Första advent.

Idag kom jag hem från mamma. Denna helgen hann vi med så mkt :) Vi hann shoppa, göra vår egna jättefina adventsljusstake, färga mammas hår, göra peppakaksdeg... jaa, massor till skillnad från vad vi brukar göra.
Iaf, så när jag kom hem rotade jag fram min julstjärna i garberoben och då hittade jag min gamla julkalender mamma sydde till mig när jag var liten. Hittade även min julpingvin, där mamma och pappa brukade lämna en film på julmorgonen. Åhh, saknar dem tiderna. Sen hittade jag Felin också, min favoritgossesjur när jag var yngre. Hon ser ganska anskrämlig ut men jag bara var tvungen att ta fram henne ^^ Så nu ligger hon så fint på tv-boxen. Jaa, julen lockar minst sagt fram barnet ur en :) Så är det bara.
Har dessutom packat in Jasses födelsedagspresent som hon ska få öppna på lördag :)

Men har jag fått någon ro till att plugga? Nope. Hann dock med att läsa lite på tåget, men det var inte mö. Säger som Kjell, det man inte hinner med idag gör man nästa år ^^ HAHAHA!

/ sanne andersson.

No time.

Det värsta med att jullovet snart är här är allt skit i skolan. Man hinner inte lämna in en uppstats förrens man har ännu en. Och nu ska vi skriva samhällsvetenskapligtarbete i samhälle C, vilket är så jobbigt, för man ska skriva på högskolenivå. Sen har vi en uppstats + muntligt i svenska C, ska läsa en bok från romatiken på svenska B och en historiebok på 500 sidor på historia C. Dessutom ska jag skriva källkritik, även här på historia C. Och ni ska veta att detta är bara början på min lista ^^

Idag bär det iaf av till Mjönäs. Men måste gå alldeles själv till tågen - men en resväska och en jobbig hund, som jag älskat väldigt mkt, annars hade han inte följt med ^^ Väl där ska jag bara slappa och äta god mat :) OCH ANDAS!!!

/ sanne andersson.

I väntan.

Nikuu gjorde mig sugen på pizza idag, men hon ville inte äta pizza med mig så på hålan gick jag till storköpet och köpte mig en grandiosa med x-tra allt. Den var ganska god men nu mår jag illa. Jag hatar pizzor, gör mig illamående.

Som sagt har jag håla nu och väntar på att äckelreligionen ska börja. Jag hatar min religionslärare. Alla tycker att hon är helt störd, inklusive mig. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är jag inte tycker om om henne, hon är bara konstig. När man ställer en fråga får man inget riktigt svar utan hon börjar babla om något helt annat. Och sånt hatar jag! Som när jag hade missat en läxa så skulle jag fråga henne om jag skulle göra läxan ändå... men så börjar hon prata om något helt annat så jag gav upp och gjorde därför helt enkelt min läxa. Aja, palla hata mera idag. Nu ska jag vara glad :)

Imorgon är det Sacco mässa. Hoppas det blir kul. Ska iaf bli kul att shoppa :D Shoppa julklappar då, INGET till mig själv. Om jag lyckas. HAHA.

/ sanne andersson.


Tack!

Ville bara säga tack till Emma som sporrade mig lite till att ta mitt körkort innan sommaren är här! Hon har fått upp min kämparglöd så nu jag jag lämna in alla papper och boka många tider hos trafikskolan. Imorgon ska jag läsa teori och fylla i mina papper, ta reda på Daniels personnummer ( och se om han fortfarande vill övningsköra med mig ) och på måndag ska jag nog ringa till körskolan och boka åtminstonde en tid. Sen till sommaren har jag förhoppningsvis mitt körkort och då är det Mjönäs och raodtrip nästa :D

/ sanne andersson.


Hej mitt vinterland.

I morse vaknade jag. ÅÅÅH vad underbart tänker jag. Älskar snö. Hur dagen blir mkt ljusare och hur det knastrar under fötterna. Idag mådde jag dessutom bra, so it was back to school. Var trevligt att träffa alla igen, i synerhet Nikuu.

