Satisfaction

Idag har varit en väldigt tillfredsställande dag. Först och främst såg jag Karin dansa medan halva klassen blundade för "mediterade". Det var en underbar synd som fyllde munnen med skratt som jag tillsist var tvungen att sprida ut allt. Karin och Emil gjorde även den där tumleken under var meditation, och även då brast jag i skratt. En annan sak som har varit väldigt tillfredsställande är den tanke att jag är klar och lämat in mitt vetenskapliga arbete.

När jag kom hem lagade jag mat, vilket jag älskar. För ungefär var jag ute på långpromenad med hundarna och Malin. När vi kom in från kylan la jag mig i ett varmt bad och smörjde in en rosa ansiktsmask vilket är underbart. Och nu... som en perfekt avslutning på dagen, sitter jag här och käkar choklad. Måste bara säga att så här ser en tjejs drömdag ut! Skratt, lättnad, mat, långpromenader, bad, ansiktsmasker och choklad. Det är livet!

/ sanne andersson.

Lack!

Faaaaaaaaaaan! Glömde min väska i hallen, så klart hade valpen gett sig på den :@ Eller ja... den hade rotat ur alla grejor och beslutit sig för att min skolbok om svensk politik är ond, så han slaktade den. Såg plånboken jag fått av Nikuu på golvet och höllt på att brista i tårar, men insåg ganska snart att den var hel. Allt annat var helt... förutom den FUCKING boken. Så nu måste jag ersätta den.. och det blir nog sisådär 300 spänn. FAN! Jag har inte råd med det!!! Så nu sitter jag och funderar... Malins valp - hennes fel. Fast det var ju jag som glömde den i hallen - så mitt fel. Men jag lägger ju den alltid där och ingen hundfan har tagit den då - alltså tänkte jag inte på det. Fan vi får betala 50/50 ;D MAHAHA! För som sagt... Jag kan inte hosta upp tre hundra spänn bara så där. Självklart ska jag inte säga ngt till läraren utan ska försöka singra mig undan... Ni vet alla ursäker "Den är hemma" " Den är i  k-stad och jag ska inte dit på ett tag".

Ironiskt. Ni vet den äldsta ursäkten till varför man inte har sin läxa? "Hunden åt upp min läxa!" HAHA. Tänkt om det hade varit en LÄXA som valpen bet i sönder istället, vad underbart det hade varit. Slänga fram sönderslitna papper på bordet och säga "Varsågod. Jag har gjort läxan, men hunden åt nästan upp den, nu är det upp till dig att läsa den!" ÅHH, vad underbart!

/ sanne andersson.

Like a fish in water.

Blev fettglad när Louise frågade mig om jag vill hänga med till simhallen på mådag. Jag har ju sett i fram emot det hela vintern. Simhallen öppnar nu på lördag, men jag är inte hemma då, så Lousie och jag ska "simma röven av oss" som hon skrev. Jag håller med henne. Jag ska ha fettmkt träningsvärk dagen efter.

På tal om träningsvärk. Fick världens träningsvärk efter i fredags och haft det nästan hela veckan! Nu har den gett sig, men det tog verkligen sin tid. Tänk. Om man skippar alkoholen, så blir ju det världens bästa träning ^^ Men jo, det finns ju en nackdel... Alla tjejer med stilettklackar som trappar på MINA fötter och sen inte ber om ursäkt! Man får lust att gå fram, ta skojäveln och bryta av klackhelvetet och kasta skon åt skogen! Snart har en vecka gått och jag har FORTFARANDE ont i min fot!

/ sanne andersson.

Panic!

Vetenskapliga arbetet ska vara klart idag! OMG! Okej, jag är typ klar, men önskade vi hade en vecka till på oss så jag kunde finslipa den. Skitsamma. Kommer ändå inte få VG, hur mycket jag än kämpar med den. Madde är väääldigt snål med betygen :P Men det är iaf en lättnad. Alltså att det är över. Nu kan jag fokusera på det andra. PUST.

Har varit sjuk i två dagar nu. Tror det beror på de sömnlösa nätterna och all stress inom mig. Stress över skolan, mina vänner och att jag inte träffat mamma på en månad nu, och vet inte om jag kommer hinna. Okej, vi ska dit i helgen. Men det är bara några timmar. Tyvärr.

Nu är jag spyfärdig. Åh, måste gå till skolan imorgon! Annars dör jag! Typ. Jag får iaf frånvaro och dessutom kommer Madde få damp om hon inte får in mitt arbete. GAAAH! Någon som vill begrava mig levade? Så jag slipper allt det här?

/ sanne andersson.

Sleepless.

