Släpp fångarna loss det är vår!

Visst hör ni våren komma? Visst gör ni? Snön rasar från taket med ett dån, istapparna droppar dripdropdripdrop, solen värmer en genom ett fönster och fåglarna kvittrar utan dess like. Det är vår för mig. Stunta i att man inte kan ta av sig vinterkläderna än, eller att det kanske kommer en omgång med snö till. Våren handlar om en känsla, och just den där vårkänslan har jag inom mig nu.



/ sanne andersson.

Kallgrillad sälunge?!

Vad tänker man egentligen när man drömmer? I natt drömde jag att jag åt en "kallgrillad"(?!) sälunge. De var jätteäckligt. Man fick typ hela kuten men den var styckad vid huvudet, fenorna och stjärten. Det var som att äta rent fett, med bara lite kött i och huvudet var tydligen en delikatess. Fruktansvärt! Man kunde ju se in i dess söta, mörka ögon.



Hur kan man ens drömma om att äta en sådan här sötnos? Och kallgrillad, vad faaan är det? Kallrökt är ju en självklarhet, men kallgrillad? Usch, förlåt lilla bebissäl. Jag lovar att jag aldrig ska äta dig i sömnen igen!

/ sanne andersson.

You hang up.

Hittade en jättebra grupp igår. Trummisen är Frankie Muniz från Malcolm in the middle. Lite fjortisrock-varning, men jag gillar ju sånt. Okej, jag gillar det mesta faktiskt. Tyvärr hittade jag inte den låter jag ville lägga upp "My old friend", så får bli denna istället, annars kan ni gå in här. Gillar sångarens röst, mysig.



/ sanne andersson.

Marääängtårtaaa.

Mm, Hanna hade lyckats luska ut vad jag gillar för tårta och mm, hon och Maja hade gjort en till mig och mm jag gillade den! Det var en mycket trevlig överraskning de hade till mig. De kände sig nog väldigt generösa denna afton för jag fick minsann choklad och en navelpiercing i form av ett paraply också! Fast de är ju i och för sig alltid generösa :) Svante var nog också med på ett hörn skulle jag tro, han som är en hon men som borde vara en han. En henom, helt enkelt. Ja, det är fortfarande lite problematiskt och vi fortfarande ska kalla honom för han eller om vi ska kalla henne för hon. Han får genomgå en könsoperation Hanna!

Imorgon ska man på föreläsning. (y) Om cv och personligt brev. Sen ska jag hälsa på Hanna och Svante för tredje dagen i rad och sen ska jag skjutsa de till stationen för jag är en snääääll Sanne :D Ibland, när jag har ork till det.

OJOJOJ! Det gick jättebra att köpa öl idag! Fick till och med en snäll kassörska. Japp japp. Så nu är jag inte systembolagsoskuld längre. Nej nej.

/ sanne andersson.

Bilder från götet.

     

/ sanne andersson.

20-åring nekad alkohol.

Och den 20-åringen är jag! Var på systemet med Hanna för att köpa öl och vin. När vi kom till kassan visade jag mitt leg och sen ville kassörskan att Hanna också skulle visa sitt, för det var såååå mycket. Men Hanna skulle "inte" ha nått, men jag fick ändå inte köpa. Så vi fick snällt gå där ifrån utan någon dricka. Fan, premiären på systemet så får man inte köpa. Ja, får åka in där imorgon. Spelar ingen roll.

Och, och, och jag körde fast med bilen i en snövall. Kom inte loss få jag fick gräva fram bilen och lyckas så klart göra en repa på bilen med spaden. Fan. Man ska inte ha sånt i händerna när man är irriterad. Slutar alltid dåligt.

Det är ju förväl att jag mötes av en jätteglad Ozzy i dörren när jag kom hem, och att jag förförsta gången på 5 dagar får sova i min egen säng! Nästan som man önskar det var kväll så man kunde gå och lägga sig. ÅH! Och jag har köpt tårta Hanna!! Fick köpa den själv, men mamma får göra vid den ;D

/ sanne andersson.

Ps. Ska försöka lägga upp bilderna från gbg ikväll, men lovar inget. Ds.

När en flicka talar skånska.



Tänkte på denna låten när vi var uppe i Göteborg, så härlig låt :D

/ sanne andersson.

Skaune.

Då va man hemma i kära Skåne igen efter en totalt grym helg, tillbringad med mina flickor. Fredagen började med fest, of course. Sommartema på C's skola, så har en känsla av att min kropp kommer ge vika för en förkylning. Trots lite missöden hade vi så, så, sååå kul. Träffade massa charmiga göteborgare med helt underbar dialekt. Fick mig att känna mig så grov i talet, HAHA.