Efter skolan åkte jag och Nikuu in mot stan för lite shopping. Jag köpte inget, för just så här inför jul är jag snål, men Nikuu köpte några saker. Efter shoppingen mötte vi upp med Carro och gick till sf för att kolla om de hade kvar biljetter till premiären av Twilight - och det hade dem! Åh vad glada vi blev! Så vi tittade på det. Det var jättebra faktiskt, ganska inte som föreställt sig den men ändå bra! Värd att se säger jag.

Efter det stack vi till knutan och vänta på buss till Carro och tåg till oss. Nu är dagen i princip slut. Diesel ligger under mig


Julie.

Blev så glad när jag såg att Julie var online, så jag skrev "Hej". Men det var inte den Julie jag kände för några år sedan. Dessutom fick jag veta att hon ska flytta till Danmark igen, eftersom det inte gick så bra för henne här i Sverige. Jag vet att hon har kämpat många år nu, så det är ju inte som hon ger upp. Tycker så synd om henne. Vi var så tajta förr och nu ses vi aldrig. Men är glad att jag fortfarande har Ida och Cicci, min bästisar :) - Jaa, jag är 18 och har fortfarande bästisar ^^, Vi tre har liksom håll i hop sedan 4:an. Sånt går inte att ändra på :) Det e liksom IdSaCi 4-ever!

/ sanne andersson.

Still hanging around.

Har fortfarande inte blivit frisk. Visst det är bättre nu, men vet inte om jag ska stanna hemma en dag till försäkerhetsskull. Hela familjen är sjuk, men verkar som jag e den som drabbats värst, dumma! Glömt att sjukanmäla mig också, men sak samma, man får ju ändå frånvaro, även om man sjukanmäler sig. Hoppas verkligen jag mår bättre ikväll så jag kan gå till skolan imorgon :D Blir helt galen av att vara hemma. Så saknar jag min Nikuu, and you better miss me too x) HAHA.

Åhh Nikuu, jag hade värsta mardrömmen om vårt projektarbete :O Det var typ sista inlämningsdagen och vi hade inte gjort alla våra timmar och det var helt hektiskt! Usch, det får inte hända oss!

Btw Nikuu, du hade sett asgrym ut som punkare ^^ Alltså i min dröm såg du ut som en punkare. En söt punkare då.

/ sanne andersson.

Painkillers please.

Har så ont i huvudet och halsen och näsan. Kan knappt andas och ännu mindre prata. Har ännu inte fått i mig någon mat, men dock en smoothie. Stillar hungern, men huvudet snurrar fortfarande. Som det ser ut nu kommer jag nog inte till skolan imorgon heller. Helt matt och förstörd. Dumma Jasse och Daniel som smittat mig :( Hade mycket hellre varit i skolan. Man missar så otroligt mycket. Önskar jag fortfarande var en av dem personerna som aldrig blev sjuk. Jo, typ två gånger om året, men nu e jag fan sjuk förjämnan. Jag vet att det är min kost som pajar hela immunförsvaret, men vad ska jag göra? Måste ju äta det familjen äter :P Och nu har man ingen mamma som säger "glöm nu inte ta med dig en frukt!". Jag vet jag är 18 och borde komma ihåg att ta med mig den förbaskade frukten, men av någon anledning glömmer jag bort totalt. Man är väl så van att bli påmind. Very well. Ska ut med vovven snart och sen jag ska gå och dö i min underbara säng. Eller kanske ta ett bad, beror på hur jag mår när jag är inne igen. Pusshej!

/ sanne andersson.

Have a cold.

Nu jag jag förkyld, igen! Dock inte lika farligt mkt som sist, men ändå oehört jobbigt. Kan inte sova och inte äta. Klockan är 2 och det enda jag har fått i mig är te. Okej, helt ärligt slank ett antal godisbitar ner, bara för de stod där på mitt bord och frestade mig. Blev ganska illamående efteråt så nu har jag slängt påsen under tvbänken.
Typ det första jag gjorde i morse var att ta upp geografiboken och läsa några sidor, mest för att inte missa allt för mkt. Nu ska jag nog göra min historia. Om upprorsmakaren Engelbrekt. Så klart Mats favoritämne - källkritik. Jag hatar källkritik. Varför måste man kritisera? Eller rättare sagt, varför måste jag kritisera? x) Jag är inte speciellt kritisk av mig. Tror typ på allt vad folk säger till mig, så om någon säger något rykte som verkar konstigt, tror jag ändå på det x) Nää, kanske riktigt så är det inte. Men iaf, såå tycker jag inte om att kritisera!