I nästan tre timmar försökte jag att somna, men när magen började kurra fick jag ge upp. Det är mot mina principer att äta på natten, men eftersom jag inte åt någon middag var jag tvungen. Kollade kylen. Ingen gott pålägg och ingen gratäng till fläskkarrén. Kollade fruktskålen i vardagsrummet. Nej, jag gillar inte när bananerna börjar bli bruna. Uärk. Malin sov på soffan med valpen. Ja just det. Malins mobil började vibrera vid 2, precis när jag kände hur John Blund klistrade igen mina ögon. När det var klart och Malin hade lagt sig efter varit ute med valpen började den så klart att böla, så kunde jag inte somna för det. Började då leka med mobilen och insåg hur pigg jag var. Trött men pigg. Tillbaka till maten. Jag kollade bland flingorna och såg Kelloggs. Åhhh, vad sugen jag blev på såna där... Frostis man åt när man var liten, med extra mycket socker. Så jag tog Kelloggsen och öste i socker. Det var gott... samtidigt väldigt disgusting. Jag tror sockret har tagit över mig kropp. Snart kommer jag nog ( förhoppningsvis ) falla i dvala. Nu är jag bara hungrigare. Inte mkt mat i såna där "nyttiga" Kelloggs som man tydligen ska gå er i vikt av. Jag äter inga sådana, ändå har jag gått ner nästan fyra kilo... Vad hände? Kanske bara berodde på min tomma mage. 

Imorgon är det skola. Och jag måste dit. Vill inte ha frånvaro. Går hem om jag måste. Men nu är frågan. Ska jag gå och lägga mig eller stanna upp? Klockan ringer om 2,5 timme. Låter snooza i 1 timme. Sen måste jag gå upp för att plugga lite mer till historian. Går jag och lägger mig kommer jag antagligen inte att vakna. Stannar jag uppe kommer jag inte klara hela dagen, dvs. att jag missar redovisningen i svenska C. Men visst borde jag klara mig? Att gå och lägga sig är uteslutet. Vill inte missa geografin... Och verkligen inte historian. Jag vill se.... Hanna seriös. Eller oseriös. Vad ska du köra på? ^^ 

Läst allt? Antingen försöker ni undvika plugg, eller så har ni ett rikigt tråkigt liv ^^ Eller så kan ni helt enkelt inte få nog av mig, but i don't blame you ;)

/ sanne andersson.

Vilken dildo är du?

HAHAHA!

Du liknar mest: Rabbit & Pearl

Du är en riktig hyvens typ. Det finns nog ingen som tycker illa om dig. Du är social, men uppskattar även att vara för dig själv ibland. Med andra ord så har du hittat en ganska bra balans i livet och dina vänner skulle beskriva dig som en ganska naturlig person utan allt för många neuroser. Tänk bara på att gränsen mellan att vara så normal som du är och att vara tråkig kan vara hårfin. Du skulle förmodligen må bra av att göra något lite annorlunda i ditt liv.


http://www.passionofsweden.se/test.html

/ sanne andersson.

Svar på tal.

Kommentarer
 
Postat av: malin

Jag bryr mig massor om vad du tycker det vet du.. trodde faktiskt att du hörde mig o Daniel prata.. Jag vet att jag sagt att jag inte ska ha ngn valp.. men nu föll jag handlöst får Harry.. som jag aldrig kommer att få o detta var ngt jag o Daniel beslöt tillsammans.. men du.. Jag älskar dig syster yster så hemsk mycket ;) o du säg inget till mamma är du snäll,det vill jag göra själv =)

Hade du det hade du frågat mig och kan du säkert veta att du inte kan få Harry? För i så fall tycker jag, bara som jag tycker, att du har gjort ett misstag, för du får ingen hund som Harry. Harry är Harry och valpen är valpen.

/ sanne andersson.


Tillökning.

Ja, vi har fått tillökning i familjen. En liten Grand Danois-valp. Är jag glad? Nej. Är jag sur? Nej. Fattar jag varför Malin beslöt sig för att skaffa sig ÄNNU ett djur? Verkligen inte. Men det är inte upp till mig. Det är inte min valp och jag kommer därför inte bry mig. Jag har min Ozzy och det räcker finfint för mig. Vill sen Malin ha 4 djur för sig själv, fine with me. Bara jag slipper ansvaret för deras välmående. 

En sak som jag inte förstår att för max 3 dagar sen sa skulle Malin ALDRIG I LIVET skulle skaffa sig en valp, utan en omplaceringshund. Så vad gör nu en valp här? Jag tänker inte fråga Malin, för som sagt, jag bryr mig inte. Malin är vuxen och fattar sina beslut själv. Men trodde dock att jag betydde lite mer och att hon därför frågade vad jag tyckte om hennes beslut.  

