God knows we're worth it.I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

I won't give up on us
God knows I'm tough enough
We've got a lot to learn
God knows we're worth it

/ sanne andersson.


Sportlov.

Sista dagen på sportlovet och kan säga att jag har haft ett underbart lov! Ganska lungt, men har ändå haft saker att göra. Och för första gången under min skoltid har jag blivit gratulerad på min födelsedag av klassen! Första gången. Har alltid fyllt år på sportlovet så man har ju inte träffat hela klassen. men det gjorde jag denna födelsedag då vi hade "möte" på kvällen.
På torsdagen kom lilla Jasmine så då mös jag med henne och mamma. Ritade, spelade memory, la pussel. Ja, sånt som man gör när man har smått besök.
Fredag åkte jag och älsk till Kristianstad, åt och spelade biljard. Jag börjar bli riktigt duktig på biljard! :D Slutade 3-3. Okej jag har väl liiiiite handikapp men ändå! Hehe, det kom till och med fram en kille och sa att jag var grym på biljard! Aja, nästa gång ska jag slå älsk, utan handikapp ;) För som sagt, jag är grym! ;)
Igår hade Alins bror födelsedagsfest (han är två dagar äldre än mig ^^) så hade lite besök. Alla snackade rumänska så jag satt mest för mig själv tills Alexandra och Betia kom :)
Idag tar jag det lungt, pluggar liiite, mysa med älskling... En typisk söndag faktiskt.
Imorgon är det skola och handla. Ska handla inför tjejhelgen kommande helg! Wihooo!

/ sanne andersson.

Minifirande.

Igår fick vi fint besök här i Mjönäs nämligen Malin, Daniel och Jasse. Eftersom jag fyller år på onsdag så fick jag blommor och ett ljus som jag nu har tänt i mitt nystädade rum. Luktar lite för mkt bara... Börjar få huvudvärk. To bad. Luktar gott iaf!
Mamma hade självklart fixat till en riktigt festmåltid! Oxfilé provencal som varmrätt och citronfromage till efterrätt. Lyxmat. Så jädrans gott!/ sanne andersson.

Politik.

Jag skulle anta att ju äldre man blir desto mer intressant blir politik. Så har det blivit för mig iaf. Man vill ju förbättra samhället, och bryr man sig inte om politik... Det är ju som att säga att man inte bryr sig om hur vårt samhälle ser ut! Visst. Man måste inte veta allt. Och skvaller och ledarroller? Det har absolut inget med politik att göra. Oftast. Nej, vad våra partier vill är ju vad som är viktigt.

Jag är infödd socialdemokrat, och visst har jag blivit starkt påverkad. Min morfar var det och mamma är det (dock har förtroende sjunkit). Jag är uppvuxen med socialdemoratiska värderingar. Lika för alla. Ta hand om alla. Ge alla samma möjlighet. Om vi någonsin har varit där med det socialdemokratiska partiet... Nej, inte direkt. Och jag erkänner att jag inte håller med om allt S tycker. Och jag erkänner att jag pendlar mycket mellan S och MP.

Jag kan förstå att vissa har svårt att veta vilka man ska rösta på. Lättaste är väl att rösta på samma parti som föräldrarna eller som de man bor med. Men det allra viktigaste är att fundera ut vad som är viktigaste för en själv. Miljö, arbete, socialt (skolor, äldreomsorg)... Ett parti innehåller inte allt man själv vill. De kan omöjligt fokusera på allt. Ibland är vissa frågor viktiga än andra.

Sista orden får jag citera min mamma: "Om man inte röstar, ska man inte heller klaga!".

(Gud vad jag känner mig gammal!)

/ sanne andersson.

Ps. S har gått upp typ 2,5 %. Woho! Se vad folket fokuserar på partiledaren... Men jag håller med, Juholt är en skam för S! Usch! Ds.

Filosofi.