Damn it! Jag kommer missa träning idag, fuck!

/ sanne andersson.

176.

Detta blir mitt 176:e inlägg.

Ska fira stort när jag skriver mitt 200:de inlägg :)

/ sanne andersson.

Mamma.

Idag var Malin, Jasse, Daniel och jag hos mamma. Hon fyllde år i tisdags så man var ju tvungen att köra upp dit och gratta henne. Sen fick hon ju en jättefin mjukisdress av oss. Ska nog köpa en sån själv för den var jättefin ^^ Billig också :D

Iaf så var vi där, åt kasslergrateng och chokladpuddig. Och tittade på när Jasse gick - helt själv! Jaa, inte första gången hon gjorde det men ja. Mamma hade ju inte sett det.

Och så nu börjar man bli sjuk. Har ont i halsen och känner mig allmänt nere ^^

/ sanne andersson.

Mardröm, igen.

Måste berätta om drömmen jag hade i går natt. Ni kanske kommer ihåg den andra drömmen jag hade? Om pojken som var... ett monster kanske? Vad vet jag. Iaf, så hade jag ännu en mardröm som gick så här:

Ett par skulle gifta sig i en väldigt gammal kyrka, när det var väldigt mörkt ute ( tror jag det var ). Brudparet ståd på altaren tillsammans då prästen skulle förklara dem till man och hustru. Plötsligt ( jag vet inte hur de dök upp ) visade sig ett annat bröllopspar, men inte ett vanligt bröllopspar - utan två skelett. De var självklart inte vid liv, utan de bara stod där. Då började prästen berätta om det här paret; om en olycklig berättelse. Han berättade också att man kunde väcka dessa till liv över en natt ( tydligen var det e speciellt natt och det var just denna ). Det generösa brudparet - som förövrigt inte officiellt blivit förklarade till man och hustru lät väcka de döda till liv så de skulle få ha sin bröllopsnatt de hade gått miste om ( så som jag tolkade det, drömmar är komplicerade ). Plötsligt stod brudparet där, livslevade och själalyckliga. Det hade sin bröllopsnatt och det var dags att åter bli till två skelett. ( Jag tror de hade upplevt sin bröllopsnatt genom det nya brudparet. ) Men när brudparets själar skulle återgå så hände någon som inte borde hända. Brudgumen gjorde som det var menat, men bruden var inte nöjd, utan stannade i den nya brudens kropp. Den nya brudgumen blev förskräck och började springa ut från kyrkan och in mot byn där det hölls en stor fest. Men bruden förföljde honom ( jag vet inte varför, hennes man var ju tillbaka ). 

Tyvärr vaknade jag innan jag visste vad som hände. Som vanligt! 

/ sanne andersson

Körkortstillstånd.

Idag ringede jag (tillslut!) Berndtssons trafikskola och bokade tid till en synundersökning. Och vilken tur jag hade, för de hade nämligen en tid till mig nästan en timme senare. Så jag cyklade ner och fick min synundersökning gjord, så nu ska jag bara lämna in de där förbaskade papperna så jag kan få mitt förbaskade körkorttillstånd :) Nästan precis två år senare ^^ Efter jag gått den handledarkursen då :P Ska bli så jälva skönt att börja köra omkring nu. Om ett halvår blir det intensiv kurs, och klarar jag det flyttar jag till mamma över sommaren! :D

Student - körkort - egen lägenhet - eget liv. JAG LÄNGTAR!

/ sanne andersson.

Jaha?

Malin ringde mig vid fyra och sa att vi har fått påökning i familjen. Det var tydligen en katt som sprang om kring nere i byn och så klart skulle hon leka räddaren i nöden. Inte för jag har något emot katten hon tog hem, tyckte bara att det var en kanske inte så genomtänkt impuls, och detta tog hon så klart som stark kritik. Och för att försöka ge mig dåligt samvete sa hon att hon skulle lämna tillbaka katten, vilket hon inte gjorde i slutändan. Katten är förövringt jättesöt, ganska lik KizzMe som jag hade för några år sedan. Samma storts päls och grå/vit precis som hon.
Saken är den att mamma har åtta katter, och några där ska skjutas (så småning om). Så klart jag har gått och förälskat mig i typ alla katter där och vill hemskt gärna ha någon av dem. Kvittar om det är Rosita, Saga, Tippen eller Figaro - eller någon av de andra. Dessa är dock mina favoriter. Blir möjligtvis en av honorna jag skuller tagit eftersom det är dem som är det stora problemet hemma hos mamma. Sita är en helt underbar katt, kelen och så söt, och Saga.... typ världens vackraste katt! Gud vad vacker hon är! Aja... Jag har inte råd med en katt, så det blir inget för min del.
Men den här katten kan iaf inte ta Smirres plats, för han var den bästa katten i världen :)