Men som sagt. Hennes valp, inte min. Jag har Ozz och ska inte ha en annan hund förens han är död och begraven.

/ sanne andersson.

This moment.

Sitter här igen, med statsvetenskapliga arbetet upp, men kan jag jobba på det? Nej. Mina meningar är som arabiska - oförståliga. Mina tankar är någon annanstans. Kanske glömde dem kvar hemma hos Cicci? I så fall vill jag gärna ha tillbaka dem, tack ^^

Min nacke värker fruktansvärt. Smörjde in nacken med linement igår, men det hjälpte inte särskillt mycket. Vill gå ut med Ozzy på fältet, men där är väldigt lerigt och att ha på sig vinterjackan är smärtsamt. Nej, idag får jag vara en taskigt matte och bara släppa ut honom i trädgården. Vår äckliga trädgård som han på någotvis ändå tycker om. Jag förstår honom inte.

Funderar stark på att äta upp min Mexicana som väntar på mig i kylen. Den och ett glas Cola hade inte varit fel. En brännade känsla av jalapeño och en bubblande känsla av Cola. Mums. Så får det bli.

/ sanne andersson

PS. GOTT NYTT KINESISKT ÅR!

Utgång.

Gårdagens festande började i Carrans mysiga etta med vin och cider tillsammans med Ida, Cicci, Parre, Patrik, Marcus och jag. Robban svek oss så dumma han! Men kul hade vi. Efter förfesten så sprang vi tjejer ner till The Tivoli för att få komma in för halva priset... Vi sprang dock i onödan då halva priset gällde mellan 23-24. Men lite motion skadar väl aldrig, speciellt inte när man springer med 5 cm klack. Ida fick sitt kingstonpass och festandet skulle påbörjas. För att spara pengar lade vi alla våra saker i Ciccis bil då hon inte skulle dricka. När killarna kom bjöds det på tequila och öl, som faktiskt inte smakade skit :P Efter det börjades det shakas ^^ Marcus försvann någonstans, men vi andra hade skitkul! Det var en väldigt händelsefull kväll med vrickade fötter, puttandes och nerslaskande. Men vad gör det? Efter det så stack Cicci och jag hem till henne och där sov jag för tredje gången på en månad... Vad säger det om oss? HAHA. På morgonen fick jag höra att Cicci pappa trodde att vi var två tjuvar, men när han såg en tjej, som var jag, så övergav han den tanken. Då vet jag det iaf... mitt framtida yrke är inte som tjuv. Vi sov till klockan var 14 och efter frukosten kröp vi ner i våra sängar igen. Gott. Kom hem för cirka en halv timme, men inget ro får jag eftersom vi har gäster. Och då bjuds det på jättegod mat!! :D

/ sanne andersson.

Ps. Tack alla för en minnesvärd natt!

Old friends, new memories.

Imorgon gäller det. Då ska vi fira Ida!! Stenhårt. Det bästa är ändå att vi kommer vara det gamla gänget, dvs. Ida, Cicci, Patrik, Robban och jag. Like old times. Naaw, kommer ihåg när Ida och jag var ett lag, och Robban och Patrik var ett lag och vi cyklade runt i heeeeela Hyllinge. Vet egentligen inte vad leken gick ut på men vi var helt galna. När Robban och Partik gick hem så började Ida och jag istället jaga glassbilen... Det var liksom vår fredagslek eftersom glassbilen alltid kom på fredagar. Detta ledde till att vi fick vars ett refleksarmband av glassmannen :D Så han kunde se oss menade han. Ida och jag hade liksom inga föräldrar som sa " va hemma innan det blir mörkt blablabla" utan det var mera "gå ut och störa er någon annanstans". HAHA, okej inte riktigt så... Sen kom Cicci in i bilden... oooooondskafulla Cicci. Åh guuud vad jag hatade henne. "Liksom, vem tror hon att hon är?! Komma här och ta min Ida". Det slutade dock att jag föll pladaskt för henne och vi tre blev de tre musketörerna, de tre vise kvinnorna - eller som vi kallar oss, IdSaCi. Töntigt? Ja, varför inte. Men hallå?! Vi va kanske 10-11. Och man kan inte ändra "tradtionella namn" bara sådär. Har alltid varit IdSaCi, så varför ändra? Yeeeah, old times.

Men nu är det nya tider! Alla är myndiga och alla är festsugna! Självklart kommer gänget att fyllas på med nya människor och det är bara kul. Synd att Nikuu skulle till Stockholm just denna helgen bara. Iaf... nya tider = nya minnen, och förhoppningsvis blir morgonkvällen minnesvärd. ( Gäller inte Robban då han ska supa bort alla sina hjärnceller ).

