärr inte så många. Men men...

/ sanne andersson.

I'm hoooome!

Det har varit en fruktansvärd resa hem. Imorgon ska jag berätta allt skoj vi har gjort! Men det får bli imorgon. Snart blir det att sussa kudde :)

/ sanne andersson.

Packar!

HAHA, även om jag inte åker till Stockholm förrens på måndag har jag redan börjat packa :) Okej, änsålänge ligger där bara lakan och handduk, mycket mer kan jag inte packa ner för det ska användas några gånger till. Ja, jag har iofs planerat några plagg jag ska ha på mig, så de åker snart ner i väskan.

Ser verkligen framemot klassens lilla resa. Men mest ser jag framemot att träffa Nikuu <3 Inte setts sen dagen innan nyår, så hoppas verkligen vi får mycket tid tillsammans! Längtar! 


Har inte varit i Stockholm på nästan exakt 3 år. Här står vi utanför riksdagen. Tur man slipper det denna gången ^^

/ sanne andersson.

Sanne säger:



Med den här glada bilden säger Sanne god natt :)


Men måste först visa en födelsdagspresent som jag fick av min åsna ;D Thats right, I said it!

Nu; god natt! <3

/ sanne andersson.

Yllan, Kristianstad.

Idag har jag och min klass uppträtt på Yllan i Kristianstad. Vi hade valt en melodifestival melody, vilket innebär att det är massa låtar ihopklippta till ett. Där finns låtar från 60-talet (?) och fram till 2000. Allså ganska mkt Carola, Abba, lite Arja, Herms... You name it. Vi brukar normal teckna i kör, men denna gången körde vi solon. Jag tecknade till en gammal låt, Dina bröst är som svalor som häckar. Ganska rolig att göra faktisk ^^ Sen fick jag Vem e du, vem e jag och tillslut Mitt i ett äventyr, vilken var min favorit! Som avslut sjöng alla Waterloo. Mats har filmat, så hoppas vi får se det snart och att vi får en egen skiva på det! :) Tror inte jag får lägga upp det på bloggen, men kan visa för de som vill se. Men som sagt, det är om jag får en skiva.

Hur som helst. Tycker vi gjorde jättebra ifrån oss, mer eller mindre. Det är synd att alla inte är lika engarerade, för det syns även om man inte förstår ett tecken! Det gäller att ha power när man gör uppträden tycker jag :) Men men, vi alla är olika, så e det.

Avslutar med: Tack klassen för en bra dag! :D

/ sanne andersson.

Rost.

Gammal kärlek rostar aldrig brukar man säga, och detsamma kan man väl säga om vänskap? Ja, gammal vänskap rostar aldrig. Men ibland kan vänskap få skador. Man kan jämföra det med en bil. Bilen har bra skydd mot rost, men om bilen blir skadad dröjer det inte länge förens den börjar rosta. Och om man inte lagar skadan snabbt sprider sig rosten och det blir svårare att fixa. Och struntar man helt i det... Ja, tillslut kan man lika gärna skrota bilen.

Jag har skrotat många vänner för rosten har helt enkelt tagit över och det funkade inte längre. Men det känns jobbigt om man skulle behöva skrota sin bästa vän. Man har ett speciellt band, så många minnen. Det är värt att lägga alla pengar i världen på sina bästa vänner.

Nu har jag tagit itu med lite rost. Hanna och Ann står på listan, hoppas på en resa till Halmstad inom en snar framtid! Efter Stockholm och innan Hamburg, förhoppningsvis! :)

Sen vill jag bara ge en hedersmedalj till Ida Petterson och mig själv. Vår vänskap är 20 år gammal. Vi har alltid varit bästa vänner, och jag hoppas vi kommer vara det till den dagen vi dör!

/ sanne andersson.


Status.

Några har tydligen blivit imponerade av mina tunnbrödskorgar jag hade till min födelsedagsmiddag! Vad glad jag blir! Men faktum är att de att superenkla att göra. Jag köpte vanligt tunnbröd, tog ett lagom stort fat som form och skar ut. Sen kokade jag vatten i en kastrull, la ett galler ovanpå och sedan ett bröd ovanpå det. Lät det ligga där så det var lagom mjukt att lägga över ett glas. Sen tog jag ett gummiband runt om så formen höll sig. Sen får det stelna i några timmar. Klart! Fyllning får man ju ha lite vad man själv tycker om. Jag hade laxröra. Kallt rökt lax (kan även använda varm rökt), creme fraiche, rödlök, dill och citronsaft. Salt och peppar of course. Det var nog allt. Men som sagt, man tar vad man tycker om. Är man riktigt lat kan man ju köpa färdiga röror, men det är inte lika goda som de man gör själv.


Svingott och superenkelt!

(Och Ida; jag tror det var fruktsoda, haha ^^)

/ sanne andersson.