Lördagen spenderades på att spendera pengar. En klänning och strumpbyxor fick följa med mig hem, något annat hittade jag inte. Va inte på shoppinghumör antar jag. Däremot gick det mycket bättre för tjejerna. På kvällen hade vi myskväll med tacos, chips och melodifestiveln. Så ska en lördag se ut. Massa mys. Och massa skitsnack!

Söndagen åt vi världens nyttigaste frukost - chips och dippa! Hade inte kunnat äta något av det på kvällen för jag hade värsta frossan, men det har av någon magi försvunnit dagen efter. Slutligen var vi tvugna att packa och dra mot tåget, men efter mycket om och men beslöt vi oss att stanna 2 timmar till, vilket jag definitivt inte ångrar. Fick ju ytterligare några timmar med underbara Cecilia.

Tågresan hem var seg men gick ganska snabbt. Tåg 2,5 h +tåg 30 min + taxi 3 min, sen var man hemma hos syrran för att äta ännu mer pizza (hade ätit på Pizza Hut innan vi åkte). Hemma gjord pizza, mumma!

Ja, det var typ en snabb sammanfatning av helgen. Bilder kommer nog på tisdag. 

Hm, antal timmars sömn för mig denna helgen=6-7 kanske? Borde lägga mig, men har nog vänt dygnet, är inte jättetrött. 

Men... Grattis till mig själv. Det är ju den 22 februari nu och jag fyller... 20... Nu går det bara utför. HAHAHA. Åldersnoja.  

/ sanne andersson.

Get down and dirty in GBG.

Börjar bli flummigt här i Götet. Hemma hos Cicci och förfestar. Resan gick bra. Men nu hinner jag inte skriva. Uppdaterar på... antagligen måndag, lär inte orka förrens. Botten upp!

/ sanne andersson.

Jurk.

Det har blivit så tråkigt att skriva inlägg. Har inget särskillt att berätta. Inga roliga bilder heller. Får ta lite sen. Typ på jätteistappen, som säkert är över en meter vid det här laget. Helt sjukt.

Idag är det Lernia som gäller. Ska ha coachningssamtal med min coach. Damn, hon ska kritisera mitt cv :( Nervööös; för jag vet hur tråkigt och dåligt det är. Hoppas hon inte ber om mitt presonliga brev för det är säääämst. Ska fråga om man kan få hjälp med att skriva persoligt brev till skolan, för jag kan verkligen inte det. Det blir så trist och opersonligt. Vi får se hur det går.

Åh! Ska packa min väska idag också! Hinner inte imorgon för jag ska på möte och sen direkt till Klippan. Äntligen, äntligen dags att hälsa på Cecilia i Göteborg! Måste åka upp till Stockholm någon dag också, hälsa på Nikuu. Har inte träffat henne sen julas. Miss her!

/ sanne andersson.

Lernia Utbildning.

Det var länge sen jag steg upp klockan sju en morgon. Man har blivit så bortskämd, nu när man är arbetslös och kan sova hur länge amn vill på dagarna. Men idag började min "utbildning" på Lernia. Förstärkt jobbcoachning. Förbättre sitt cv m.m. Verkar vara ganska lugna dagar. Jobbar ju mest hemma. Men det var ju trevligt att träffa lite folk, även om vi inte hade möjlighet att bekanta oss med varandra. Blir nog lite mer av det sen på workshopen. Jag är positiv till allt iaf, annars lär det inte gå bra. Vad man än gör, ska man göra det i positiv anda.

Men nu  till en stoooor nyhet! Min syster ska gifta sig! :D Jag är så lycklig för henne och Daniel. Allt de har gått igenom så förtjänar dem det här. Och Emma och jag ska vara tärnor och arrangera möhippa. Funny funny hunny. Känner jag Emma rätt så har hon planerat storartade planer vid det här laget. Ja, mer om det när jag vet mer.

/ sanne andersson.


Unengagement.

Engentligen orkar jag inte engagera mig i ett inlägg så jag önskar kort och gott en glad alla hjärtansdag till alla. Kärlek från mig till er! PUSS


Bild från nyår. Jasse och hennes kompis Freja. Se vilket kärlekspar! HA! Denna bilden påminner mig om en bild på mig och Ida hemma hos mig bara nått år äldre än Jasse och Freja. Vi står i hallen och kramar om varandra. Åh, det var tider det!