/ sanne andersson.

Mästerkocken.

Idag lagade jag kinagryta och den blev såååå god. Börjar faktiskt bli riktigt duktig i köket! Mästerkocken - det är jag det! Okej då, jag är inte bra på att värma färdig lagad tomatsoppa, men jag har faktiskt fått medhåll att när det ryker så SKA det vara varmt. Det var något fel på soppan skulle jag gissa på x)

För tre personer blir det

400 g grytbitar (fläsk)
margarin till stekning
2 msk honung
3 msk soya
nästan en flaska matlagningsvin
1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor
en liten burk krossad annanas

Stek grytbitarna i margarin och 2 msk honung på något lägre temperatur. Stek väl så att köttet inte blir segt. Häll i soyan så köttet får en mörk färg och häll sedan i lite av vinet. häll i paprikan, vitlöken och annanasen och börja smaka av. Häll i mer vin om det behövs efter hand. Låt det småputtra så smaken sätter sig-

Severas med jasminris.

/ sanne andersson.

Shoort week.

HAHA! Så underbart. Typ hela veckan har försvunnit i tomma intet. Vi har inte behövt gå till de flesta lektioner och har därmed gått hem. Idag slutade jag efter svenska, men dumma mig hade vestämt möte med Berndt en halvtimme efter, så jag fick snäll sitta och vänta i skolan. Nikuu väntade med mig :) Och så lurade vi Tim! MAHAHA!
Mötet gick bra, men var ganska lång tråkigt. Satt där och sa " ja, allt är bra" och "jag är ju lite skoltrött så det blir inte så mycket pluggande". Berndt såg lite sur ut när jag sa det, men var bryr jag mig? Jag är iaf ärlig, vilket många andra inte är. Jag har lovat mig att plugga lite mer, men jag tror inte det kommer gå så bra. Jag orkar inte bry mig och vissa lärare tål jag inte. Betyg är inte allt ändå så. I will survive :)

/ sanne andersson.

Energi?

Vart har min energi tagit vägen? Har om dagen så var jag du energisk att jag inte visste vad jag skulle ta vägen. Nu är det mer "kom och hjälp mig att dö". Det värsta är att jag MÅSTE plugga. Jag menar. Statsvetenskapligt arbete på 5-6 sidor, ett filosofi arbete på 4-5. Vad vill dem?! Aja. vi har iaf inte haft många lektioner denna veckan, och imorgon försvinner alla utan svenskan. Det är det härliga med trean :) Vi går lite när vi känner för det, jobba hemma istället. Mmm. Sweeeet.

Har iaf klippt mitt äckliga hår nu :D Typ 3-4 cm kanske. Och det är ju mycket. Tycker jag. Känns jättekonstigt att dra igenom håret så kort det är. Men skööönt. Det behövdes. Ska nog klippa luggen på fredag också, men det gör jag själv, så jag kan anpassa den till frisyren jag ska ha. Och jaa... det blir bättre om jag gör den själv än om jag gör den hos en frisör. För jag gör det så jäkla perfekt! (h) Precis som JAG vill ha det.

/ sanne andersson.

Va fan?

Jag har värsta träningsvärken i rumpan, men jag har ju inte tränat :O Ändå jag gjorde igår va ju att jag cyklade till skolan och hem igen, sen till vetrenären för Harrys andra vägning ( och han hade gått upp 6 kilo :D ) Sen lämnade vi honom till hans ägare och sen gjorde jag nog inte mer igår.  Inget där man använder rumpan iaf. Aja. Får leva med detta nu ^^

/ sanne andersson.

Räddaren i nöden.

Fast egentligen önskar jag att Pogie aldrig frågade mig när vi började idag - för då hade jag missat svenska C och då hade jag bara cyklat tillbaka hem och börjat plugga. Men nu frågade hon mig när vi började och självklart var jag TVUNGEN att kolla det på mobilen. 12:45 stod det. FAN! Trodde ( och önskade ) att det skulle stå 13:45. Detta innebär att allt blir fel i min planering. Ja, jag planerar min morgnar till punkt och pricka. Men planerar inte speciellt bra eftersom jag alltid blir klar mellan ½ -1 timme innan.

Iaf så måste jag öva på mitt tal jag ska ha. Om teckenspråk - ett minoritetsspråk i vårt samhälle :O Värsta är ändå jag jag inte alls blev nöjd med inledningen, så när jag står där uppe får jag komma på något. Om jag ens gör det idag, men det hade varit skönt att kunna stryka det från listan :)

/ sanne andersson.