/ sanne andersson.

Ajaj Ontont.

Hade nationellt prov idag. Och OMG vad jag skrev. Blev helt förvånad när jag fick trycka in så många ord som möjligt på sista sidan, utan att det skulle se konstigt ut, dessutom hade jag redan skrivit 7 sidor, så, precist som rubriken säger, har jag ajaj ontont i min hand. Börjar gå över nu, men när jag lämnade skrivsalen trodde jag att jag skulle behöva sjukskriva mig pga allvarliga smärtor i handen x) Jag menar, efter att ha skrivit kanske 16 sidor sammanlagt (med alla kladdpapper) på 4,5 timmar, då har man ONT! Önskar man hade kunnat skriva på datorn. GUUUD vad lätt det hade varit då.

Ska troligen träna idag. Om Malin inte har glömt, vill inte träna själv med alla träningsnarkomaner. Så det så! Fast Malin kommer säkert bli en av dem x) I måndags sa hon att vi skulle dricka råa ägg - NO WAY sa jag. Fruktansvärt äckligt. Kommer i håg hemma hos Ida när vi hade sanningen eller konsekvens och jag var tvungen att svälja ett rått ägg, men det slutade med att jag klöktes upp det. BLÄÄÄÄ!

/ sanne andersson.

Bodywork.

D-day. Idag har faktiskt tränat! Helt otroligt va? Kan knappt fatta det själv. Lata Sanne har faktiskt börjat träna. Träna cirka 1 timme idag, så nästa gång blir nu på onsdag. Längtar redan. Faktiskt, helt otroligt. Känns riktigt mycket i mina ben.
När Malin och jag avslutade vårt pass körde vi till storköpet och där köpte vi massor med frukt. När jag kom hem gjorde jag banan/hallonsmoothie till mig och Malin. Så gott! Sen strecha jag riktigt mycket så jag inte ska få allt för ont imorgon. Ska göra lite till, lite mer extremt x).

/ sanne andersson.

Till minne av Smirnoff.

Hur kommer det sig att på ett ögonblick kan ett liv gå förlorat? Sist jag såg honom vid livet var när han följde med mig på kvällrundan. Jag såg noga till att han kom över vägen. Varför kunde jag inte varit och beskyddat honom igår också? Min stackars Smirre. Älskade, korkade katt.

Jag tycker så synd om Gun också. Smirre var hennes allt. Verkligen hennes hjärtegryn. Hon har igen annan på dagarna. Hur ska hon ta sig igenom allt?

Vi älskar dig Smirre och vi kommer sakna ditt störiga jag :)

/ smirres lil'matte.

Alla helgona.

Idag, idag. Igår, igår. Ja vad ska man egentligen säga om detta äventyr vi var med om. Det mesta stannar between the girls and me, resten? Tjaa. Allt började med en miniförfest hemma hos mig med Ida, Cicci och  groggar, smikning, stayling och kläder - blomman, buttran och bubblan :) Halloween förstår ni. Efter det stack vi till Nyvång och att träffa P. Men allt blev fucked upp eftersom vi skulle på efterfest efter det. Menmen :) Kommer fler fester ju! Aaaanyway. Resten är som sagt between the girls and me.

Vi tackar dej K-B. Schystaste någonsin.

Idag kom vi hem till Klippan igen. Även här vart det något flum. Men sådana är vi för jämnan :) Get used to it.

Förövringt är det alla helgona idag, så Malin har varit och tänt ljus både på morfars och Pelles grav. Vi tände för pappa här hemma eftersom en minneslund inte tilltalar oss personligen. Men vi älskar dej, bara för du är bäst.

/ sanne andersson.