/ sanne andersson.

A good, good day.

Känns som det varit en bra dag idag, som började med möte hos arbetsförmedlingen. Äntligen har jag fått en handledare! Fan. Det tog ju inte alls lång tid... Sarkasm. Iaf så är jag mycket klokare nu och finally kommer jag ha en liten, men ändock, inkomst. Så på måndag börjar jag på Lernia i stan för att gå på jobbcochning. Ser framemot det. Kanske kan få hjälp med att skriva mitt personliga brev till skolan jag ska söka in på. Har lite huvudbry där. Kommer inte på något facinerande att skriva.

Efter AF åkte jag och hälsa på Johan och Peter. Körde vilse i halva stan först, men hittade så småningom. Johan fick tvättat min bil, den såg förjävlig ut. Kunde knapp se ut genom rutorna. Men nu skiner den!

Nu är dagen nästan mot ända och jag längtar till sängen, mjam, mjam! Good, good night.

/ sanne andersson.

You spin my head right round.

Mitt huvud har äntligen slutat snurra! Förstår inte hur det kunde snurra så länge. Kändes som jag satt i en karusell jag inte kunde hoppa av. Ändå mådde jag hur bra som helst, förutom att jag var trött och hade mensvärk. Märkligt.

Nu är jag iaf hemma i tysta, lugna Mjönäs. Ska bli skönt att sova i min egna säng, där jag kan bre ut mig på 1,2 meter. HAHA. älskar min säng. Och min Ozzy, som fyller 59 år idag! I hundår alltså. I människoår fyller han 7. Märks dock inte. Han är den mest lekfulla hunden vi har. Min bebis.

Åh, glömt mobilen i bilen. Får väl gå ut och hämta den innan den fryser sönder!

/ sanne andersson.

I had the time of my life.

Det perfekta ordet för gårkvällen i Helsingborg är perfekt. Kanske för att den inte alls blev som jag hade tänkt mig. Att köra dit hade inneburit en nykter och tidig kväll. Men istället blev det raka motsatsen!

Kvällen började på Knutan där jag möte upp Idis. Stackaren hade glömt allt "viktigt" hemma. Present till J, vin, OCH kamera. Efter lite övertygande så struntade hon i att åka tillbaka för att hämta det. Så vi hoppade på 3:an i tron om att den skulle föra hos till J, men bussjävlen gick åt fel håll! FAN! Så vi fick hoppa av och snällt vänta på bussen åt rätt håll.

Hemma hos J åt vi tacos, drack och lyssnade på musik... Sånt som får igång en på festhumör. Och massa roliga bilder fick vi (y). Sen bar det av mot krogen, eller, krogerna. Rockbaren, Shakespeare, Stinsen, Tapaz, Zoobar och slutlingen Tempel där vi dansade och tramsade hela natten lång. Klockan 5 stängde de dörrarna och vi begav hos hem mot sängarna. 6 var klockan när vi la hos ner i sängen, och redan halv 9 vaknade jag.

11 var jag i Klippan igen, med ett snurrig huvud men ingen säng att sova i. Istället började jag bygga duplo med lilla Jasmine, men halvt oengagerat. "Va fiiint"! sa jag till henne utan att ha en aning om vad hon byggt, då jag låg i hennes säng och blunda.

Ja, nu har huvudet nästan slutat snurra, och magen bränns inte lika mycket efter all dricka igår. Allt detta tack vare någon magtablett, huvudvärkstablett, pizza, cola och vatten. That's what i'm talking about.

Tack alla för igår, det var helt sjuktlänge sen jag hade så kul! Som jag sa där, nu klarar jag mig i 3 månader ;D HAHAH.

/ sanne andersson.

Converted.

Tänkte först skriva ett argt inlägg om att man inte kan konvertera till Islam bara för man tycker synd om muslimer. Men jag kom på andra tankar. Att en nära vän mår dåligt, en nära vän som bor väldigt långt bort. Man är van att kunna trösta, bli tröstad. Ge närhet, få närhet. Men hur detta blir nästintill omöjligt när mil splittrar en.
Jag tänker på alla stunder vi skrattar och stunder tårarna har flödat av egen fri vilja, hur nära vi står varandra. Det gör mig ledsen, att inte kunna skratta och gråta tillsammans. För det är det vänskap är, äkta känslor man inte kan styra.
Jag vill tro att vår vänskap är obrytbar, som själsfränden. Så jag vill att du ska veta att jag tänker på dig, och att jag önskar dig allt gott här i livet!

/ sanne andersson.