Väla & syskonkärlek?

Imorgon... så måste jag till väla! Jag menar panik! Vill köpa en klänning jag kan ha den 23. Jag hatälskar klänningar. De är jättefina, men jag passar inte i någon, blää. Iaf så kör Malin mig dit :D Och Nikuu ska hänga med! Wiie! Efter det ska jag följa med Nikuu hem där vi ska jobba med vårt projektarbete och äta asiatisk mat :D MUMS! Nikuu och henns mamma lagar mkt god mat ska ni veta! Den näst godaste maten, ni vet, efter min mamma :D HAHA. På tal om mamma så var jag och Malin där idag med Harry. Mamma tyckte synd om stackaren och Kjell tyckte bara synd om Ozzy som inte fick följa med till tralleboda :P HAHA. Kjell gillar min vovve :)

HAHA. chatta nyss med Robban.

Kemichal säger:
LOL

saηηe säger:

lol?

Kemichal säger:
läste precis din blogg

saηηe säger:

har du inget bättre för dej

Kemichal säger:
din lista med saker som du stör dig på

Kemichal säger:
liknar min

Kemichal säger:
jag pratar fort, älskar choklad, hatar telefon, jag snoozar ibland 2 timmar, dåligt minne, mkt ansvar och jag pratar alltid med mig själv i huvet

saηηe säger:

jaa, vi e ju trots allt lika ^^

Kemichal säger:
nästan alla vi e verkligen syskon

saηηe säger:oj, syskon skulle jag skriva

/ sanne andersson


Störiga Sanne.

Funderade nyss hur mycket tid man lägger på att störa sig på andra, så nu tänkte jag lägga ner lite tid på att störa mig på mig själv! :D

Jag stör mig på:

1. att jag pratar alldeles för fort. Jag snubblar alltid över orden
2. att jag i 70% av fallen aldrig avslutar en msnkonservation
3. att jag helt plötsligt för chokladmani
4. att jag fjäskar för Maria
5. att jag pratar mer med min hund än med mina vänner.... weird :S
6. att jag hatar att prata i telefon - vilket leder till att Nikuu klagar på att jag aldrig ringer henne
7. att jag snoozar i minst en timme innan jag går upp. Detta har lett till att Beyonces broken-hearted girl har blivit uttjatad
8. att jag glömmer saker efter 3 sekunder - guldfiskminne
9. att jag tar på mig alldeles för mycket ansvar
10. att jag har en konservation med mig själv i mitt eget huvud. Ibland måste jag t.o.m förklara saker för mig själv!










/ sanne andersson.


Harry.

Harry är en 3-årig Grand Danois, ni vet dem jättehundarna. Det är så att Malin och jag har tagit hand om Harry i tre dagar nu eftersom han hungerstrejkar hemma hos sin matte. En Granden ska väga upp mot 80 kg, men Harry väger bara 40 kg.  Dessutom har han problem med att hålla sig, alltså han är inte rumsren. Så vi ska rehabilitera honom, men vi vet inte om det kommer att gå. Som sagt han är tre år. Hemma hos oss äter han iaf! Och det är ju jättebra. Dessutom ser han mycket gladare ut nu. Det värsta är ändå när man är ute med honom, för folk stirrar så fruktansvärt på oss. Han är jättemager, bara skelett och skinn. Så just nu har man väl lite fördomar på sig, att det är vi som gjort honom så. Men så är det inte, så ni vet ^^

/ sanne andersson.


Öhöm.

Jag har märkt att väldigt många bloggare lägger upp matbilder på deras bloggar och jag måste säga det: DET SER ÄCKLIGT UT! Förlåt, men vissa maträtter ser helt vedervärdiga ut och jag förstår inte hur man kan påstå att det ser gott ut. Och nej - jag e inte kräsen och jag kan visst äta sådan mat, men jag förstår inte varför man ska ta en bild på sånt som inte ser gott ut. Och sen är det klart att det inte gäller allt - jag brukar själv ta foton på mat som ser smaskigt ut och är fint upplagt, som när man är på restaurang. Men när allt ser ut som ( förlåt ) att man spytt upp det.... UÄRRK!

/ sanne andersson.

Irritation.

Hanna och jag hade världens bästa konversation på msn.

H a n n a säger:

visst kan man vara irriterad utan att det egentligen hänt något konkret? FAST man inte har mens!!

saηηe säger:

tänk om killar kunde förstått det

H a n n a säger:

ELLER HUR!

saηηe säger:

det är en männskligrättighet att vara irriterad utan att ha en anledning

H a n n a säger:

Räcker inte med att säga: "Jag är irriterad" då blir det bara "VARFÖR DÅ? HAR DET HÄNT NÅGOT? VARFÖR ÄR DU SÅ SUR!? HAR JAG GJORT NÅGOT!!!???"