Ibland, när solen lyser, snön blänker och jag har försovit mig för ett studiebesök i Malmö, då brukar jag filosofera. Speciellt i bilen, när jag kör till gymmet. Vad filosoferar jag om? Antagligen om samma saker som alla andra. Om lite allt möjligt. Idag, så här dagen innan Alla hjärtans dag, om min stora kärlek. Hur lyckig jag är med honom och hur han kan få mig att skratta på det sättet som bara pappa kunde få mig att skratta. Det är nog något speciellt med männen i en flickas liv... De kan få en flicka att känna sig både stor och liten, stark och svag. Det finns nog ett speciellt band. Som man inte riktigt kan begripa eller sätta ord på. Förutom det där ordet, som alla tycker om, som värmer alla hjärtan. Kärlek./ sanne andersson.

Stolt!Är inte teckenspråk världens vackraste språk?! Och den här tjejen är så inspirerande. Tagit examen i internationella relationer, tillbringat 4 månader i Indien (vem av mina bästa vänner blir jag påmind om här? :D). Och hon är stolt. Och jag är stolt som lär mig detta språk!

/ sanne andersson.

Pappa är sjuk...

Mamma och jag började prata om pappa idag. Alltid lika känslig ämne och båda har svårt att hålla tårarna borta. Mamma berättade hur ofta hon tänkt på varför pappa inte fick blodförtunnande eftersom han satt i rullstol och hur dåligt pappa mådde, inte fysikt utan snarare psysiskt.
Som yngsta barnet fick jag aldrig riktigt veta hur pappa egentligen mådde. Jag var 6 år när jag fick redan på att pappa faktiskt var sjuk, men då hade han redan varit sjuk några år.
För mig blev det normalt att ha en pappa som satt i rullstol och jag vande mig vid hur han luktade p.g.a alla mediciner, t.o.m katetern. På den tiden var det omöjigt för mig att ta till mig ordet MS-sjuk. Sjuk för mig var förkylningar. MS blev vardag. Rullstolar, rullatorer och sängar med hiss blev leksaker. Att hjälpa pappa nå saker blev en självklarhet.
Snart har jag levt halva mitt liv utan en pappa som jag kan röra, men min pappa finns alltid i mitt hjärta. Vissa saker har jag glömt men somliga saker kommer jag aldrig glömma. Samtidigt som minnet av honom kan ge mig tårar i ögonen, ger minnena mig oftast ett brett leende på läpparna.

Pappas sista år levde han endast för hans barn. Och nu ska vi fortsätta leva för honom.

Leif Andersson
29 april 1949 - 12 april 2001

/ dottern.


21-årsfesten.

Jag hade en jättetrevlig och jättemysig lördag med mina bästa vänner. Helt underbart att få spendera lite tid med dem, man har så mycket att snacka om när man är 4-5 tjejer som träffas så sällan. Okej... Jag är den som träffar dem sällan, så jag kanske njuter liiiite mer än dem, haha!
Kvällen bjöd på vegetariskt lasange med en god sallad till, sprit och om ni säkert förstår mycket tjejsnack. Kvällen blev inte så lång, halv 3 låg jag nerbäddad hemma hos Jasse. Man börjar ju bli gammal ;) Pallar inte trycket. Haha! Kiding!
Vill ni se bilder kan ni gå in på Idas blogg. Och Ida, kan du inte skicka lite bilder till min melj eller nått? Eller lägga upp de på din blogg eller fb? Hade gärna tagit en titt på alla.

Den tredje mars blir det tjej middag @ my place. Blir en hel helg med tjejmys!

/ sanne andersson.

Party party.

Ikväll ska vi fira Idas och Jasses 21 årsdag! Ser verkligen fram att träffa mina tjejer igen. Bara lite ledsen att min älskling inte ska med ;/ Hade sett framemot att faktiskt göra något tillsammans än att bara sitta hemma. Men så blir det ibland. Jag älskar honom iaf! Och ska försöka ha kul ändå. Fixat sovplats hos Jasse så slipper iaf åka hem på natten. Läskigt att åka själv!

En sak till. FUCK MITT HÅR! :P Fågelbo typ...

/ sanne andersson.