H a n n a säger:

Ja faktiskt!!!

saηηe säger:

det är så sant, därför avstår jag mig helt från att anväda ordet irriterad när jag inte är irriterad på någon/något speciellt

H a n n a säger:

men vad ska man säga då?

saηηe säger:

"jag irriterar mig på att du inte fattar att man kan vara irriterad utan att ha en anledning till att vara irriterad!" ^^

H a n n a säger:

WOW! 

saηηe säger:

för man blir iriterad när någon frågar om man e irriterad

H a n n a säger:

ehh ja!

saηηe säger:

det borde finnas en lag, där män inte får ifrågasätta vår irritation

H a n n a säger:

eller en där de inte får ifrågasätta någonting alls.

saηηe säger:
precis!

Slutsatsen blev dock att alla kvinnor skulle bli små Marior och att det hade varit mycket värre, alltså är det bättre att män är dem störiga typer dem är - men att de får vara våra bitchar istället och att de ska veta sin plats, i köket x) Omg, såna här samtal går bara att diskutera med Hanna, för hon fattar allt så bra ;D Hanna ska bli min STORA förebild!!

/ sanne andersson.


24 timmarsjobb.

Klockan är snart tolv och vad gör jag? Jo, sitter med mitt statsvetenskapliga arbete om miljöpolitik. Det är intressant att läsa, men jävligt dygt att skriva. Man ska skriva om meningar, formulera om i sina egna ord, läsa mer text oxh formulera ännu mer text, gå igenom minst tre böcker på cirka 400 sidor. Och klara ska vi vara vecka 4. Det är vecka 3 nu, vilken innebär att det ska vara inlämnat nästa vecka. Damn. Dessutom vill det inte riktigt funkar med en bild som jag gjort, helt själv ;D HAHA. Bild och bild, snarare tabell över miljöbalken. Den blev bra iaf, den vill bara inte vara där jag placerade den. Typiskt Word. Förutom att detta ska vara klart nästa vecka ska även mitt muntliga framförande på svenska C vara klart och inlärt. Den 5 februari ska jag lämna in en källkritisk bokrecension. Jag har prov imorgon, eller övermorgon - alla är inte ense där. Psykologin ska vara klar på fredag (!) och vi har inte gjort ett skit. Filosofin ska väl också vara inlämnad snarast, men den tänker jag ta det lugnt med. Nu kom jag även på att jag har muntlig redovisning i svenska B den 20:de, på Idas födelsedag. Så, har jag fått ert liv att se lite ljusare? HAHA. Annars kan jag även slänga in att jag har inlämningsuppgifter jag inte lämnat in till religions lärare, och jag har ingen aning om vad det är x) HAHA. Nä, nu är jag sjukt deprimerad, men ska försöka jobba med psykologin.

/ sanne andersson.

Australia.

Igår kväll var Ida och jag på bio där vi såg Australia. Jag hade väl inga hög förväntningar efter den urusla trailern, men det hade fått bra kritik och det är ju verkligen en stor film så det var ju bara att köra på den. Och gissa vad? Jag älskade den! Det var en sådan film som hade allt! Humor, romantik, action.. you name it. Och visst fick man lite tårar i ögonen :) Dessvärre var den väldigt lång, 2 h och 45min. Vilken innebör att jag missade 12 tåget. Men Ida och jag gick upp till Carran som bor däromkring. Satte oss vid datorn, kollade massa klipp på youtube, läste bloggar och sen så designade jag Idas blogg ^^ Hann tyvärr inte bli klar eftersom jag skulle ta 02 tåget. Men det e bara en bild som fattas. Fin blev den iaf.

HAHA, jag gick upp för en timme sen. Jag sov 11 h, så det är ju inte mer än vanligt. Var nyss ut med Ozzy på fältet, kände att jag behövde lite syre nu när jag ska plugga så alla papper kommer fara luften. HAHA. Inte får jag tror att det kommer ske, men har prov på tisdag, så måste. Sen har vi massa inlämningar och skit och mög nu. Alla lärare satte dem precis efter lovet. Dumme fan. Well, well. That's life. 

/ sanne andersson. 

Träning, nu!

Åhh... när jag var i skolan idag såg jag in på mitt gym och fick värsta ångersten för att jag inte varit där under hela julhelgen. Har dock haft bra ursäkter. Först och främst har jag inte varit hemma särskillt mycket, sen har jag varit sjuk en massa och slutligen har det ju faktiskt varit jul. Så fort min hals känns bra ska jag träna som en narkoman tar droger - hela tiden. Eller ja, typ. Har känt mig så onyttig så idag köpte jag hem massa frutk så jag har suttit och knaprat på det medan Malin och Daniel krängde godis och chilinötter. Okej, helt ärligt slank det ner några godisbitar, men det var inte mycket, så jag är stolt över mig själv. Nu sitter jag och funderar om jag ska ta en kopp mintte eller kanske blåbärste. Aja, har många att välja mellan ^^ Bara att välja och vraka. Min favorit är dock kvällsro - helt sjukt god är den.

Kolla ni på Let's Dace idag? Morgan var helt otrolig på chacha, samtidigt som det kändes heeeeelt fel. HAHAA. Laila var också duktig med tanke på hennes skada. Ser ut som det kommer bli ännu en grym säsong :)

/ sanne andersson

Christmas twice a year.

Äntligen idag fick jag träffa min Nikuu igen efter hela tre veckor utan henne. Och gissa vad jag fick? Jo, min julklapp ;D Det var ett jättefint halsband men ett hjärta och en ring. Jag absolut älskar det! HAHA, om någon undrar vad jag fick i julklapp i år kan jag faktiskt säga att jag fick ett halsband x) Mäktigt.


Som sagt, LOVE IT! 

 / sanne andersson.


2009.

Först idag insåg jag att det är 2009. Weird ha? Alltså, jag har ju vetat att det är 2009, men har inte riktigt gått in i min tröga skalle förrens nu. Som jag sa till Cicci redan första dagen på året så kommer detta året nog bli det bästa hittills. Det är så mycket som ska hända.


  • Ida fyller aderton, vilket betyder att IdSaCi m.fl ska festa loss riktigt ordentligt
  • jag fyller nitton, ingen stor grej men ändå
  • även Cicci fyller nitton
  • studentresa med Cicci och förhoppningsvis många fler(!)
  • Malin och Daniel fyller 55 år
  • studenten och allt vad det innebär
  • ta körkort ( hoppas jag )
  • flytta till Mjönäs över sommaren
  • plugga/jobba efter sommaren = eget place
  • Nikuu fyller tjugo, men vet inte om hon är i Sverige då :(


Förhoppningsvis så kommer listan fyllas på ytterligare. Vad kommer hände på ert 2009?

/ sanne andersson.


Back on track.

Imorgon är det skola igen, vilket jag verkligen inte ser fram emot. Förutom det att man måste möta alla lärare och gå upp tidigt på morgonen måste vi nu gå runt och bära på våra böcker och block tills skåpen är på plats igen. Fattar inte hur vi har råd att byta golv i koslan, men inte har råd med vikarier. Kan någon förklara det för mig?

Just nu håller jag på med min svenskauppsats och dricker glögg. Har en flaska kvar jag måste dricka upp eftersom ingen annan dricker det tydligen. Själv älskar jag glögg. Kan dricka det året om ;D Men då hade man förstås tröttnat, och det vill jag ju inte. Och snart är det 20:de knut - och då ker julen ut, så ingen mer glögg, pepparkaksdeg eller annat gott.

Hemma hos mamma började vi planera min flytt lite grann. Kjell ska fixa ny dörr till mig och mamma och jag bearbetar honom med att få måla om rummet. Sen ska garderoberna tömas så jag får in mina kläder. Så lite har vi att göra. Har även en del som ska göras här hemma med. Måste rota fram grejor som är mina, vilket inte kommer vara det lättaste. Sen måste jag fundera vart jag ska ha alla grejor, om de ska stanna här eller de ska med till mamma. Men men, det är 5 månader dit, så jag har inte speciellt bråttom.

/ sanne andersson.

Kycklinggryta.

Första receptet här. Faktiskt min mamma som kommit på det och är en av alla mina favoriträtter. Dessutom är det lättlagat, man behöver verkligen inte vara proffs i köket ;)

ca. 4 pers.

3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 stor gul lök
½ - 1 färsk chili
( beror på hur stark man vill ha det )
Ungefär en halv flaska thai sweet chili sås ( även här beror det på hur stark man vill ha det )
4 dl grädde ( alt. matlagningsgrädde )
purjolök
tomatpuré för färgens skull


Dela grönsakerna ( inte pujolöken ) i lagom stora bitar och stek de i stekgryta till de blir mjuk. Det ska inte bli bruna. Ta sedan bort grönsakerna och stek kycklingen. Häll sedan i grönsakerna igen och häll i såsen, grädden och lite tomatpuré. Låt små koka till smaken har satt sig. Medan det små kokar kan man hacka det gröna på purjolöken och häll sedan i den i grytan.

Till detta serveras Jasminris. Det blir jättegott ;D

/ sanne andersson.

Tjoho.

Hemma igen. Helgen hos mamma har varit välbehövd. God mat, lugn och ro... och sen 10 grader kallt x) Vi har gått en runda med Shiva två dagar i rad när det var rövkallt ut, men det var skönt. Sen har vi gjort maränger, bara för jag ville ^^ Vad har vi mer gjort? Nada. Tagit det lungt.

När jag kom hem fick jag höra att Ozzy hade hungerstrejkat för jag inte var hemma. Sött va? Hela mitt hjärta smälte. Han ligger troget vid min sida nu. Han fick ju inte följa med till Tralleboda eftersom Shiva löper. Nästa gång får han följa med :) Tihi.

Nu ska jag käka chokladpudding :D MAHAHA! Gott.

/ sanne andersson.

Wah?

Min röst är lite bättre idag, men inte mycket. Om det inte är borta tills på måndag, så ringer jag vårdcentralen för att se att det inte är något farligt.

Mamma ringde innan. Hon frågade om jag ville komma till henne över helgen och självklart vill jag det. Så nu är väskan nästan färdigpackad. Nu återstår bara att övertyga Daniel eller Malin att köra mig ner till stationen, vilket de säkert gör :) Åhh, hem till mamma och äta god mat, mums!

/ sanne andersson

Where is my voice?

Shajt. Har tappat rösten nästan totalt nu. Skulle säga någonting till Malin, men bara några enstaka stavelser kom fram. Nu funderar jag på att gå ner och värma en gott varmt, gott, välsmakade te. Med mycket honung. Sen ska jag snabbt ut med Ozz och sen blir det bingen. Så får vi hoppas att rösten är tillbaka imorgon. Annars får jag använda mina teckenspråkskunskaper ^^

På tal om rösten så kom jag på en ganska rolig grej. När Robban och jag var små så påstod han att om man snackade för mycket skulle man få slut på ord. Och som min stora förebild så trodde jag såklart på honom x) Iaf så känns det som jag har använt upp alla mina ord efter igår och idag. Well well. Får väl hålla tyst så jag får tillbaka lite ord. HAHA.

/ sanne andersson.

2008 blir 2009.

31/12. Årets sista dag, och den spenderade jag med grymt schyssta tjejer nämligen Cicci, Jasse och Parre. Vi hade det väldigt mysigt med vår trerätters meny, sangria, Guitar Hero och många, ganska sjuka skämt. Ja, vi hann även med en äcklig snaps, mest för det ska så va'. Efter det stack vi till "fästningen" ( vilket btw inte är en fästning ). Mötte lite trevligt folk där, men vi stannade inte länge, knappt en halv timme. Efter det stack vi ner mot kärnan för att titta på fyrverkerierna, vilket blev en KATASTROFF för mig. Först och främst så andades jag in så mycket rök att idag pratar jag som jag vet inte vad, tappar rösten för jämnan och jag svinigt ont i halsen. För att sedan försämra läget så small en raket i mitt vänstra öra ( som redan är dåligt sen några nyår tillbaka då jag fick en smällare precis brevid mig ) och sen på det small en raket i mitt högra öra. Ett tag undrade jag om jag skulle bli döv ^^ Jaa, raketer är inte riktigt min grej. Efter det splittrades Cicci och jag från Parre och Jasse för att festa vidare på The Tivoli. Kön var sjukt lång, så vi trängde oss så vi stod brevid Ciccis kusin. Väl inne så börja vi dansa och ha kul. Vi hade vissa missöden, men jag tycker vi lägger det bakom oss ^^ När det bara var 30 min kvar dök Patrik och han kompis upp.( HAHA, Cicci trodde jag slod och ragga med en kille bakom henne, när jag egentligen tittade på Patrik och undra om det verkligen var Patrik eller bara en kille som var lik Patrik, självklart var det Patrik ). När klockan var 3 så skulle vi sticka, men kön till garderoben var värre än kön in. Så vi satte oss ner och snacka alla fyra. Och ja... där satt vi i nästan en timme innan det var möjligt att ta sig fram till garderoben. Sen for vi till knutan och där tog vi en taxi till Jasse eftersom stackars Cicci hade jätteont i fötterna. Sen åkte vi hem. Var hemma 5, men somna nog inte förrens 6 då vi låg och snacka. På "morgonen" låg vi i sängarna och snackade i timmar. HAHA, jag snackade med en väldigt sexig röst x) Alldeles hes.

Nu är jag hemma och är jättetrött. 1/1. Årets första dag.

/ sanne andersson.